Marja

Den långa resan.

En skimrande dag.

alpollen

Dagens pollenrapport för Umeå var låga till måttliga halter av alpollen. Kollade in Stockholm för skojs skull och där var det måttliga till höga halter av alpollen och måttliga halter av hassel. Tur jag inte är där just nu.

Jag önskade alla en skimrande onsdag i mitt föregående inlägg och visst skimrade det överallt i solskenet i dag.
Svensk Direktreklam hade städat upp allt i skogen. Bra där! Det kanske behövdes en liten påminnelse.

Nere vid sjön kunde man gå på den gnistrande skaren. Badstranden kikade fram ur snön och påminde om den sommar som kommer. Fast bryggan med sin ramp ligger stadigt på land länge till.

11mars2015

11mars2015(3)

11mars2015(2)

Sen meddelade lillkameran att batteriet var slut. Redan!? Men det var kanske meningen att jag inte skulle se på världen via kameran, utan njuta av allt det glimrande och gnistrande med alla sinnen. Och det gjorde jag. Varje liten sten, varje barr skimrade i solen på den fuktiga stigen…

Och så kom han, den specielle mannen som tydligen ska fika nere vid stranden varje dag. Han som nyper mig i kinden. När vi närmade oss varandra på vägen gled hans assistent över på mannens andra sida, så han hamnade mellan oss. När vi möts ropar mannen ’tant, tant… hej’ och jag svarar ’hej, hej’. Ett speciellt möte.

I kväll har jag varit på föreläsning om RA (’reumatism’) och kosten hos Reumatikerföreningen. Jag tog med mig en vän som nyligen fått diagnosen. Vi tyckte båda att det var en bra föreläsning.
Kroppen behöver rätt näring för att orka med en inflammatorisk sjukdom som tär på immunförsvaret. Omega-3 och medelhavskost är bra. Frukt, grönsaker, raps- olivolja, mera fisk och mindre rött kött. Äter man allsidigt behöver man inga kosttillskott. Det låter enkelt, eller hur?

Sen måste de flesta äta mediciner som kan ställa till det med sina biverkningar. Vi fick en bra genomgång av det med.

Sen ringde Länsförsäkringar i eftermiddags och meddelade att jag vunnit första pris då jag skickat in lösningen på ett korsord. En resecheck! De ville ta en bild på mig när jag tog emot checken, men det avböjde jag. Är lite skeptisk vad en sådan bild skulle kunna användas till i framtiden.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Märta

    Grattis till resechecken. Kul. Det behövs lite medgång nu, eller hur.
    Underbart fin tid nu med den gnistrande snön. Jag längtar inte alls till våren. Detta är perfekt, förutom att det är lite för lite snö för skidåkning på längden.
    Fina bilder.
    Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Märta! Jag hade alldeles glömt att jag skickat in korsordet. 🙂
      Ja, det är vackert nu när solen skiner. Vi ses på lördag. Kram! 🙂

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Ahh, vad kul, det finns dom som vinner ändå, på dessa korsord 😀 Grattis, hoppas du tar dig en bit. Ha en trevlig helg, Marja //Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Maria! Ja, det var några tusenlappar. 🙂
      En trevlig helg till dig med! Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.