Marja

Den långa resan.

Ända ner till sjön.

sjon6

Jag har ju nästan hållit på att förgås av längtan ner till sjön och i lördags gick jag ända till stigen genom skogen ner till vår lilla badplats. Till min glädje såg jag att den hade breddats och att alla rötter grävts upp och att det gick utmärkt att ta sig ner med rollatorn. Givetvis fortsatte jag och det pirrade av lycka i hela kroppen när jag kom fram. Det var kallt och blåsigt, men det gjorde absolut ingenting.

sjon7

sjon8

Det blev en lite längre promenad än vanligt och jag fick ont i båda knäna, men det var så värt det. På hemvägen gick jag ett par steg in i skogen och plockade ett fång lupiner till balkongen och en liten bukett vilda blommor i en vas.

I dag gick jag ner igen. Nu var det bättre väder. Solen sken och det var ganska varmt, även om det blåste friskt. Nere vid badstranden spelade ungdomarna beachwolley på banorna där och på gräsmattan spelade ett annat gäng kubb. Vid borden satt folk och fikade och ett par pojkar vågade ta ett dopp. Jag njöt i fulla drag och tog så fina bilder på blommorna på ängen bredvid och vid vägkanten, men min mobil vägrade skicka över dem, så jag får lägga upp dem nästa gång.

I söndags gick jag ut med en krycka runt kvarteret, men det kändes inte bra. Fick ont i både axel och handled och kände mig väldigt ostadig. Kvinnan som opererades samma dag som jag ringde igen och hon rekommenderade gåstavar. Jag tycker ju om att gå med dem, så jag ska prova, för jag behöver något utomhus för balansens skull. För övrigt har vi kommit ungefär lika långt, hon och jag. Hon tycker jag är duktig som klarat mig själv så bra, för hon har ju en man som passar upp. Jag har inte tänkt så… är så van att klara mig själv.

Nu har vi gått in i en ny månad, i sommarmånaden juli. Jag tycker inte att vi har haft så mycket sommar än här uppe. Det har varit väldigt blåsig, men å andra sidan myggfritt.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

6 kommentarer

 1. Caanita

  Vad roligt att det går åt rätt håll med rehabiliteringen. Man märker på det du skriver att livsgnistan är på väg tillbaka. Rollator har ju den fördelen att du kan vila en stund om det behövs. Tänk vilket fantastiskt hjälpmedel detta är, man ser ofta människor som kan vara ute och röra på sig tack vare rollatorn, det hade nog för många inte varit möjligt utan den.
  Nydalasjön och dess omgivning verkar vara den oas som du hämtar kraften ifrån, gläds med dig att du nu kan ta en promenad dit.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Caanita! Ja, det känns mycket bättre nu när jag kan röra mig lite längre bort och sjön är ju den bästa platsen för mig. Rollatorn är bra… man kan sitta på den och man kan forsla saker på den. Eftersom jag har haft så dåliga knän så länge, så har balansen påverkats, så jag är van att tänka på det och ta det försiktigt. Jag har ju alltid gått med gåstavar när jag varit ute.

 2. Ditte

  Så glädjande att du nu kom ner till sjön. Perfekt att de breddat och jämnat itll stigen så att dte är enklare för dig att ta dig fram-
  Och kanske gåstavar kan vara ett alternativ. Bra att testa.
  Roligt att läsa om dina framsteg.
  kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, mycket känns bättre nu när jag kan ta mig lite längre bort och att komma ner till sjön var en stor glädje. Nu går jag bara rakt ner till badstranden, men så småningom ska jag gå lite längre bort i båda riktningarna. Det får ta sin tid och jag kommer använda hjälpmedel så länge jag behöver.
   Kram!

 3. Judy

  Happy for you Marja as you can easily access the Lake. 🙂 I can picture the joy on your face as you view the picturesque surroundings.The healing progress is coming along nicely. Thanks for the pictures. Have a wonderful July. Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Yes, I was very happy and I have been down to the lake a couple of times after that. Have a nice July! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.