Marja

Den långa resan.

Mer civilkurage, tack!

Förra veckan var sverigedemokraterna på studiebesök i Umeå. På Geriatriskt centrum vid Norrlands Universitetssjukhus försökte en läkare/forskare hindra Jimmie Åkesson med följe att komma in. Personalen var orolig för patientsäkerheten, eftersom man hade fått information om besöket samma dag.
Personalchefen medgav till Vk att informationen om besöket hade kommit sent, MEN han sa också att ’personalen hade blivit ännu mer oroliga om de fått informationen tidigare’. Vad är det för personalpolitik?? Undanhållande av information är en av härskarteknikerna.

Jag tänker på patienterna. De som finns på Geriatriskt centrum är både gamla och sjuka och verkligen i underläge. De borde egentligen inte utsättas för politiska studiebesök utan att bli tillfrågade, utan att kanske ens förstå vad det handlar om. När jag blir gammal och försvagad, vill jag verkligen inte bli utsatt för något sådant. För mig skulle det kännas förnedrande.

Säkerhetsvakterna lyfte förstås demonsterande åt sidan. Det är ju så man gör.

I dag har det kommit rapporter om att anställda på Geriatriskt centrum hotats… av bl.a. sin egen säkerhetschef.  Att ’olydiga’ människor hotas med avsked är också en härskarteknik.

Nu står tydligen ord mot ord, så fortsättning följer… 

Jag ger i alla fall en tulpanbukett till personalen som visade civilkurage.

okejtulpaner

Ha en trevlig måndagskväll <3

 

2 kommentarer

  1. Ditte

    Härligt att personalen visade cicilkurage! Och vilken chef som har dessa märkliga argument…Man slutar inte att förvåna sig över saker och ting. Fint att du gav personalen en vacker tulpanbukett och den där chefen skulle med sitt beteende få enstor kaktus av mig.
    Kramar!
    Tack för att du tar upp det på bloggen för då sprids det ytterligare.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Det ska bli intressant att se hur det här utvecklas. Tack för ditt stöd! Kramar 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.