Marja

Den långa resan.

Livet återvänder.

Min gata i dag. Björkarna har slagit ut och pollennivån är nu låg. Livet kan återvända. Det har varit några tuffa veckor. Jag hostade och rosslade i 5 veckor, men sen vände det och jag har fått minska medicineringen och är snart nere i underhållsdosen. Har varit inne på sjukhuset en sväng med flimmer, som inte gick över med två elstötar, men som senare gick över av sig själv… efter 10 timmar. Väntar ju sen september i fjol på en ablation, en operation som förhoppningsvis hjälper mot flimret.
Känns som jag levt i limbo hela maj månad… missade både vattengympan och akvarellmålningen. Nu har jag varit på vattengympan en gång och hinner med ett par gånger till innan vi slutar för sommaren.

Nu när jag börjar bli lite piggare, har jag börjat fixa balkongen och odlingarna i pallkragarna. Balkongen har fått nytt golv. Exet hjälpte mig med det och jag blev så nöjd,

Nu skall jag byta till nytt rent vindskydd och fixa lite blommor. I dag har min granne och jag fixat pallkragarna… vi har höjt alla och fyllt med jord och kogödsel. Vi fick plantera om jordgubbsplantorna, som nu fick en egen krage och allt är förberett så att jag kan gå ut och så alla mina små fröer. Jag var på Plantagen och köpte fröer och några kryddplantor. Skall åka dit igen och köpa lite blommor och kanske en tomatplanta till min balkong. Det vill inte riktigt bli sommar… men snart så…

I sommar vill jag åka till Finland. Jag har precis tagit fjärde sprutan  mot covid och hoppas att viruset håller sig lugnt över sommaren. Skulle gärna åka till Stockholm en sväng också, men har faktiskt ingen längtan att åka längre bort.

Sköt om er och njut av sommaren <3

 

2 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Usch vad besvärligt, och tråkigt, att haft det så där jobbigt. Och än mer, då man inte får den hjälp man önskar, med en gång. Hoppas nu att du får en mycket, mycket bättre juni och det ser då, och låter, som en hoppfull början på sommaren. Ha det fint, Marja! //Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Maria! Ja, det har varit en pärs att vara så dålig så länge. Jag är ju seg, men med åldern blir man skörare Hoppas nu på en lugn sommar.
   Önskar dig också en fin sommar! Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.