Marja

Den långa resan.

Scarabé

scarabe_geoteope_bousier

Som en blåskimrande skarabebagge (dyngbagge) inledde Virpi Pahkinen sin dansföreställning Scarabé på scenen i Norrlandsoperans Black Box. En väldigt effektfull inledning som direkt sög in mig i föreställningen.

Det var första gången jag såg Virpi dansa live och det var en upplevelse. Tillsammans med dansaren Fredrik Quinones skapade hon magi på scenen i en föreställning hon själv koreograferat. Jag njöt i fulla drag.

Gå gärna in på YouTube och titta på klipp när hon dansar.

Den här bilden tog jag på henne då hon signerade sin bok Ormbärerskan (Käärmeensyöjä) åt mig på Finlandsinstitutet i Stockholm förra hösten.

virpi-300x259

 

Ha en lugn måndagsnatt <3

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.