Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Förskolor m.m.

På kommunstyrelsen igår beslutades att föreslå kommunfullmäktige om att investera i nya förskolor i kommunen för 31 miljoner 2016. 3 nya/renoverade avdelningar i Ånäset på Apotekaren (sjukhemsbyggnaden). Det innebär att det blir en högmodern Reggio Emilia inspirerad förskola. Nya entréer till varje avdelning, två fina torg och mötesplatser/lekplatser som präglas av öppenhet och stora ljusinsläpp m.m

Förskolan i Bygdeå byggs ut med en avdelning för 4,5 miljoner för att avhjälpa de arbetsmiljö- och pedagogiska problem som kommer av trånga lokaler och en fristående modul.

Vi har sedan tidigare beslutat att bygga 7 nya avdelningar i Robertsfors. Igår beslutade kommunstyrelsen att dessa ska byggas på samma tomt som Jenningsskolan står (skogsområdet bakom skolan).

Kommunen ska också renovera mellanstadiet på Tundalsskolan för 5 miljoner. Vilket innebär bättre grupprum, arbetsplatser och toaletter.

Alla dessa projekt ska börja byggas under 2016. Det är byggboom i Robertsfors och våra tjänstemän på samhällsbyggnadskontoret får att göra, allt för att spaden ska sättas i jorden så fort som möjligt. Nu är det nära och det känns bra att byggnation är nära förestående och att barnskötare och förskolelärare samt alla barn får bra lokaler.

 

2 kommentarer

  1. Eva Söderlund

    Fy va trist att det inte gick välja en bättre plats. Varför gröta ihop allt. Vi har så fin natur med naturliga miljöer där barn kan få utforska,Som nu förstörs.Ja det är väl ekonomi som styr i första hand som alltid. Önskar att det blir ett gott samarbete med personal nu! Blir det inte bra har jag ett val.Sluta jobba! Förskollärare

    • Patrik Nilsson (inläggsförfattare)

      Synd att du inte gillar platsen. Kommunen har utrett flera alternativ men det har fallit av olika anledningar. Allt från stora vattenledningar(lillberget), till bäck och norrbottniabana (skogsgläntan) och fotbollsplanen på tunnan. Jag tycker samhällsbyggnad har funnit en bra plats men gott om yta, bra möjligheter till samverkan med skolan, mat osv. Ekonomi hade inte något som helst med plats att göra. Nu ska upphandling i gång och projektering och min ambition är att en bra projekt grupp skapas där alla intressen kommer till tals. Inte minst kommunens duktiga medarbetare i förskolan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.