Marja

Den långa resan.

Kastehelmi

kastehelmi

I går fick jag veta att den finländske glasdesignern Oiva Toikka hade dött. Han var kanske mest känd för sina vackra glasfåglar, men också för det populära mönstret Kastehelmi (Daggdroppen). Jag dukade upp med några av de bruksföremål jag har… har också ett stort tungt fat, som inte passade in i mitt stilleben. Jag hade ett kakfat i två våningar, som jag fyndade på Tradera och som for i golvet och gick sönder. Jag kikar ständigt efter ett annat på Tradera, för det var så fint, men det är svårt att få tag på.

Var en sväng nere på stan i dag och så hade vi styrelsemöte i kväll. Vi har lite problem att fundera över, bl.a. om vi får ihop en styrelse till nästa år. Intresset är inte så stort bland ungdomarna och vi är en väldigt liten förening. Omsättningen bland de boende är ganska stor och vi har en del andrahandsuthyrningar. Jag känner att jag får peppa och driva på ganska mycket.

Efter mötet fick jag hjälp att pumpa min cykel. Min granne har en apparat som blåser in luft på nolltid. Nu hoppas jag att jag hinner ta några cykelturer innan operationen. Jag försöker köra mitt träningsprogram som jag fick av sjukgymnasten… hon skrev i journalen att jag är motiverad och det är jag ju också, men hade glömt att jag har fibromyalgi och får ont i muskelfästena vid för mycket träning. Det blir absolut inte tre gånger per dag… snarare en gång varannan dag. I morgon är det vattengympa och det är den allra bästa träningen för hela kroppen.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Detta mönster är så fint. Jag har ett par fat i serien och gläds över dem. Och de används ganska flitigt.
  Ja, detta med att få folk att ställa upp är knepigt men kanske kan ni lyckas motivera några av de yngre. Hoppas.
  Fint att du fick cykeln pumpad och nu kan komma ut på några rundor innan det är dags för operation.
  Kram och trevlig torsdag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Detta är mitt absoluta favoritmönster bland finskt glas!
   Ha en fin helg!
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.