Marja

Den långa resan.

Har firat en 30-åring.

Mag- och tarmföreningen i Västerbotten fyller 30 år och det har vi firat i dag. Vår ordförande Jonas drog en kort historik om föreningen, som ingår i det riksomfattande Mag- och tarmförbundet.

Sen hade vi två gäster som berättade om hur behandling och operationsmetoder  av de inflammatoriska tarmsjukdomarna har utvecklats, samt om ett intressant projekt som innefattar allmän screening med koloskopi för att upptäcka tidiga förändringar i tjocktarmen.
Kanske inte det roligaste jubileumsprogrammet, men i alla fall något som de flesta var intresserade av.

Vid fikat pratade jag lite IBS-problematik med min magkompis och en annan kvinna. Det verkar som att allergier och våra problem hänger ihop. Inte bara matallergier, utan också pollen m.m. Rinnande näsa, slem i luftrören och ont i magen… ja det känner jag igen. Just nu sitter jag faktiskt och fryser och nyser och känner mig allmänt risig. Det är mycket björkpollen i luften nu.

Grannen som bor under mig var just uppe och ville låna en stol. Han har grillparty med några vänner. Först trodde jag de skulle sitta ute och gick efter en balkongstol, men sen fattade jag att det var för kallt för det, så då fick han en av mina köksstolar. Kul att han vågade komma och fråga.

Ha en trevlig lördagskväll <3

 

4 kommentarer

  1. Ditte

    Vad bra med en sådan sammankomst och dessutom få möjlighet att prata med andra och lära sig hur saker och ting hänger ihop.

    Bra med grannkontakt och trevligt att kunna hjälpa till.
    Önskar dig en fin söndag. Här i Stockholm känns det som om sommaren är här just idag. Skönt!
    Kramar!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Jag har varit med i föreningen sedan 1999 och haft stor nytta av den i perioder. Dessutom ger de ut en mycket bra tidskrift KANALEN.
    Jag har fina grannar… många ungdomar, och de kan komma och ringa på spontant med sina ’bekymmer’. Ibland får jag gå och ringa på när de är för högljudda. 🙂 Men det verkar de gilla. 🙂
    Jag vet att Stockholm har sommarväder. Det blev väl lite lättare för dig att komma hem från Spanien då. Ha det så bra och lycka till med det du ska företa dig. Kramar. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.