Petter Nilsson(SD)

Köndysforiutredningar

Förra veckans demokratiskt tvivelaktiga beslut att gå vidare med könstillhörighetslagen, som ryktas att egentligen bara ha backats av en knapp handfull moderater, gick igenom i riksdagen.

Av länets riksdagsledamöter röstade endast SD nej till könstillhörighetslagen.
Ja röstade:
Helena Lindahl, C.
Edward Riedl, M.
Elin Söderberg, MP.
Isak From, S.
Åsa Karlsson, S.
Helén Pettersson, S.
Björn Wiechel, S.

Region Västerbotten har som bekant tagit på sig ett uppdrag att utföra könsdysforiutredningar. Ett uppdrag där man biträder en annan region inom ramen för nationell högspecialiserad vård.
Det innebär att resurser som skulle behövts inom psykiatrin, går till könsdysforiutredningar.
Jag tycker inte att det här är rätt. Jag menar att vården inte ska vara politiskt präglad, utan att vård ska ges efter behov, och utifrån etablerad vetenskap.

Personer som söker med könsdysforifrågeställning har, enligt Christopher Gillberg (Specialistläkare i barnpsykiatri), högre incidens av inte minst NPF-diagnoser som grundläggande problematik.
Att man då särskilt satsar på könsdysforiutredningar blir således fel.

Rekommenderar varmt SVT:s dokumentärserieTranskriget. Det är därifrån citatet från Christopher Gillberg också kommer. Gillberg lyfts som bl a världsledande expert på autism.

Regionen måste prioritera andra delar än könsdysforiutredningar.

Etiketter: , , , , , ,

12 kommentarer

 1. Mique

  Politiker har ingenting med att gör, hur eller vad en individ identifierar sig som och speciellt inte du Petter Nilsson, eller dina sverigedemokratiska kompisar! Släpp ämnet, inse att alla människor har samma värde!

  • Drutten

   Exakt håller med dig Mique……men se upp snart kommer Brorson dragandes med bibeln och koranen för att bevisa sina ståndpunkter i ämnet.

   • Mique

    Kryddad med en hel del asatro och hedendom, plus en tjock mörkbrun sås av narcissism, till efterrätt blir det ”jag avgör vad du ska identifiera dig som”-kaka!

   • brorson

    Så, du vill alltså ersätta bibeln och koranen med tron på heliga råttor, som var gudasöner i ett tidigare liv? Svårt att maskera som en vetenskap? Så varför inte tro på icke-binära människosjälar som irrar omkring och letar efter nya kroppar? Ett tredje kön. Tror du på spöken också? Vad som helst, som är hbtqi-certifierat på regionens bekostnad…

    • Mique

     Tjena ”Systerson”! När har jag skrivit att jag tror på heliga råttor? När ska du lära dig att förstå det svenska språket? Vad äter du för flingor/musli till frukost? När ska du skaffa dig ett liv och sluta att vara Petter Nilssons målvakt? Toran, bibeln, koranen och alla övriga ”heliga sagoböcker” kan du placera ”där solen aldrig lyser”, släng med några heliga råttor också!

 2. Jonsson

  Dessa utredningar innebär antagligen klartecken 1ill 100 %.
  Annars får det konsekvenser för individen.

  Könsuttryck är ett ofta förekommande ord på området. Det förklaras med smink och kläder.
  Det är ytan som räknas först och främst. Inte personlighet?

 3. kenth

  Andra handikapp accepteras så varför inte detta?
  Ingen har väl önskat födas mef defekter men får leva med det genom hela sitt liv i detta trångsynta samhälle där perfektionismen regerar. Att dömma andra är svensken snabb på utan att kolla upp det hela. Kallas mobbing.

 4. Sylvia

  Visst ska regionen omprioritera resurser från könsdyfori till psykiatri! Lägg problematiken där den hör hemma!

 5. brorson

  Mig veterligt har hittills ingen politiker lagt sig i hur en enskild person definierar sig själv. Men de, som påstår (ljuger) att detta förekommer, kräver i själva verket att politiker ska bestämma över sjukvårdens diagnoser. Inget fel med det, om det handlar om att stoppa bluffdiagnoser, som orsaker drabbade patienter stort lidande, i vissa fall hela livet, samt orsakar regionerna stora onödiga kostnader. Och tränger ut andra patienter för nödvändig vård – i vissa fall med följd att botbara akuta sjukdomar förvandlas till obotliga kroniska sjukdomar och kanske sjukskrivning resten av deras normalt arbetsföra ålder.

  Men vad vill dessa skränfockar som anklagar politikerna, och sannerligen inte enbart SD-politikerna, för att de gör sin plikt? Jo, de vill att bluffdiagnoserna ska fortsätta att sabotera vården. Att definiera sig själv som kvinna, fastän man är en man, och vice versa, må vara den enskildes ensak, så länge ”hen” inte drar in samhället och dess institutioner i sina egna fantasier. Det finns inget försvar för läkare, som skadar sina patienter, genom att amputera friska kroppsdelar. Men påtryckningar på läkare att göra detta är också ett brott: anstiftan till grov misshandel. Detta är särskilt avskyvärt om påtryckningarna görs av en tredje person, som inte själv blir skadad.

  En läkare ska inte skada sin patient ens på patientens egen begäran. Om en läkare, trots sin utbildning, inte kan hitta något fel på patienten, är patienten med största sannolikhet frisk. Och kommer troligen också känna sig frisk, om hon / han får detta förklarat för sig. Om det inte hjälper, kan det vara ”psykiskt”, men för att rätt behandling ska sättas in behövs en korrekt psykiatrisk diagnos.

  Har just läst om en relativt ny psykiatrisk diagnos, som kallas dissociativ personlighetsstörning, i vardagligt tal kallad ”personlighetsklyvning, och yttrar sig som en känsla att den egna kroppen inte är den egna kroppen. Förklaringen kan vara traumatiska upplevelser under barndomen, särskilt vid den ålder då man har svårt att skilja mellan fantasi och verklighet. Barnet kan ha upplevt den egna kroppen som en fiende, eftersom eftersom obehaget eller smärtan har känts i den egna kroppen. Botemedlet uppges vara samtalsterapi, som kan ta lång tid, eller undantagsvis medicinering med psykofarmaka. (som tyvärr kan vara beroendeframkallande).

  Jag vill här vända på bibelordet ”Älska din nästa såsom dig själv” till ”Älska dig själv lika mycket som du bör älska din nästa”. För det är vad dessa patienter behöver hjälp att börja göra. De bör också känna sig älskade, eller uppskattade eller åtminstone accepterade av andra. För den som de faktiskt är, och inte som den de tror att de är (om någon annan än de de är). Regionpolitikerna har ett särskilt ansvar för att psykiatrin – och övriga delar av sjukvården – inte översvämmas av i grunde fysiskt och psykiskt friska patienter med bluffdiagnoser.

  Det är alarmerande, när medlemmar i Socialdemokratiska kvinnoförbundet, anklagas för att gå i SD:s ledband, för att de råkar tycka som SD i denna enda fråga, som om de inte kunde tänka själva. För naturligtvis är det ett allvarligt bakslag för feminismen om kvinnor borde byta kön och bli män, i stället för att kräva rättigheter för kvinnor.

 6. brorson

  Ingen av oss, som erkänner att människans ”vara” bestäms av hennes fysiska kropp, har förnekat alla människors lika värde. Men det gör däremot den, som har trakasserat och hånat i nästan varje kommentar, med anspelning på nationalitet (svensk), ålder och (förmodad låg) utbildning. Men naturligtvis kan inte ett inbillat ”alter ego” tillmätas samma värde som den fysiska person, som inbillar sig att han / hon är någon annan.

  Därför ska den, som hatar sig själv visas så mycket kärlek så att även hon eller han börjar älska sig själv. Det börjar inte han / hon göra genom att byta kön i folkbokföringen. Det förstärker bara känslan att vara ”fel” och ökar risen för katastrofala felbeslut: fysisk ”könskorrigering”. Det är ju bara att byta ett mindre problem, som kan vara nog så allvarligt, mot ett ännu värre problem.

  Och samma sak gäller den, som i början av puberteten befarar att hon / han håller på att bli homosexuell. De flesta ”kommer ut” några år senare som heterosexuella, men några som homosexuella. Skulle det vara ett stort problem i dagens Sverige, jämfört med för sextio eller sjutton år sedan – eller med länder med hemska straff för utlevd homosexualitet? Man kan inte lösa ett litet problem genom att ersätta det med ett mycket större problem. Och i den mån känslan att ha fel kön inte går över av sig självt mot slutet av puberteten, när individen vet och har accepterat den läggning han / hon har, behövs en korrekt psykiatrisk diagnos och adekvat behandling för att acceptera den man är, inte kvacksalveri.

  Och inte lagstiftning som bygger på nyhedendom och annan religiös vidskepelse. Alla ser kanske inte att man har överskridit gränsen mellan tro och vetande, mellan religion och vetenskap. Jag tycker mig se detta tack vare mina goda kunskaper inte bara i kristen teologi. utan även i allmän religionskunskap och religionshistoria, särskilt vår världsdels religioner förr och nu.

  Den fornnordiska asatron tillhör samma ”träd” de fornkeltiska, fornlatinska och forngrekiska religionerna och följer i stort sett det indoeuropeiska språkets historiska utbredning. Under 1930-talet trodde man att ”urhemmet” låg i Nordtyskland eller Sydskandinavien, Men med varje ny teori flyttas ”urhemmet” allt längre i sydostlig riktning. Har någon tänkt på att ”arier” (den nazistiska benämningen på tyskarna) och Iran (den nutida benämningen på det gamla Persien) är samma ord?

  Det skulle inte förvåna mig om ännu nyare forskning kommer fram till att ”urhemmet” låg i nuvarande Pakistan, varifrån språket, kulturen och religionen har spridits norr om Svarta havet till Västeuropa, kanske från början som ett handelsspråk. Alltnog. Vad som idag framstår som religiös vidskepelse var från början sin tids vetenskap, rimliga förklaringar till både klimatet och människors drifter och sjukdomar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.