Petter Nilsson(SD)

När Sossepampar försöker sätta sig på fritidspolitiker…

Det är fantastiskt kul att se våra fritidspolitiker Jimmy och Lars skriva debattartiklar. De båda är duktiga politiker, och är fritidspolitiker i Dorotea respektive Vindeln kommun.

Noterar att Socialdemokraterna inte har tillräckligt med mod för att bemöta deras argument på rätt nivå. Några kommunpolitiker svarar inte på kritiken de får av sina Sverigedemokratiska kolleger. Istället svarar en riksdagsman på kritiken.

Nu märker man ju att vederbörande är en professionell politiker. Att han medger att det är riktigt att prioritera inom budget är det ju lätt att man ser det som ett steg i rätt riktning (särskilt som regionpolitiker – där man återkommande ser övriga block i stort sett bara räkna upp budget år för år utan att egentligen föreslå någon besparing – så låter det ju fantastiskt positivt). Men när man sedan läser genmälet i sig, så framkommer det att han inte alls vill prioritera om något i budget.

Han tycker fortfarande att projekt inom Regional utveckling såsom regionresor till Italien, champagnedrickande och lobby ska få medel före vården. Vården ska framledes inte prioriteras över opera, eller politikerkostnader. Inte heller gör han gällande att administrationen behöver skäras ned.

Men det är klart. Som kommunpolitiker är det ju händigt kunna gömma sig bakom en riksdagsledamot.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.