Marja

Den långa resan.

En dag i taget.

Solnedgång över umeälven i fredags. Blev tvungen att fara ner till Strömpilen efter ett paket. Ibland fungerar det inte… antingen hade avsändaren eller Post Nord ignorerat mina önskemål, för jag försöker undvika att få mina paket skickade till mitt postombud som ligger ett bussbyte bort. Det har hänt förut och då lät jag paketet gå tillbaka i stället för att betala en massa för hemleverans. Nu ville jag ha paketet, så jag tog på mig munskydd och hoppade på bussen. På dagtid är det ganska glest med passagerare, men eftersom det var fredag hamnade jag med en massa skolungdomar, som skriker och gapar och knuffar varandra och jag kände hur aerosolerna från dem flög omkring i luften.

När jag hoppat av bussen, tog jag en kort promenad vid älven. Lite is vid kanterna och frost i gräset… vackert och rofyllt.

Sen gick jag in på Blomsterlandet. Där smög jag och de andra kunderna oss fram och undvek varandra både fysiskt och med blicken. Kändes nästan overkligt. Sen hämtade jag mitt paket och for hem.

Jag mår inte bra. Tar en dag i sänder… sover mycket och på konstiga tider… försöker gå ut en kort stund varje dag, men får värk i magen om jag anstränger mig. På tisdag är det dags för läkarbesök på kirurgen. Hoppas jag får hjälp snart. Läste i tidningen att man fått in covid-19 smitta bland anställda på akuten, så dit kan jag inte åka. Får jag hjärtflimmer, får jag ringa direkt till kardiologen.

I måndags hade vi digitalt budgetmöte med bostadsrättsföreningen. Det gick bra och var riktigt intressant. Vår ekonom på HSB var med och även vår HSB representant. Lite besvärligt var det att se sig själv hela tiden… jag gillar inte att se mig själv på bild eller film och på vanliga möten ser man ju inte sig själv agera. Men det är ju bra att man kan hålla möten på detta sättet i dessa tider.

I morgon måste jag sätta mig och göra några julkort. Jag har köpt frimärken från postnord.se på nätet. Kom hem direkt i brevlådan.

Jag har stickat färdigt de grå sockorna och börjat på ett femte par med lite tunnare garn och ett intrikant mönster. Vet inte varför jag valde det svåraste mönstret i hela boken… både hål och flätor. Vänster socka är färdig och höger skall stickas spegelvänt.

Den blev lite stor för mig och så fin att jag ville ge bort den, så Ronja ska få dem. Nu har jag bevisat att jag inte bara är bra på att skruva ihop Ikea-möbler, utan även på att läsa och tyda stickmönster. Jag tycker dock att det här mönstret är onödigt komplicerat, mer utmanande än roligt att sticka, så något mer par blir det inte. Men jag har en hel bok full med andra roliga mönster.

Sköt om er och var försiktiga <3

7 kommentarer

 1. Agneta

  Verkligt fina sockor! Önskar att jag kunde men tyvärr finns varken talang eller ork. Som tur är har jag ett stort förråd av sockor från min kära mamma att ta till. Hon har varit mycket produktiv genom åren men inte nu längre vid 92-års ålder /Agneta

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Agneta! Jag har ett par sockar som mamma har stickat och jag vågar inte använda dem så att de inte nöts. Däremot har jag flera par fina vantar som hon stickat, som jag använder flitigt. Därför är jag inte heller intresserad av att sticka vantar. 🙂

 2. Judy

  Beautiful sunset Marja! You are such a good sock knitter.. I think Ronja is a lucky young lady to receive such lovely socks. Always enjoy your posts and look forward to the photos. Take Care and have a wonderful December! Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you Judy! Ronja and Johanna will get two pair socks each now. Then it’s time to knit something to myself. 🙂
   Hope you’re all right. Take care and be careful!
   Hugs!

 3. Ditte

  Vilken vackra bilder! Och att komma ut en stund varje dag tror jag är bra både för kropp och knopp. Men inte bra att du får ont förstås.
  Knepigt när du måste ge dig ut på stan för att hämta paketen. Och bussen som har många resenärer är ju ingen hit alls. Trist att du mår dåligt och akuten känns ju knepig.Men fint att du kan ringa kardiologen. Trist med magvärken och hoppas du kan få hjälp snart.
  Så vackra strumpor du stickat och mönstret är verkligen fint, Förstår att det var knepigt att få till det.
  Önskar dig en fin helg.
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.