Petter Nilsson(SD)

En god migrationspolitik

Eftersom regeringen inte egentligen velat komma överens i migrationskommittén, så har Sverigedemokraterna lyft ett eget förslag för framtidens migrationspolitik.

I en debattartikel i DN, skriver Jimmie Åkesson samt länets riksdagsledamot, Jonas Andersson att ”Invandringen till Sverige måste vara restriktiv, ordnad, villkoras av individuellt ekonomiskt ansvar och i övrigt ligga på den absoluta miniminivå som konventionsåtaganden och EU-rätt medger.”.

Och visst är det en väldigt god avgränsning. Mer kommer följa på presskonferensen idag.

3 kommentarer

  1. Maria

    Utomordentligt väl motiverat ställningstagande av SD! Övriga partier går tyvärr inte att lita på i frågan om flyktingar, då man kontinuerligt förändrar synen i frågan. Sverige måste anpassa pull-faktorer i linje med andra länder!

  2. Maria

    Under det senaste decenniet har Sveriges befolkning ökat med nära en miljon människor. Påfrestningen för samhället, bostadsmarknaden och välfärden hade med en sådan befolkningstillväxt varit enorm oavsett dess sammansättning. Nu kan dock 80 procent av befolkningstillväxten tillskrivas invandring, varav den absolut största delen från länder som är historiskt, kulturellt och värderingsmässigt avlägsna från Sverige.

    Vår målsättning med att presentera ett alternativ till migrationskommitténs betänkande är att lägga fram konkreta förslag som har direkt effekt på migrationen och ger en mer nyanserad bild av de internationella regelverken.

    Många invandrare har vid ankomsten hamnat i utanförskapsområden, ofta i närmast etniska enklaver, där möjligheterna att assimilera sig in i det svenska samhälls-, kultur och arbetslivet är ytterst begränsade. Migrationen förändrar Sverige i grunden och utgör vår tids ödesfråga.

    Skenande kostnader för försörjningsstöd och kommunala underskott finansieras med ökade skatter och nedskärningar i välfärden. Självförsörjningsgraden bland asylrelaterade invandrare är liksom skattekraften mycket låg, samtidigt som behoven av skyddsnät och skattefinansierad välfärd är stora.

    Här måste man komma ihåg att migrationen styrs av de olika pull-faktorer som gör ett land attraktivt. Eftersom Sverige sedan länge är etablerat som ett av de mest generösa mottagarländerna kommer det inte räcka att anpassa migrationslagstiftningen efter våra nordiska grannländer för att märkbart minska attraktionskraften. Sveriges politik behöver vara mer restriktiv än politiken i jämförbara länder för att nå önskad effekt.

    Sverigedemokraterna kommer att driva det alternativa förslaget så långt det är möjligt under den fortsatta remissbehandlingen och beredningen av betänkandet. Vår förhoppning är att förslag som i grunden bygger på den politik vi nu presenterar så småningom kommer föras fram av andra konservativa partier. I den mån en konservativ regering blir möjlig efter nästa val utgör den också en grund för en framtida regeringspolitik.”

    Jimmie Åkesson Jonas Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.