Marja

Den långa resan.

In i den magiska dimman.

Den här lördagen blev en upplevelsernas dag. Jag skulle bara åka till Strömpilen för att handla mat. På bussen var det rörigt och trångt. Först satt jag bredvid en ung kille som hade flip-flops på fötterna och jag kunde förstås inte låta bli att fråga om han inte frös. I dag var det -9 grader och han påstod att han alltid gick omkring ’barfota’, även när det var -25 grader. ’Vad är hemligheten?’, frågade jag och då log han bara vänt.
När han steg av och vi hade omgrupperat oss, skulle jag sitta bredvid en ung kvinna. ’Jag vill inte att du kommer nära’, sa hon. Jag respekterade hennes önskan och satt med bara ena rumphalvan på mitt säte för att inte nudda vid henne.

När jag sen kom ut ur bussen på Strömpilen, hamnade jag direkt i en sagovärld. Över älven svepte dimmoln, som bildades av ångan från vattnet som brutit fram vid kanterna. Solen höll på att gå ner bakom skogen på andra sidan och dimmolnen dansade fram och tillbaka. Jag gick ner till stranden och följde med ett par japanska killar ut på bryggan för att fotografera. Landskapet och ljuset förändrades hela tiden och jag önskade att jag hade haft min stora kamera med mig. Till slut var jag tvungen att gå in, det var rått och kallt och fingrarna var stelfrusna. Men det var en magisk upplevelse och jag fick en déjà vu från min barndom, då jag upplevde något liknande nere vid den lilla ån i Finland.

Här kommer några bilder.

idag2

idag

idag6

idag17

idag14

idag13

idag20

idag11

idag8

Det är iskristallblommor på busken.

Ha en lugn söndagsnatt <3

 

10 kommentarer

 1. Sandra från Finland

  Jag var och hälsade på en vän på landsbygden idag. Vi tog en lång skogspromenad och tittade på övergivna hus. Då det började skymma såg vi, jag kanske för första gången någonsin om vintern, dimma som steg upp över åkrarna. Så vackert det var! Sedan gick vi förbi en hage med hästar som ville bli klappade – en upplevelsernas lördag här med!

 2. grandmother

  Vilka vackra bilder, så trolsk stämning. Det är fantastiskt att vi har tillgång till detta mitt inne i stan. Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack grandmother! Det gäller att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt och ibland har man tur. 🙂
   Kram! 🙂

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Comsi Comsa! Jag frågade om han inte fått köldskador på fötterna, vi hade ju ändå -25 grader härom veckan, men han skakade bara på huvudet. Och hans fötter såg fina ut. Han kanske skämtade med mig. 🙂 🙂
   Kram! 🙂

 3. Paula i pörtet

  Helt magiska foton, förstår att du var förtrollad! Det är inte många gånger per säsong som man har chansen att se älvorna dansa…
  Jag har gjort samma betraktelse, tittat förundrat på våra flyktingvänner som tjoppar omkring i strandtofflor i snön, i början tyckte jag jättesynd om dem och trodde att de inte ägde kängor, sen har jag lärt mig att det gör dom visst. Valet är deras, i de flesta fall, även om man får rysningar när man ser dem. Konstigt med kvinnan på bussen, skulle kunna provocera om hon sa det till fel personer. Vi nordbor brukar ju inte tränga oss på främlingar direkt utan hålla distans…
  Söndagskram

 4. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Tack Paula! Ja, det var förtrollande. 🙂
  Den här killen såg inte utländsk ut, men något konstigt var det med honom. Kvinnan var stor och verkade ha sina svårigheter… tufft för henne att åka i en full buss, verkade det som…
  Kram! 🙂

 5. Ditte

  Vilken intressant bussresa och vilka möten…
  Vill till att man behåller fattningen i det man ser och hör.
  Du förtrollade mig med dina vackra bilder. Jag har aldrig sett något liknande. Tänk att skriva en berättelse till desa bilder….Tack för att du så generöst delar med dig.
  Kram från mig.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Det var lite rörigt på bussen. Många familjer med barn och barnvagnar och ovanligt många ’speciella’ personer. Då gäller det att vara flexibel.
   Dimman var magisk och jag råkade vara på rätt plats vid rätt tidpunkt. Jag var som ett barn och njöt… de japanska killarna log lite åt min entusiasm. Den ena förklarade ingående på engelska vad det var för ett fenomen. 🙂
   Kram! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.