Marja

Den långa resan.

Naturens matta.

hostlov2

Naturens egen ryamatta.

I dag tog jag gåstavarna och gick ner till sjön. Vi hade frost i natt och det var till och med is på vattenpölarna. Men solen sken och det var alldeles vindstilla, så det var riktigt skönt ute. Jag hade en hel del att göra här hemma, men jag älskar dessa krispiga höstdagar, så jag prioriterade mitt välbefinnande. För det klappar jag mig själv på axeln.

Sjön låg kav lugn och speglade skog och moln. Eftersom jag hade stavarna kunde jag gå in i skogen mellan tallarna och plockade lite blåbärsris… och ett blåbär som följde med. Ser ni bäret?

blabarsris

La ut bilden på Instagram och fick en kommentar om att det tar 15 år för riset att växa innan det bär blåbär. Kändes som en reprimand… jag skall kanske sluta plocka in ris.

Men det var inte bara blåbärsris jag plockade. Det var ju den där stenen jag letade efter. Jag hittade en perfekt rund och ganska stor sten, men den låg otillgängligt till nere vid vattenbrynet och jag vågade inte klättra ner, eftersom jag var ute ensam. Men sen när jag gick in i tallskogen, hittade jag en massa mindre, fint formade stenar och eftersom jag har stora fickor på min jacka kom jag hem med fickorna fulla av stenar. Ha,haa. Nu ligger de på balkongen så undersidan torkar och så får vi se vad jag gör med dem nästa sommar.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Blev nyfiken på det där om 15 år för riset att producera blåbär, hittade inget sånt men däremot stod detta att läsa på Wikipedia och jag citerar: ”Blåbär är en av de vanligaste växterna i Sverige och beräknas täcka omkring 17 % landets yta.” Slutcitat Så jag tror att du går fri med lite ris hemma i vasen 🙂 Sen hittade jag det här: Du kan plantera frön, men kom ihåg att de kommer ta upp till fyra år på sig att bära frukt. Därför kan det vara en god idé att börja med en ung planta. Så lite tid tar det nog men… //Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Maria! Den som skrev kommentaren kanske hade hört detta om odlade blåbär, för det vet jag att de buskarna inte bär bär med detsamma. 🙂
   Kram!

 2. Ditte

  Vilken skön promenad! Lika bra att passa på i det fina vädret- Vad gäller blåbärsris är jag inte så knusslig. Tycker det är fint.och visst ser jag blåbären. Tycker mig se två.
  Önskar dig en fin onsdag.
  kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Det stora ’bäret’ till vänster är nog ett runt ljus. 🙂
   Ha en fin torsdag!
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.