Marja

Den långa resan.

Smått och blandat.

Kan man smörja fötterna med handkräm? Den tanken slog mig i morse, så jag provade och det gick bra. Är det någon skillnad?

Jag har haft ett annat dilemma också i dag. Jag plockade fram lite krims-krams, smycken som jag inte längre använder, och tänkte lägga ut dem på Tradera. Jag putsade några silversaker och började titta på en ring som bara går på mitt lillfinger nuförtiden. En fin liten silverring med en turkos sten. Jag har för mig att jag köpt den åt mig själv en gång i min ungdom och till min förvåning såg jag en inskription i den, ’Marja 17.4.1967’ Que? Det datumet är ingen bemärkelsedag för mig… inte min födelsedag… inte namnsdag… ingen exmensdag. Jag förlovade mig på Allhelgona och gifte mig i juli månad. Jag fattar inte vad det är för datum. Nu hoppas jag att hårddisken i min hjärna jobbar på och att jag vaknar en morgon och har kommit på vad det var för ett viktigt datum.

På tal om hur hjärnan programmeras och det jag skrev om härom dagen, kom jag att tänka på en sak som hände under en operation. Jag skulle göra ett ingrepp med ryggmärgsbedövning, men fick också lite sömnmedel så jag kunde sova lätt. Mitt under operationen vaknade jag. ’Oj, patienten vaknade’, hörde jag bara och sköterskan som satt vid min huvudända log så glatt. Det var inte mer med det. Jag valde att vara vaken resten av operationen och allt gick bra.

Med doktorn var en kandidat som sedan hade hand om mig och när jag efter ett par dagar skulle skrivas ut och fara hem frågade han om jag förstod varför jag vaknade under operationen. Jag hade ju ingen aning, men det var så att telefonen i op.salen hade ringt och då hade jag vaknat och med hög röst ’svarat’ med den frasen jag brukade svara i telefonen med på min dåvarande arbetsplats. Kandidaten tyckte att det var så himla roligt. Själv hade jag inget minne av att telefonen hade ringt.

 

Veckans tulpaner är eldigt röda och dubbla och många. 

eldigatulpaner2

eldigatulpaner

Ha en lugn söndagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Tack för titten på tulppanerna. Verkligen vackra! Härlig färg!
    Vad göller hand/hud kräm så är det i princip lknande ingredienser säger vänner till mig som är i brancshen. Bara att använda det man har. Och varför ha dubbla krämer? Ja, av komersiella skäl möjligen…
    Vilken annorlunda historia du berättade; när du vaknade under en operation. Vet att det hände min mamma någon gång på 50 talet, men jag har aldrig drabbats. Frörstår att doktorn log. Ja, inte åt att du vaknade men åt svaret du gav. Tur att man kan glädja sina medmänniskor.
    Kram!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tulpanerna lyser där de står, men verkar inte vara så värst hållbara.
    Jag tänker att fotkrämen möjligtvis kan vara lite fetare och somliga doftar ju starkt av mentol, vilket jag inte skulle vilja ha på händerna. Jag har faktiskt använt fotkräm på händerna en gång i nödfall.
    Nåja, man får pröva sig fram tills man hittar det som fungerar… 🙂 Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Nej, inte konfirmation… jag är mycket äldre än så. 🙂 Jag tror det har något med mina studier att göra. Kanske sista tentan innan examen… eftersom jag firade mig själv. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.