Marja

Den långa resan.

Ruskväder.

I två dygn har det stormat och nu har jag huvudvärk. I går tog jag på mig regnkappan och for iväg till Rusta för att köpa en ny ljusslinga till balkongen, eftersom jag inte hade hittat den gamla. Ute på Ersboda blåste det orkanvindar. När jag väntade på att få gå över gatan, kom en vindpust som nästan fick mig att fladdra iväg. Jag är absolut ingen lättviktare, men fick ställa mig bredbent och trycka emot vinden i ryggen.

I morse var det lite lugnare och jag skyndade mig ut innan det hann bli mörkt. Det var +8 grader och regnade lite, men jag har bra regnkläder. Jag längtade ner till sjön. Stigarna i skogen hade förvandlats till sjöar av regnvattnet, så jag fick klafsa vid sidan om. Tur att jag hade tagit gåstavarna som stöd för balansen. Med jämna mellanrum hördes  ett sus som växte sig starkare, en vindil som ruskade om i träden så vattnet från grenarna stänkte. Så mäktigt!
Jag mötte tre personer: två hundägare och en mamma med barnvagn. Det blev ingen lång promenad. Jag kollade att sjön låg kvar och klafsade sedan över den våta gräsmattan till de tre trappstegen som inte leder någonstans. Till min förvåning hade jag glömt kameran hemma.

På hemvägen gick jag in på kiosken och köpte mjölk och filmjölk.

För en stund sedan hittade jag min gamla ljusslinga. Den låg i sin originalförpackning på hyllan i städskåpet. Den jag köpte i går är dessutom för kort, så jag ska lämna tillbaka den. Nu längtar jag bara efter att det slutar regna så jag kan montera slingan på balkongräcket. Det är så mörkt på kvällarna nu så lite ljus kommer att bli fint.

Nu har det slutat blåsa. Himlen är mörkgrå och lugnet känns nästan hotfullt. Jag har fortfarande huvudvärk.

Ha en lugn lördagskväll <3

6 kommentarer

 1. Ditte

  Så bra att du hittade din gamla ljusslinga och med passande längd. Vilket oväder ni har! Så det blir fint med lite ljus på balkongen.
  Tur att du inte blåste med vinden…
  Inte roligt att vara ute om man inte vet vart vinden tar en.
  Önskar dig en fin kväll hemma i den goa värmen.
  Och jag skickar lite extra härifrån. Sol också.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, vi har haft ett riktigt ordentligt höstrusk. I morgon ska jag nog sätta upp ljusslingan, för det är kolmörkt ute nu. Ha det så skönt i värmen! 🙂 Kram! 🙂

 2. Sandra från Finland

  Här är det också riktigt ruskväder! Jag velar mellan att stanna inne och gå och lägga mig eller ge mig ut i mörkret på metallmässa i en kyrka i närheten. Kroppen behöver det ena medan själen vill ha det andra… Imorse lade jag upp en ljusslinga runt dörrkarmen här inne, och den ger verkligen stämning! Adventsljusstakarna och adventsstjärnan får dock vänta lite, även om jag nog kommer tjuvstarta med dem också 🙂

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag har också en inomhusljusslinga som jag skulle kunna sätta upp…
   Ha det så bra i höstrusket! Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.