Marja

Den långa resan.

Hemma igen och ’bara för dig’.

Nu är jag hemma igen, välbehållen och pigg. Bussresan hem gick utan några missöden och kändes kort i jämförelse med den mödosamma ditresan. Jag var lite spänd på hur vädret och väglaget skulle vara.

Besöket i Luleå har varit mycket trevligt och stimulerande. Vädret kunde ju ha varit bättre, det gick inte alls att fotografera utomhus. I går vräkte blötsnön ner och det var dåligt plogat överallt. Vi for in till stan och gick lite i affärer. Jag ville gå till hobbyaffären ’Skapa’ och där hittade jag lite scrapmaterial, några akvarellfärger jag behövde, en schablon till ett projekt och korta ljus till mina Iittalaljusstakar. Sen ville jag se det nya Kulturhuset med biblioteket och där åt vi en lätt lunch på deras trevliga kafé.

På väg till kompisens syster svängde vi in till Dollarstore och där på parkeringen bestämde vi oss för att inte åka vidare. Vägarna/gatorna var spåriga och fulla med blötsnö och slasket bara vräkte ner. Vi skickade ett sms att vi inte kommer och åkte sedan hem. Det kändes bäst så.

I morse var det uppehåll och plogat, så när vi väl hade skyfflat snön av bilen var det inga problem.

Snart är helgerna slut, bara Trettondagen kvar. Jag är bortbjuden på middag och det ska bli så trevligt. Sen får vi återgå till rutinerna, som jag gillar.

Johanna och Ronja blev glada över mitt julpaket och Johanna tyckte mycket om pärmen jag gjort. Nu kan jag visa hur jag altrade en vanlig svart A5 pärm.

Utsidan.

justforyou

justforyou2

justforyou3

Sidorna har jag skurit till av akvarellpapper som jag målat och stämplat mönster på. Högersidorna har bilder och text. Vänstersidorna har fina papper och någon liten stämpel eller dekoration. Här är några exempel.

krigare3

krigaren

krigare2

Några sidor har jag ju redan visat tidigare här och här.

Ha en lugn söndagsnatt <3

 

4 kommentarer

  1. Ditte

    Välkommen tllbaka till Umeå igen! Skönt att hemresan var lugn och utan strapatser. Och ni gjorde nog helt rätt i att ställa in en biltur i blötsnön.
    Ja, helgerna är snart över och för min del känns det också skönt, även om jag är ”arbetsfri” för jämnan.
    Jag förstår att de dina blev glada för sitt julpaket och pärmen du gjort till Johanna är så vacker och gjord med mycket omtanke och kärlek. Pärmen är ett konstverk i sig. Fantastiskt att kunna ta fram den och bläddra i och läsa.
    Här är snön just nu borta, men det är någon minusgrad och solen skiner så en promenad väntar på mig.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Här är också snön helt borta, några minusgrader och mulet/mörkt. Suck!
      Johanna blev rörd av pärmen och jag kan fylla på med fler sidor allt eftersom. Nu hann jag med 10-11 sidor.
      Två dagar till… sen är vi tillbaka i vardagsrutinerna. 🙂 Kram! 🙂

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack! Pärmen innehåller min karelska mammas recept, bilder på henne och mig och dikter och sånger på finska som jag lärde min dotter när hon var liten. Mycket nostalgi med andra ord. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.