Marja

Den långa resan.

Loppisfynd, ett trångt skåp och Opinion live.

Loppissuget har varit starkt de senaste dagarna, så i dag tog jag mig tid att fara till Myrorna för att i lugn och ro gå omkring och vrida och vända, nypa och plocka i sakerna. Jag har varit sugen på att sy nya kuddöverdrag till kuddarna i soffan och tänkte att jag kanske kunde hitta fina gardinpaneler eller dukar att sy om. Så hittade jag stuvar för 10 kr styck … och förutom det en fin blommig bricka i faner, en stor glasvas till tulpanerna och de där underläggen som inte längre finns på IKEA.

loppisfynd4

loppisfynd2

Ett zebrarandigt tyg, en stor bit akvarellblommigt och ett mer sofistikerat mönster med fåglar. Det tyget blir kanske en löpare, för jag vill egentligen inte bryta det fina mönstret.

Jag har varit väldigt klumpig de senaste dagarna. På Myrorna tog jag ett steg bakåt och kände att min ryggsäck fastnade i något på hyllan bakom med glaspryttlar på. Jag frös till mitt i rörelsen och bad snällt en kvinna att hjälpa mig. Som tur var gick inget sönder.

I går däremot hamnade jag i en väldigt lustig situation här hemma. Av någon anledning fick jag för mig att städa i skåpet under diskbänken. Där längst in har jag en korg med glasburkar m.m. och så har jag en plastkorg med sådant som ska till återvinningen och så allt det där andra man har där. Jag plockade ut allt, tog på mig pannlampan och kröp in för att torka av där längst in. Jag kan inte stå på knä, inte heller ordentligt på huk, utan jag står med böjda knän halvt inkrupen i skåpet, när jag känner att jag blir framtung och tippar över och fastnar lite lätt på snedden i skåpöppningen. Till råga på allt fick jag ett skrattanfall och sjönk ihop där halvvägs inne i skåpet… Till slut tog jag mig ut.

Och som vanligt väntar jag på en tredje incident, så jag är extremt försiktig.

Jag tittade precis på debatten i Opinion live i Svt1 om sexuella trakasserier av unga kvinnor från grupper av unga män. Både UnderbaraClara och Grandmother har skrivit så bra om det i dag.
Det är inte bara unga män av utländsk härkomst som tar sig friheter mot kvinnor.

Ha en lugn fredagsnatt <3

 

8 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Kul att fynda 😀 Det finns uppslag varje dag om sexuella trakasserier på FB, och det ska hela tiden skyllas på folk av utländsk härkomst…jag kokar inombords, för jag vet, att vi svenskar inte är bättre än någon annan. Men det ska alltid utpekas någon, för att få en hel folkgrupp att se sämre ut. Jag har själv varit utsatt, inte våldtagen, men jag kom i vägen för en som gillade yngre flickor, att tafsa på. Jag var 9 år…han var svensk. Nä, usch för såna människor oavsett vart dom kommer ifrån. Och ett usch till dom som tror på, allt dom ser och hör. //Kram Marja och jag kunde inte låta bli att skratta då jag läste om din lilla incident i skåpet 😀

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, det är ett vanligt problem, det där tafsandet… Så sent som i somras gjorde en bekant närmanden på mig och när jag sa ifrån, tyckte han ungefär att jag skulle tacka och ta emot.
      Jag skrattade gott åt mig själv där inne i skåpet. Synd att jag inte kunde ta en selfie. 🙂 🙂
      Kram! 🙂

  2. grandmother

    Vilka underbara tyger du hittat. Men vilken bild du målar upp av dig i köksskåpet. Jag fnissade för mig själv. Men så tragiskt att läsa Underbara Clara, att detta pågått utan att vi vetat om det…….. Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ibland har man tur. Jag var på rean på Ohlsons tyger, men hittade ingenting… och så fanns det fina stuvbitar på Myrorna.
      Jag skrattade själv så gott där inne i skåpet. 🙂
      Jag tror att de flesta unga flickor kan berätta samma saker som UnderbaraClara… småtafsande pågår hela tiden.
      Ha en skön helg! Kram! 🙂

  3. Tove Olberg

    Vilka fina tyger!
    Ryggsäckfenomenet känner jag igen 🙂
    Även det där med skåpstädningen. Hos mig är det ett tomrum mot rören och där hamnar en del skräp – hur det nu går till, då står jag på knä och ligger faktisk nästan på mage och med ena armen lyckas jag få fram efter flera ”ålakryp” skräpet. Det värsta är ju att ta sig upp och ner.
    En får inte ge sig!
    kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, visst hade jag tur med tygerna. Nu gäller det att ta fram symaskinen också och göra något av dem.
      Det där skåpet är hopplöst att städa. På mitt förra ställe hade jag dubbeldörrar och lätt att komma in. Jag har märkt att pannlampa är bra, för jag fyller ju upp hela öppningen så inget ljus kommer in. 🙂 Man får hitta på sina knep.
      Kram! 🙂

  4. Ditte

    Vackra tyger! Verkligen riktiga fynd! Helt i min smak! Kul med loppis!
    Ryggsäcksfastningen känne rjag igen. Jag höll häromdagen på att fastna i en tavla på Olle Olssonutställningen men en medbesökare räddade mig. Annars hade nog larmet gått här precis som i Nice på Chagallmuseet.
    Jag fnissade åt incidenten i skåpet, hade absolut kunnat vara jag. Men troligen hade jag inte ens haft pannlampa.
    Och dessa tafsande…Människors lika rättigheter verkar inte gälla här.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, verkliga fynd. Det rödblommiga tyget såg jag nu är från IKEA och designat av Malin Åkelblom.
      Jag glömmer alltid att jag har ryggsäcken på mig och står ofta i vägen för andra i affärer m.m.
      Pannlampa är bra. Jag använder den mycket, även som vanlig ficklampa i handen, för den har så starka ledlampor. 🙂
      Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.