Marja

Den långa resan.

Att gråta av smärta.

Lennart Holmlund har skrivit ytterligare en ursäkt på sin blogg. Men det hjälper inte. Hans förtroendekapital har minskat drastiskt. I dag meddelas det att han tar time-out tills vidare från alla sina politiska uppdrag.

Det tog Arbetarekommunens styrelse flera dagar att komma till skott. Först diskuterade man i två dagar, sedan skulle man tala med Holmlund innan man fortsatte diskussionerna och i dag hade man presskonferens.

Många har fördömt Holmlunds uttalanden, värderingar och språkbruk, men han har också många beundrare, som uppfattar honom som en person som säger vad han tycker. Jag råkade skriva en kort kommentar hos en bloggare här på Vk som tyckte just det. Jag skrev så här:

”Det är en sak att vara rak i sin kommunikation, men det är INTE ok att en politiker, eller någon överhuvudtaget, kommer med rent rasistiska och människoförnedrande uttalanden. och fick ett tydligt svar:

”Att kalla någon för rasist, framförallt en offentlig person som Holmlund är väl grovt.”

Där fick jag mig, men jag hävdar fortfarande att inte ens offentliga personer får bete sig hur som helst. Tvärtom. Om en person kommer med ett rasistiskt uttalande och inte blir emotsagd, finns det många som tror att det är OK också för dem. Det blir OK att bränna ner flyktingboenden, det blir OK att gå in på en skola och döda mörkhyade personer. Jag tror att vi måste vara vaksamma i överkant och alltid, alltid påpeka olämpliga åsikter och fördomsfull ryktesspridning.

Fast just nu känner jag mig ganska slak. Smärta gör en trött. Jag tycker min kropp har varit med om mycket ont och smärta, men detta är något alldeles nytt. Plötsligt hugger det till framför örat och hela ansiktshalvan står i lågor i några minuter. I går kväll började jag faktiskt gråta av smärtan. Ibuprofen hjälpte till natten och jag sov ett par timmar, vaknade och la mig på spikmattan och somnade om. I dag orkade jag gå en sakta promenad till OKQ8 efter ett paket. Vädret var vackert och den svala vinden kändes skön mot kinden. Jag skulle kanske kyla ner den när smärtan kommer.

vackertvader

tomtebovagen

Sen sov jag hela eftermiddagen på soffan. Totalt utmattad.

När jag tänker efter, har jag haft liknande milda attacker de senaste tre åren. Jag har varit hos tandläkaren ett par gånger och han har skyllt på käkleden och jag har faktiskt varit hos doktorn med bihålan och fått det vanliga rådet att avvakta ett par dagar. Det var ju tur att jag fick träffa en AT-läkare i går, för de brukar ta en på allvar.

Ha en mysig fredagskväll <3

 

12 kommentarer

 1. Comsi comsa

  Usch för smärtan, men om tandläkaren säger att det kommer ifrån käkleden så måste man väl kunna åtgärda den, eller? Smärta är aldrig rolig men det är nästan värre när man inte vet vad som orsakar den… Hoppas du blir hjälpt snart… Kramen ♥

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tandläkaren gissade på käkleden, men ville inte göra något, utan avvakta. Doktorn sa att det inte är käkleden när det handlar om Trigenimusnerven, utan ett blodkärl eller en virus/ infektion eller herpes eller… Det har inte varit så tydligt att det var just den nerven tidigare.
   Ha en trevlig helg! Kram! 🙂

 2. Freja

  Jag tycker du har rätt och den som svarade dig har helt fel. Det är aldrig ”grovt” att kalla den som gör rasistiska uttalanden för rasist, det är fakta. Vill en inte bli kallad rasist så får en låta bli att säga och göra rasistiska saker!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Javisst. Dessutom kallade jag inte honom för rasist, utan skrev att hans uttalanden var rasistiska. Jag blev försvarad av den följande personen som kommenterade.
   Ha en skön helg! 🙂

 3. michael forsberg

  Hej!Sänder varma,helande kramar. Kramar ger energi,är lätta att ta med sej,får omöjliga dagar att kännas möjliga,verkar även då de avslutats.Hoppas din dag känns bättre idag.

 4. Ditte

  Så bra att du svarade denne politiker. Det är absolut inte ok av en politiskt tillsatt person att uttala dessa raistiska/främlingsfientliga åsikter publikt. Då är det läge att byta jobb och avgå dessutom utan lön.
  Och att just en offentlig person skulle uttala sig på detta sätt är verkligen anmärkningsvärt.
  Inte undra på att politikerföraktet växer.
  Stor kram! All heder till dig som står upp för det mänskliga.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag tycker att man måste säga ifrån, annars tror ju personen att han har rätt att bete sig så. Eller andra tar efter. Och den som är tyst håller ju egentligen med, och det vill jag inte att andra ska tro om mig. 🙂
   Kram! 🙂

 5. Inga-Britt Gustavsson

  Helt rätt omdöme om denne Holmlund ! Ska han föreställa Kommunalråd i Umeå !?
  Man ryser !

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Han har varit ordförande i Kommunfullmäktige i Umeå i många herrans år och totalt regerat i kommunen. Jag har aldrig förstått varför man haft så mycket överseende med hans burdusa sätt och korkade värderingar. Nu är det nog dags för honom att gå i pension. 🙂

 6. Stefan

  Men han sitter fortfarande i Björklövens ishockeystyrelse. Dä är bör kommunen ställa krav på Björklöven eftersom de får kommunala pengar.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jaha… det anses inte vara ett politiskt uppdrag då. Jag håller med om att han borde ta paus från ALLA uppdrag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.