Marja

Den långa resan.

Sill och snaps.

Men oj, så trevligt det blev i går. Jag var hembjuden på påskbuffé hos goda vänner. Sill, ägg och lax äter vi ju vid alla helger… jul, påsk och midsommar. Sen kan man ju variera resten lite. Jag blev så sugen på att göra en rosolli (rödbetssallad) som man kanske bara ska äta till jul, men jag tycker den passar så bra till sillen. Det blir alltid så mycket när man gör den, så då passade det bra att ta med lite i en burk.
I sista minuten fick jag för mig att burken måste pimpas. Jag hade inget gult band, ingen lämplig spetsbit heller, så det fick bli ett rosa band. Och så var det det här med rosetten. Jag kan absolut inte knyta en rosett, så efter många försök bestämde jag att det får bli en ’marja-rosett’. Jag bjuder på den.
På locket kunde det ju inte stå FELIX, utan jag limmade dit en bit papper. Kanske inte så fiffigt kommer min kompis att förstå när hon ska diska burken.

marjarosett4

marjarosett

Gräddfilen hamnade bredvid, så jag inte skulle glömma ta med den.

Trevligt var det som sagt, delvis kanske beroende på snapsen till sillen. Jag dricker väldigt sällan alkohol, men snaps gillar jag till sill och surströmming. Sen är det trevligt att umgås med gamla vänner som man känt i över 30 år. Ibland kan man förstås reta sig på varandra, men det är den djupa positiva grundkänslan av tillit som är så skön.

I dag sitter jag och knåpar ihop ett kort till Ronja, som fyller 16 år nästa vecka. Det blir lite mer än ett vanligt dubbelvikt kort och så kul att göra. Jag tror att jag ska göra ett till, nästan likadant, när jag liks är i farten, för snart fyller Johanna också år. Bilder kommer så småningom.

Ha en skön påsksöndag <3

 

6 kommentarer

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Lena! Ja, det var riktigt uppsluppet och trevligt.
   Hoppas din helg har varit fin! God fortsättning! ☺

 1. Paula i pörtet

  Hej, din gåva blev säkert uppskattad! Trots att jag var ensam under påsken var maten huvudsaken. Som vanligt, min kreativitet sträcker sig tydligen just till matrecept och inget mer. Jag gjorde en sillinläggning med tomat och chili som jag gillar mycket, jag har gjort en rödvinsgryta med lammbog som jag idag äter det sista av. Har försökt variera så inte alla måltider innehåller samma saker..
  Har nog saknat de mina för nu är det längesedan. Men kunde inte få till hundvakt och ville inte sitta en hel dag i allmänna transporter med en skitig hund (för det blir man nu om man är ute på vägarna fem minuter med henne) och sen kom min tandis som ett brev på posten, oplanerad utgift förstås. Nå, det stundar säkert bättre tider, tur man kan chatta och ringa..
  Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, alla uppskattade rödbetssalladen. Jag har också varit ensam under påsken och mest ätit nypotatis, sill, lax och rödbetssallad. 🙂 Din sillinläggning med chili låter spännande. 🙂
   Kram! 🙂

 2. Ditte

  Vad trevligt! Och extra fint med din rosolli och så fint paketerad den blev.
  Förstår att ni hade en trevlig kväll och väldigt mysigt att träffa sina vänner och kanske extra de man känt så länge.
  Stor kram i kvällen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.