Marja

Den långa resan.

Vad skulle ni tänka?

Vad skulle ni tänka om ni såg en damväska nerpulad i en papperskorg på en offentlig plats?

På väg till vattengympan i går skulle jag kasta mitt tuggummi i papperskorgen utanför norra ingången till NUS och där låg en svart damväska. Jag tänkte omedelbart att någon stackars kvinna hade blivit bestulen på sin väska, som nu låg länsad där i papperskorgen. Eftersom Informationen var stängd, gick jag till affären vid Centralhallen och berättade vad jag sett för tjejen i kassan. Hon undrade om jag kunde gå efter väskan, så kunde hon kontakta Securitas för att höra om de fått in någon anmälan om stöld.
Jag travade iväg efter väskan och när jag skulle ta upp den fick jag
för mig att den kanske innehöll en bomb, som skulle utlösas när jag rörde vid den. Förresten, varför skickades inte Securitas efter den? Men nu var det ju mitt uppdrag, så jag blundade och tog tag i väskan och när jag öppnade ögonen stod en kvinna och tittade förvånat på mig. Jag undrar om hon trodde på min förklaring.
Väskan var helt tom. Alla fack var öppnade och tomma. Den var lite sliten, men inte trasig, men man kunde ju undra om någon bara slängt den.
I varje fall tog jag med den till tjejen i kassan och lite generad fick jag medge att den eventuellt bara var ratad, inte stulen. Tjejen i kassan tyckte att det i så fall var ett udda ställe att byta väska på… "sånt gör man väl hemma i lugn och ro", sa hon.

Dammen nedanför terapibadet är proppfull med änder och i går hade nästan alla tagit sig upp på land och spatserade omkring på cykelvägen. En hel hop mötte mig långt upp i backen och cyklisterna fick kryssa mellan dem. De är helt orädda.

Ha en mysig fredagskväll<3

 

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Jamen jösses… så långt som till en bomb hade jag nog aldrig tänkt, kanske sedan, i efterhand. Jag kan nog se en bild framför mig, Marja, lite lätt stressad med handen i sopkorgen :)Vilken tur att den bara var ratad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.