Marja

Den långa resan.

Karantäntristess

Stigen ner till sjön, som tidigare varit isig och hal och väldigt besvärlig att gå på, är nu mjuk och skön och det var nästan med andakt jag gick längs den. Fortfarande ligger isen kvar på sjön och här och där är det snö i skogen. Jag har gått på stigarna längs sjökanten, stigar som jag inte gått på på länge, eftersom jag hela förra sommaren gick med rollatorn.

Försöker komma ut på en promenad varje dag. Vädret har varit varierande… några fina soldagar och däremellan blåsigt och lite ruggigt. Dagarna går fort, trots tristessen i karantän. Vi hade möte med styrelsen i tisdags här hos mig. Vi var bara fyra stycken och jag satt en bit från de andra. Vi kom på en genialisk ide för vår utemiljö och för att markera att vi inte vill att folk skall gena över vår gräsmatta… vi skall placera kragpallar i vägen och får samtidigt odla lite olika saker. Jag bad också om hjälp att få blommor m.m. till min balkong och det kommer jag få. Kragpallarna är redan utplacerade och så småningom skall vi skaffa jord och fixa något i dem. Det känns verkligen roligt att ha något att pyssla med i sommar.

Pratade länge i telefon med Johanna om situationen i Stockholm. Hon fyller ju 50 år på fredag, 1 maj… jag gjorde ett kort som jag har skickat och så skall jag skicka pengar så hon får köpa sig något fint. Firandet skjuts på framtiden. Ronja skall ringa mig i morgon. Saknar flickorna hela tiden.

Fick en kallelse till telefonmöte med en doktor på Hjärt-och kärlavdelningen på tisdag. Det är ett uppföljningsmöte för mitt hjärtflimmer och de har valt att ha det per telefon i stället för att kalla mig till sjukhuset. Det har jag inget emot… de har ju nyligen tagit alla prover på mig och jag mäter blodtryck och puls hemma dagligen.

Ta hand om er och var försiktiga <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Så fint att du kommer ut på promenader för de stärker ju både kropp och knopp. Och fint för dig att ha naturen så nära inpå.
  Så bra att ni kom på att placera ut pallkragar på gräsmattan. Hoppas de får avsedd effekt.
  Förstår att du saknar ”flickorna” men måtte andra tider komma så att ni snart kan ses.
  Håller förstås tummarna för goda besked av doktorn.
  Många tankar till dig och ha det så bra du kan.
  Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Har som rutin att gå ut en stund varje dag. I dag har jag varit ute två gånger. 🙂 Pratade med Ronja i dag och hon sa att hon skulle komma upp till Umeå i sommar. Hoppas hon kan stanna längre då.
   Sköt om er och var försiktiga!
   Kram!

 2. Judy

  Happy to see your post this morning. 🙂 Lovely to walk through the forest with you.. That’s quite an old boat beside the icy lake. The creativeness of the new ground work will be interesting to see as the yard gets transformed. Have fun with the planning. Happy 50th Birthday to Johanna! Missing family is the hardest during this pandemic. Have good week. Stay Safe and Take Care. Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! The boat is a wreck and
   should be transported away from there. It’s still too cold to plan any planting, but the boxes are there…and I look forward to filling them up with soil. 🙂
   Take care and be safe! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.