Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Tillväxt!

Det går bra för Robertsfors kommun! Med åtta raka år med överskott i den kommunala ekonomin och att vi är en av Sveriges minst belånade kommuner gör att vi står rustade för att utveckla och investera ännu mer i kommunen. Vi har klarat nedläggelsen av Element six på ett fantastiskt sätt och arbetslöshetssiffrorna är på samma nivå som innan nedläggelsen. Huspriserna stiger och vi har en stabil befolkning. Tack vare den socialdemokratiska regeringen satsningar på E4:an och Norrbottniabanan gör att Robertsfors kommun är i ett fantastiskt läge.

Vi Socialdemokrater går till val på att bygga fler bostäder både i kommunal och i privat regi. Vi vill renovera och bygga ut skollokaler. Bredband till alla (i planen bygger vi för 25 miljoner fram till 2020). Vi behöver fortsätta arbetet med att ytterligare stärka företagsklimatet tillsammans med kommunens företagare. Det vill vi göra utifrån det näringslivslöfte kommunen avgett med lokala upphandlingar som tar små och medelstora företags förutsättningar i beaktan. Tydliga forum för information och dialog, en väg in till förvaltning och beslut m.m.

Vi kommer fortsätta vårt arbete med en äldreomsorg, skola och omsorg i toppklass och ständigt sträva efter att alltid ha bästa möte. Vi socialdemokrater kommer alltid att prioritera kommunens välfärd först när vi lägger kommunens budget.

Där vi vill lägga mycket kraft och krut på är hur kommunen ska klara framtidens kompetensförsörjning. Att vi har utbildade lärare, undersköterskor m.m. i kommunens verksamheter och att näringslivet kan rekrytera rätt kompetens är av största vikt för kommunens utveckling. Kommunens  nya arbetsmarknadsenhet har här  ett väldigt viktigt arbete och tillsammans med näringslivet och andra aktörer jobba stenhårt med nya kreativa lösningar och snabb handläggning. Här vill jag lägga mycket tid och resurser.

Jag ser oerhört positivt på framtiden för Robertsfors kommun och vi socialdemokrater är redo att fortsätta arbetet med fortsatt stark tillväxt för hela kommunen!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.