Petter Nilsson(SD)

600 utvisningdömda kvar i Sverige.

Det är ett otroligt svek i en rättsstat att utvisningar inte utförs för gärningsmän som dömts till det.
Politiken behöver stramas åt. Brottsoffer ska inte behöva leva i rädsla.
Vi behöver en trygg politik.

För er som vill arbeta för ett tryggare Sverige, bli medlem i Sverigedemokraterna.

En kommentar

  1. Brorson

    Varför är de kvar i Sverige? Om man är dömd till ett frihetsstraff och till utvisning ska man efter avtjänat straff friges direkt till hemlandet – eller till något annan land som är villigt att ta emot vederbörande. Nödvändiga dokument ska vara klara före frigivningen. Om det kommer an på den enskilde, att han vägrar medverka till att skaffa fram dokumenten – eller inte ens vill avslöja sin rätta identitet eller varifrån han kommer – ska han ändå inte friges till det svenska samhället.

    Vem är invandrare? Enligt Migrationsverket finns inga bestämda definitioner på vilka personer som avses med begreppet invandrare, men M-verket använder själv begreppet om personer som har vistats minst ett år i Sverige. Helt oacceptabelt enligt min mening. Vem som helst borde inte kunna komma hit och åtnjuta de rättigheter och förmåner som tillkommer seriösa och hederliga invandrare.

    Men låt oss först konstatera att inte bara flyktingar kan vara invandrare. Samma definition på begreppet invandrare bör gälla oavsett i vilken egenskap, som man vistas här: som arbetstagare (försörjning genom arbete här), som pensionär (försörjning genom pension från hemlandet) som anhörig (försörjs av någon annan som vistas här – men försörjningskravet för anhöriginvandrare är som bekant omstritt) eller som flykting (inget försörjningskrav).

    Följande tre rekvisit (kriterier) bör enligt min mening vara uppfyllda för att någon ska anes vara en invandrare (immigrant):

    1. Att personen har flyttat från ett land till ett annat land (det objektiva rekvisitet),
    2. i avsikt att bosätta sig permanent i det andra landet (det subjektiva rekvisitet),
    3. och har fått tillstånd av det andra landets migrationsmyndighet att göra så (det legala rekvisitet).

    De personkategorier, som uppfyller alla tre rekvisiten är a) utlandsfödda personer som har erhållit svensk medborgarskap och b) personer med permanent uppehållstillstånd. däremot INTE asylsökande eller personer med tillfälliga upphållstilstånd eller gästarbetare eller gäststuderande eller turister eller s.k. EU-migranter. Och naturligtvis inte heller personer som vistas här illegalt, oavsett hur länge.

    Beträffande det objektiva rekvisitet kan det inte anses uppfyllt, om personen vistas långa tider i något annat land. Beträffande det subjektiva rekvisitet kan personen naturligtvis ändra sina planer flera gånger under sitt liv. Beträffande det legala rekvisitet kan både ett tillfälligt och ett permanent uppehållstillstånd återkallas om personen begår ett brott för vilket utvisning är stadgat.

    Svensk grundlag medger däremot inte alls återkallelse av ett svenskt medborgarskap. Och även om svensk grundlag, på sätt som är tillåtet enligt Europakonventionen för mänskliga rättigheter, kan ett beviljat medborgarskap bar återkallas i ytterst sällsynta undantagsfall – och inte alls (enligt min tolkning) om personen därigenom blir statslös

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.