Marja

Den långa resan.

Varje dag en viktig dag.

Okej, nu börjar vardagen. Grannarna ringer på, möten ska bokas, vattengympan börjar nästa vecka. Sakta men säkert börjar kalendern fyllas. Jag har inte hunnit pimpa min väggkalender än, men jag har bestämt att mottot för 2015 ska vara Crea Diem, alltså ’skapa dagen’. För det är bara jag själv som kan utforma mina dagar för mitt eget bästa.

Jag funderade också på titeln på boken om Astrid Lindgren: ’Denna dagen ett liv’, ett citat av Ellen Key, men kände mig för mycket som en copy-cat. Fast egentligen säger båda uttrycken samma sak… ’gör varje dag till en viktig dag i ditt liv’.

Projektet jag nämnde i går har startat på sätt och vis. Inspirerad av en bloggranne här på Vk, for jag iväg till Mariedal och den relativt nystartade båsloppisen där. Jag var på en sådan i Finland och fattade inte riktigt vitsen med det hela då, men nu vet jag. Man hyr ett bås veckovis för sådant man vill sälja och får hjälp med försäljningen. Jag behöver bara prissätta mina varor och ’pimpa’ mitt bås som de säger. Jag har bara sålt saker på Tradera, aldrig på loppisar, så det här låter spännande. Nu ska jag rensa ut ordentligt. Sådant som legat i förrådet sen jag flyttade in för två år sedan kommer jag inte att behöva, jag har kläder som bara hänger i garderoben, mattor som inte passar i den här lägenheten, böcker jag kan vara utan, pryttlar som upptar plats i skåpen, pysselsaker som någon annan kan ha glädje av o.s.v. Jag brukar ju ge bort det mesta till Myrorna, men nu behöver jag lite pengar till ett annat projekt…

Nu ska jag bara vänta på ett lämpligt datum att börja och innan det ska jag plocka fram allt och så det allra svåraste, prissätta. Jag har väldigt svårt för att ta betalt. Jag gick runt och kollade på prisnivåerna i dag och pratade med killen som driver stället. Det känns alltid spännande att göra något man aldrig gjort förut.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

 

 

6 kommentarer

  1. Sandra från Finland

    Jag kommer alltid att tänka på farbror Melker av ”Denna dagen ett liv”. Det gör mig glad, för han är en karaktär som jag känner igen mig i på väldigt många vis 🙂

    ”Båsloppis” var länge den enda sortens loppis som jag kände till. Vi i familjen har både sålt och köpt på sådana loppis under många, många år – nästan alltid finns det en korg i förrådet med saker som ska till loppis ”nästa gång”. Vi brukar skämta om att det är en lyckad omgång ifall man får in tillräckligt med pengar för att betala bordshyran 😀

    Det ska bli spännande att få höra om ditt nya projekt senare!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, det var ju Astrid Lindgrens favorituttryck och därför kändes det inte helt ’rätt’ att använda det. Just nu i alla fall.
      Det gäller ju främst att få ihop till båshyran 🙂 och jag tycker inte att det är billigt, men värt ett försök. Jag har lite större grejer som blir dyra att skicka om jag ska sälja på Tradera. Kram! 🙂

  2. Lena i Wales

    Rensa bland grejer gör jag ständigt, dels genom flyttar och dels genom arv. Problemet är att jag har svårt att göra mej av med grejer, men det jag gör mej av med slängs inte om det är användbart, utan går till välgörenhet.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag flyttade till en mycket mindre lägenhet för två år sedan efter att ha bott 30 år på samma ställe. Då rensade jag ordentligt. Sålde en del, men skänkte det mesta till Pingstkyrkans loppis. Jag önskar att den här loppisen hade funnits då, för den ligger alldeles nära där jag bodde. Hur jag än gör, pågår en ständig rensning av sådant jag inte behöver… 🙂

  3. Ditte

    Jag tyckte mucket om ditt motto; Crea Diem, något som jag också vill tänka mer på. Jag kan ju bestämma det mesta, utom kanske hälsan då, men ävendär kan jag hitta ett sätt att förhålla mig till att inte kroppen alltid är pigg.
    Vad gäller ”båsloppsen” är det ju en jättebra idé. Man säljer av saker man inte behöver eller vill ha kvar, någon annan köper det och blir glad och själv kan man få sin kassa lite utökad. Vi har sålt på en bakluckeloppis ute på Värmdö för några år sedan men har mycket kvar som skulle kunna få nya hem.
    Tycker också det är svårt med prissättningen, men klokt att du gick runt och kikade.
    Kul att höra om fortsättningen.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Nej, tyvärr kan man inte alltid bestämma över hälsan, men som du säger, man kan bestämma hur man ska förhålla sig till sina besvär. Ibland kan det ju vara svårt och ibland får man acceptera att man måste lida och då tycker jag att man får klaga.
      Jag har plötsligt så mycket jag kan sälja, så jag får nog hyra båset 2-3 veckor. Det får inte bli för överbelamrat, så då får jag fylla på vartefter.
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.