Marja

Den långa resan.

Poff… så gick elen.

Varmt och soligt i dag och vi har lagat mat i ugnen och bakat. Balkongdörren har stått på vid gavel och fönstrena i sovrummet har varit öppna. Jag har ju sovit på soffan i vardagsrummet och haft balkongdörren på glänt om nätterna. Nu är det sommar.

Flickorna for in till stan en sväng, för vi glömde köpa en bok åt Ronja i går. Hon hittade den hon ville ha och för reapris dessutom, så nu är hon sysselsatt. Jag cyklade en sväng till Ålidhems centrum och handlade lite.

Solen sken när jag stod och lagade maten, men jag hörde att det mullrade. Sen blixtrade det till mitt i solskenet och mullret kom närmare. ’Det blixtrar’ , sa jag till tjejerna, men de trodde jag skämtade eftersom solen sken. Sen kom en blixt till och poff så gick elen. Ronja satt och såg något spännande på TV, Johanna hade tvätt i torktumlaren och jag skulle just tjoffa in kycklingen i ugnen. Hur handikappad blir man inte när elen försvinner? Johanna började fråga efter säkringsskåpet, men för att kolla att det faktiskt inte bara var hos oss så gick jag ut på balkongen och ropade på mannen som bor snett ovanför mig. Jag såg att hans balkongdörr stod öppen. Jag fick ropa några gånger och granntjejen kom ut på sin balkong och såg undrande ut. Mannen jag ropade på kom också ut och vi konstaterade att elen hade gått hos oss alla, så det var bara att vänta…

Nåja, elen kom ganska snart tillbaka, men TV:n hade tappat inställningarna, så jag fick gå över till min söta granntjej som precis skulle komma och hjälpa när Ronja ropade att TV:n hade fixat sig själv.

Johanna ville lära sig baka mormors ’rahkatorttu’, så vi satte igång efter maten. Trots att vi var många kockar, blev den bra. Jag la till lite rivet citronskal i fyllningen, för jag gillar att experimentera med recept.

baka3

 

baka2

Ronja lyckades mjöla ner sig ända upp över öronen, men allt klär en skönhet, eller hur?

mjolansikte3

God natt mina vänner <3

3 kommentarer

  1. Mira

    ”UNICEF har bekräftat att minst 35 barn i Gaza har dödats i luftanfall, och minst 269 har skadats. Det har också rapporterats att flera israeliska barn skadats på grund av raketattacker. 25 000 barn är i akut behov av psykosocialt stöd i Gaza.” Unicef, Sverige.
    Det här var några dagar sen, situationen är ännu värre nu då man säger att det är runt 200 döda. Det här är inte ett krig. Hade det varit ett krig hade det varit två arméer mot varandra. Det här är en militärmakt (Israel) mot ett folk som inte har en chans att försvara sig – palestinierna.
    Det kanske kan kännas som att det inte finns någonting vi kan göra åt det, men det är fel. Vi kan använda våra röster för att få till en förändring, men det krävs att vi hjälps åt.
    Min vän har formulerat ett mail som hon har skickat till de olika riksdagspartierna + regeringen. Ett mail som uppmanar till bojkott av israeliska varor. Vill du hjälpa till? Gå in på min blogg och följ instruktionerna.
    Tack!
    http://miramalin.wordpress.com/2014/07/18/palestina-3/

  2. Ditte

    Skönt att elen kom tillbaka så ni både fick mat och kunde baka och att teven ordnade till sig. Vad spännande det låter med rahkatorttu. Den vill jag också prova att baka, så tack för receptet.
    Här är det åskkvalmigt men ännu inget muller….
    Och visst klär allt en skönhet!
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Man märker verkligen ur bortskämda vi är när vi står alldeles handikappade inför några minuters elavbrott. 🙂 Men det var skönt att elen kom tillbaka. 🙂 Kram. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.