Marja

Den långa resan.

Äntligen regn.

I går morse vaknade jag av ösregn och åska. Äntligen fick marken och växtligheten det vatten den behövde. Jag skulle ju cykla till Kyrkstugan, men vid elvatiden hade det slutat regna. Ett stilla dis låg över sjön.

kyrkstugan

När jag cyklade hem hade det ljusnat. Luften var ren och skön att andas och allt såg så mycket grönare ut runt sjön.

vidsjon3

vidsjon4

Vi hängde våra målningar och det blev så fint. Den 25 juni öppnar Kyrkstugan och vår utställning hänger kvar hela juli och eventuellt någon vecka i augusti. Välkomna att komma och titta. Jag kommer att ta bilder och lägga ut här på bloggen lite senare för dem som inte har möjlighet att gå till stugan.

På kvällen for jag ner till HSB för en timmes öppet hus kring det nya faktureringsprogrammet. Den 22 maj bytte man till nytt system och tydligen hade det funnits ett par utbildningstillfällen, men jag och flera andra hade inte fått någon information om detta. Det fungerar inte så bra nu… Jag klarar mig, för jag har arbetat med olika faktureringssystem, så jag kan klura ut hur man ska göra, men det finns föreningar som haft problem. Väldigt dålig tidpunkt att byta system just nu när alla föreningar har sina årsstämmor och väljer nya styrelser med nya medarbetare… och så blir det sommar och semestrar så man har svårt att få hjälp. Jag ringde direkt till Fakturatjänst som äger systemet och fick hjälp direkt.

Ha en lugn onsdagskväll <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Visst är det välbehövligt med regn. Även i Stockholm har dte regnat idag i omgångar. Och sen ko solen.
  Vad roligt me dutställningen och jag kan tämka mig att det blev fint med tavlorna på plats. Fint om du sedan kan visa här på bloggen. Skulle var roligt att få se.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, regn är nödvändigt. Till och med vår ’nysådda’ gräsmatta som jag förlorat hoppet om har börjat grönska. 🙂
   Bilder på tavlorna kommer säkert. Måste vänta tills utställningen öppnar bara. 😉
   Kram!

 2. Judy

  What a beautiful time of year! Such a nice day for a bike ride. 🙂 Lovely lake picture as well as the park picture yesterday. It’s been close to 30C here for about a week. The rain would sure be a welcoming event at our place. Looking forward to the painting pictures from the church. Have a wonderful evening. Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Yes, it’s the most beautiful time now, everything is so green, especially now after the rain. You have some hot weather… we had a beautiful and warm May, but now the weather is more my style… a bit chilly… like Swedish summer. 🙂
   Have a nice day! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.