Petter Nilsson(SD)

Hade vi lett regionen hade aldrig ambulansen tagits från Skellefteå!

Norran och senare Folkbladet har uppmärksammat bekymret med flytten av ambulansen från Skellefteå. Sverigedemorkaterna har arbetat för att säkerställa att Skellefteå ska ha tillräckligt många ambulansenheter för att kunna bedriva en trygg akutsjukvård.
Inför styrelsen igår höjde vi ett initiativ som behandlade detta, som endast Sverigedemokraterna biföll under sammanträdet.

Självklart måste akutsjukvården fungera i Skellefteå!

Vi valde att anmäla ärendet till regionstyrelsen för att påverka så tidigt som möjligt i frågan.
Övriga partier har tillsammans kommit överens om att ge de mandat väljarna gett Sverigedemokraterna rätten att besitta inom HSN – till ledamöter från Miljöpartiet.

Detta medför att vi endast kan höja ärenden som vi anser vara av brådskande karaktär inom Regionstyrelsen. Därtill menar vi att hanteringen från tjänstemannahåll är ytterst tveksam, och vi måste tillse att verksamheterna fungerar. Vi måste samtidigt använda de kanaler som står till buds för att få till stånd en förändring. Därtill anser vi det vara viktigt att synliggöra hur beslutet fattats.

Beslutet från tjänstemännen är dum-dristigt. Politikerna från övriga partier inom HSN flyttar ansvaret för besparingar på verksamheterna. Detta är ett resultat av att man från övrigt håll inte vill prioritera mellan verksamheterna. Sverigedemokraterna är tydliga med att vård- och vårdpersonal måste gå före utvecklad administration, medel till kultur och regional utveckling samt politikerkostnader.

Läs gärna vår debattartikel i ämnet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.