Marja

Den långa resan.

Doktorn i dag

IMG_20170131_163556

I dag var det en sådan där fantastisk solnedgång igen. Den här vill jag måla. Flera lager av vackra färger och så månskärvan där uppe. Jag steg av bussen, ställde båda matkassarna på marken och ville inte gå in. Färgerna skiftade hela tiden och vid sidorna var det rosalila. Det gäller att vara ute vid rätt tidpunkt.

I dag var jag på hälsocentralen igen och den här gången hos doktorn. En trevlig ung kvinna som undersökte mina fötter och ben mycket noggrant. Stort känselbortfall och dåliga reflexer, men bra cirkulation. Det blir sjukgymnast för att se om hen kan hjälpa mig med hälen och så remiss till neurofys för utredning av känselbortfall och pirrningar. Vi tittade på gårdagens prover och allt såg bra ut. Jag tar hand om mig. I dag har jag mätt blodtrycket här hemma igen och Omron gav mig grön lampa båda gångerna. Nästa vecka har jag min årliga kontroll hos diabetessköterskan och eftersom jag tjuvkikat på provsvaren är det väl bara vikten hon kan klaga på.

’Grannfejden’ pågår som vanligt. Jag bad den personen som lider mest att komma ner till mig i kväll för att prata lite. Jag blev lite bekymrad över hans mail. Jag skulle ha blivit psykolog eller medlare, men jag fungerar bra som bollplank. Det behövs inte mer än att någon visar intresse och tar en på allvar. För mig är det ett bagatellartat problem, men vissa människor är hypersensitiva och det är jobbigt för dem själva. Vi pratade om det, om livet som det är nu och så visade jag hur man kunde stretcha den där ’päronmuskeln’ som ibland ger en låsning bak i bäckenet och orsakar ryggsmärta. Jag tror det blev bra.

I morgon är det akvarellmålning och så kommer exet. Ska bli trevligt med lite sällskap några dagar. Fast vi kommer inte att ses så mycket, eventuellt lagar jag en gemensam måltid i helgen.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vilken fantastisk bild av himlen du fått! Förstår att du inte ville gå in.
    Skönt med ett bra läkarbesök och att du upplever att läkaren är bra för det är ju så viktigt. Bra med både sjukgymnast och remiss vidare till neurofys.
    Skönt att lodtrycket är bra och oftast är det ju det när man mäter det hemma.
    Önskar dig en trevlig onsdag.
    Soliga kramar!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Fixade tid hos sjukgymnasten i dag till nästa vecka och det känns bra. Jag har en tendens att gå med krämporna för länge innan jag söker hjälp.
      Konstigt att blodtrycket är så bra hemma, för jag har en likadan apparat som de har på hälsocentralen. I dag var det riktigt bra.
      Kramar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.