Marja

Den långa resan.

Hög på livet vs röda prickar.

Så ljuvligt väder det var i dag. Jag cyklade till Ålidem i bara tröjan. På hemvägen blev jag alldeles berusad av allt det gröna omkring mig, den ljumma vinden, dofterna. Jag tittade efter shersminbusken, men det dröjer innan den blommar. Likaså syrenen. Häggen har ju inte ens slagit ut. Jag glömde hela tiden att cykla på höger sida efter att ha promenerat på vänster hela vintern. När jag susade ner genom vägtunneln kom jag på att jag cyklat upp för den långa backen utan att ens märka den. Jag var hög.

Jag hade redan glömt att jag skapat kaos i självbetjäningskassan på Konsum. Jag hade försökt stoppa en rabattkupong i fel springa, gjort tjejen som skulle hjälpa mig förvirrad och sabbat allt. Nåja, inte helt sabbat, men jag fick gå till en ’vanlig’ kassa och rätta till mitt fel. Vilket nederlag… jag som är så stolt var gång jag klarar av att skanna mina varor och betala alldeles på egen hand. 

Så fort jag kom hem började näsan rinna, andfåddheten slog till och jag upptäckte små röda prickar på händerna och halsen. De kliar. Soleksem? Pollen?

I kväll har jag varit på akvarellmålning. Det var sista gången för min del, för nästa vecka när vi skall hänga våra alster inför utställningen, kan jag inte vara med. Jag valde ut mina bidrag och lämnade dem till vår lärare. Vi har vernissage i Mariakyrkan den 1 juni. Sen brukar några alster hänga i Kyrkstugan vid Nydalasjön under hela sommaren. I år har vi bara målat porträtt, så jag tror att det kan bli en intressant utställning.

Efter fikat upptäckte jag att hela vänsterhanden var ilsket rödprickig. Lite läbbigt faktiskt. Ska smörja med kortisonsalva till natten och hoppas att det inte sprider sig.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Anna H

    Låter som soleksem! Glöm inte solskyddsmedel när du är ute. Finns solskydd för personer som är känslig och som brukar få/fått solutslag från tex eucerin… Kram //a

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Ja, det är nog det. Händernas ovansidor är ju exponerade hela tiden när man cyklar. Jag ska smörja in med solskyddsmedel. Tack för rådet. Kramar. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.