Marja

Den långa resan.

Umeå Östra.

Eftersom vi har sommartidtabell och bussarna går mer sällan på kvällen, passade jag på att titta in på tågstationen Umeå Östra på väg från vattengympan. Stationen har några år på nacken, men jag har aldrig haft anledning att gå in i den. Nu ska jag ju åka därifrån på söndag morgon, så jag var lite nyfiken.

Själva byggnaden är en glaskub med träkonstruktioner i harlekinrutmönster och den har fått pris i en tävling arrangerad av Banverket. Mycket imponerande. Allt glas och all rymd gav mig svindel.

ostra

ostra2

ostra3

På dörren finns en skylt att det är förbjudet för genomfart med cyklar, men tror ni inte att tre ungdomar kom släpandes på sina cyklar i rulltrappan. Jag ställde mig demonstrativt och tittade på dem. Tydligen är stationen en bekväm genväg när man kommer cyklande från stan.

Jag letade efter Knutte Westers lilla nomadflicka, som jag visste skulle stå där någonstans. Och där står hon ju och tittar ut genom det stora fönstret.

flyktingflickan2

Jag skulle ta en bild framifrån och kämpade med svindeln. Eftersom fönstret framför henne lutar utåt, kunde jag inte känna det med handen (jag vågade inte gå ända ut till kanten) och plötsligt fick jag känslan av att det inte fanns något glas. Huh! Det fick bli en bild snett från sidan. Jag har en speciell känsla för den här lilla flickan. Hon är gjord på avgjutningar av barnhemsbarn i Riga.

flyktingflickan

Fler bilder på Knutte Westers barn finns i min blogg från hans utställning Ofrivilliga nomader.

Jag ville ju ha en dramafri dag och det fick jag. Förutom ett telefonsamtal från Comviq, som jag tydligen varit kund hos någon gång. Det handlade om en tävling med fantasifulla summor som vinster och jag sa direkt att jag inte är intresserad. Tjejen pratade på och då fick jag ryta till och be henne lyssna: NEJ TACK, JAG ÄR INTE INTRESSERAD! Efteråt tyckte jag synd om henne. Vilket hemskt jobb hon har.

I kväll var sista vattengympan för min del, eftersom jag reser bort. Eventuellt blir det ett pass vattengympa i Tallinn, jag ska då ta min nya baddräkt med mig. Vi hade den kvinnliga vikarien i kväll och hon är så himla duktig och energisk.

Bakom min rygg håller schlagersången på igen. Jag tycker nästan att det är trevligare att bara lyssna än att titta. Men jag ska titta när Måns sjunger. Den respekten ska han få.

Ha en skön torsdagskväll <3

 

 

4 kommentarer

  1. Caanita

    Åker du ensam med en chartrad resa till Tallin, eller åker du tillsammans med någon vän/väninna?
    Oavsett vilket, ska du njuta av dessa underbara/välgörande behandlingar, den goda maten och miljöombytet.
    Försök att vara riktigt egoistisk och tänk bara på dig själv.
    Jag tror att man lever och mår bra längre på sånt, istället för en massa prylar, vad tror du?
    Ha en fin resa!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Caanita! Jag åker ensam, men har köpt en paketresa via ett resebolag som heter Vega Resor. Jag har åkt med dem ett par gånger tidigare och varit en gång på samma hotell som jag ska till. Jag åker helst ensam på en sådan här resa eftersom man har program och däremellan vill vara i fred. Sen finns det alltid trevliga människor att prata med och ev. gå ut med.
      Jag kommer verkligen att vara egoistisk och njuta. 🙂 Men först ska jag vara en vecka i Stockholm och även några dagar efter Tallinn-resan.

  2. Ditte

    Vad trevligt att kombinera Tallin och Stockholm. Skall titta in på Vegaresor, kanske kan kan en sparesa också vara något för mig.
    Vill också passa på att önska dig välkommen till Stockholm och hoppas på att våra vägar kan korsas någon dag.
    Trevligt att få se järnvägsstationen i Umeå. Kanske blir det en tur för mig uppåt dessa trakter och jag vet inte om det blir flyg eller tåg. Men det blir en senare fråga.
    Knutte Westers barn är så fina och de talar verkligen itll mig.
    Kram denna fredagskväll från mig. Just nu ”Let´s Dance”.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Det är tredje gången jag åker med Vegaresor och jag tycker de är bra och prisvärda.
      Vi måste absolut ses i Stockholm nästa vecka. Jag åker inte till Tallinn förrän på lördag. Vi kan väl sms:a och se om vi får till en fika åtminstone.
      Den gamla järnvägsstationen nere på stan finns kvar, så Umeå Östra vid sjukhuset är ett extra stopp. För mig blir den närmast. Det är en jättefin byggnad, jag blev imponerad.
      Ha en skön helg! Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.