Marja

Den långa resan.

Värmen fortsätter.

flaktenigang

Det känns inte naturligt att ligga inne på soffan för att det är för varmt att gå ut, men så är det just nu för mig. Utomhus är det 30,5 plusgrader och inomhus 28,2… Under veckan som gått har värmen lagrats i husväggarna och jag tycker verkligen synd om dem som har sina lägenheter på andra sidan med gassande sol hela dagarna. För en gångs skull är det en fördel att bo på skuggsidan. Återigen kan jag konstatera att jag valde rätt lägenhet.

Min mage tål inte stressen av värmen, så jag har tillbringat morgonen med illamående och kramper. Men efter en kall dusch och en avslappnande stund på soffan med en kall drink, en susande fläkt och en babblande TV, känns det mycket bättre. Det är bara att gilla läget och ta det lugnt och det går absolut ingen nöd på mig.

Nu mullrar det ute och himlen ser hotfullt grå ut åt ena hållet. Gardinen framför balkongdörren, som hittills hängt helt slak, böljar frenetiskt fram och tillbaka. Det skulle behövas ett åskväder med regn för att rensa luften. Åh, vad skönt det skulle vara! En cykeltur i kväll hägrar för mig.

Jag har börjat skriva i den kollektiva dagboken. Så ovant att skriva för hand… jag gillar inte min handstil, så den första sidan rev jag försiktigt ut och började om… I går kväll stod jag och stämplade små fåglar och ugglor på varje sida. Jag kan ju inte låta bli. Jag funderar om jag ska skriva på båda sidorna eller bara på den högra sidan? Nu skrev jag på båda sidorna med svart penna och det lyser genom pappret. Jag tror jag skriver på bara höger sida och ev. dekorerar den vänstra.

dagboken

dagboken2

Nu ska jag fixa lite mat. Det blir sill och potatis i dag.

Ha en skön lördag <3

10 kommentarer

 1. paula i pörtet

  hej, vilken toppengrej, du har en fläkt! oj vad jag saknat en sådan…
  humöret är inte på topp men är glad att slippa hundpromenaderna för tifället. kollektiv dagbok? missat något, har backat o läst bakåt men inte hittat någon förklaring. låter spännande. gissa hur min handstil ser ut med ”fel” hand ”ler”
  imorgon hoppas jag på en total vändning på vädret, men det der ut att gå segt
  kram

 2. Ditte

  Så spännande och roligt med din dagbok. Hade nästan glömt men tittade på din länk för att minnas. Dagböcker, och handskrivna , är så speciella. Tror på tanken att skriva op en sida och ilustrera på den andra. Du kan ju dte där med att få till bilder…
  När jag fyllde 60 år fick jag en bok av goda vänner, allt det som jag då skrivit på min blogg. Jätteroligt att ha det samlat och i tryck. Lätt att bläddra och se vad som hände.
  Nej, den värme som är ni mår inte jag heller bra av och absolut inte mitt ansikte.
  Men nu sitter jag ute på balkongen, klockan har passerar snart 23 och det är så skönt. Nu njuter jag av kvällen och samlar rafter inför morgondagen.
  Många kramar och tankar till dig.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, det är spännande att skriva. Att göra en bok av bloggen är en fantastisk idé som jag tror kommer mer och mer.
   Jag såg på en film på TV, så det är alldeles för mörkt att gå ut nu, men det är skönt på balkongen… +22 grader. Hoppas att det blir lite svalare i morgon.
   Sköt om dig! Kramar! 🙂

 3. kiki freese

  Oj, är det så jobbigt med värmen.
  Skönt att du om och om igen känner att du valde rätt gällande din bostad. Vi har både en het balkong i solgass och rum mot skogsparti som ger svalka.
  Däremot håller jag med om att kvällarna är underbara…då måste man definitivt vara utomhus.
  /Kiki

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, man får göra det bästa av situationen… och att fara ut på kvällen är en stor njutning efter en dag inomhus. 🙂

 4. Sandra från Finland

  Efter en veckas internetfrånvaro (så blir det då en jobbar på läger) är jag nu tillbaka och får uppdatera mig om vad som hänt. Det verkar vara lika varmt på andra sidan pölen som det är här, jag tror inte jag har varit osvettig på flera veckor, men jag drar mig in i skuggan och njuter av att se på solskenet istället för att sitta i det. Ikväll hade jag tänkt cykla in till stan och dela en kanna sangria på strandterassen!

  Det där med att skriva för hand… Jag är så van vid att skriva för hand och att se mina egna kråkfötter, då jag antecknar i studiesyfte och framför allt krafsar ner diverse tankar i någon av mina skrivböcker för att de så småningom och förhoppningsvis blir blogginlägg, dikter och andra texter. Dessutom är jag obotlig brevskrivare, men då anstränger jag mig nog för att handstilen ska se ut något för världen! Skriver du månne skrivstil eller textad stil? Ända sedan jag lärde mig skrivstil på tredje klass så har det varit min standardstil, eftersom det går så mycket snabbare än att texta varje bokstav för sig.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, det är varmt lite överallt nu.
   Jag skriver skrivstil och får lätt skrivkramp, så stilen varierar från sida till sida. Jag antecknar också mycket, har alltid ett block liggande framme och ett litet häfte med mig, men då är det ju bara jag själv som ska tyda mina kråkfötter. Eftersom den här dagboken ska läsas av andra är jag kanske ovanligt kritisk, men jag vill ju vara med och skriva, så då får jag ta pennan i vacker hand…
   Ha det så skönt i värmen och njut av sangrian! Kramar! 🙂

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Monica! Ja, det har blivit lite svalare och det är mulet… få se om vi får åska nu. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.