Petter Nilsson(SD)

Det behövs en ordenlig satsning på polisen!

Inför nästa veckas budgetpresentation har Jimmie Åkesson redan aviserat att SD föreslår drygt 11 miljarder kronor mer än regeringen för att öka tryggheten och stärka rättsväsendet under nästa år.

Snittet i Europa är 318 poliser per 100.000 invånare.

När Morgan Johansson(S) tillträdde 2014 hade Sverige 206 poliser per 100.000 invånare. Från dagen han tillträtt till idag har mängden polisen sjunkit till 198 poliser per 100.000 invånare år 2019. En minskning med fyra procent.

Samtidigt snackar man återkommande från S-håll om att man är på väg att knäcka gängkriminaliteten.

Sverigedemokraternas ytterligare satsningar på rättsväsendet behövs, och även om största mängden medel går till polismyndigheten så preciserar SD även medel till polisutbildning, hyra in sig i fängelser utomlands och bygga ut befintliga anstalter.

4 kommentarer

  1. NN

    Bra att SD satsar på lag och ordning i sin budget! Kanske kan övriga inspireras till nya tankar? Fängelser utomlands finnas det ju nu andra partier som förespråkar!

  2. Brorson

    På tal om brott och straff får vi se om Petter blir åtalad för att ha lagt ut de här kommentarerna från mig, som jag skrivit till Holmlunds blogg. I mejl till mig förklarade han att han inte publicerat kommentarerna för att innehållet i dem skulle vara åtalbart och att han som bloggägare hade blivit åtalad. Det var till inlägget ”Jag tycker att regeringen ska lita helt på Folkhälsomyndigheten och Tegnell” som jag skrev den första kommentaren.

    1. Det hade varit ytterst ansvarslöst av regeringen att öka smittspridningen ute i samhället, samtidigt som besöksförbudet på äldreboendena slopas. Med över 5.000 döda, som hade haft ett par månader till flera år kvar att leva om Sverige gjort som andra länder under vår, har FHM visat att man inte är någon verklig expertmyndighet. Det mesta som Tegnell sa under den mest kritiska tiden har visat sig vara helt fel.

    2. Du har inte lagt ut min kommentar till ditt förra inlägg, trots att du har publicerat kommentar från en annan person. Du är tydligen sosse bara när det passar dig själv. Din kritik mot regeringen i förra inlägget är fullständigt horribel – något som i andra länder förknippas med extremhögern.

    I Holmlunds Sverige är det alltså ett åtalbart brott att tycka att vår s-ledda regering har tagit rätt beslut. Jag hade ett långt mejl-gräl om den här saken med Holmlund i går. Jag vill därför påminna Holmlund, om han läser detta, att 28 %av väljarna skulle rösta på S om det vore val idag. Antagligen för att de tycker att sossarna i regeringen har gjort någonting bra.

    Om Holmlund finge bestämma skulle alltså fängelserna bli proppfulla med sosse-anhängare, som tycker att det är bra att regeringen vågat sätta ner foten mot s.k. expertmyndigheter som av grov oskicklighet eller uppsåt (experimentlusta) har vållat tusentals människors död.

    I min mejlkommunikation med Holmlund igår frågade jag om hans inställning till demokratin. Vad kallas motsvarigheten till militärdiktatur, om diktaturen utgörs av civila ämbetsmän, som t.o.m. landets regering ska lita på helt och lyda blint?

  3. Brorson

    Holmlund bestämmer naturligtvis över sin blogg, men i stället för att tillstå att han själv (f.d. kommunalråd i Umeå)har samma inställning till fri debatt, som diktatorer som inte tillåter kritik av offentliga myndigheter, har han ljugit ihop att det jag skrivit skulle vara åtalbart. Skulle vara intressant att se brottsrubriceringen.

    ”Har försvarat regeringen”? Nåväl, nu verkar det som att regeringen inte vågar stå för sitt modiga beslut att gå emot Tegnell. Det har tydligen pågått en dragkamp under en längre tid om det är FHM eller regeringen som har det yttersta ansvaret för liv eller död, att en myndighet som är ”underställd” (överordnad?) regeringen med berått mot har tillåtits ta livet av över 5.000 personer i ett vansinnigt experiment. Nu kommer Holmlund förstås att anklaga mig för att vara sverigedemokrat för att jag skriver på en SD-blogg. Men det gör jag efter att först försökt kritisera FHM på en S-blogg (Holmlunds).

    Det behövs en rejäl satsning på polisen, men det behövs också en ordentlig polisutredning av vad som kan vara det värsta massmordet i Sveriges historia, värre än Stockholms blodbad(justerat efter folkökningen) och värre än Estonia. En olyckshändelse eller ett brott? Det spekuleras att fartyget hade rammatsav en svensk (!) ubåt och att det hade samband med att fartyget – som det påstås – medförde otillåten militärmateriel.

    Och värre än de omtalade gängskjutningarna. Varför insnävas debatten om brott och straff till att bara gälla personer med en kriminell livsstil även i övrigt? Löfvén hade naturligtvis rätt, när han försökte utvidga debatten till socialt välanpassade överklassungdomar, som stöder de kriminella gängen ekonomiskt genom att köpa knark av dem. Därför vill jag utvidga debatten ytterligare till våra ”oförvitliga” statstjänstemän, som med berått mod (?), som misskött sitt jobb så grovt att tusentals människor som haft mellan några månader och flera år kvar att leva har dött en för tidig död.

    Jag har härmed inte föregripit någon domstols dom eller ens någon åklagares beslut att väcka åtal eller ej. Jag är också väl medveten om att den som (ännu) inte är dömd, ska betraktas so m oskyldig. Men denna oskuldsprevention får inte hindra en utredning av det,, som kan vara ett brott. Eller om ett visst agerande är eller borde vara ett brott enligt lagen. Den juridiska knuten är att lagen om tjänstefel från 1948 har upphävts, men bara deklvis har återinförts .Enligt den lagen var tjänstefel, som begått p.g.a uppspåt, grov oaktsamhet eller grov oskicklighet straffbara. Det sistnämnda brottsrekvisitet saknas fortfarande.

    Om någon på FHM ens blir åtalad, kommer försvarsadvokaten att skylla på att inget brott har begåtts i strikt juridisk mening, utan att vederbörande bara har varit oskicklig eller grovt oskicklig. Men det finns dock andra brottsrubriceringar som en kåklagare borde överväga. I dagarna har åtal väckts mot Stjärnkirurgen Paolo Macciarini 8Han med de konstgjorda luftstruparna) vid Karolinska institutet för grov misshandel. Det finns flera beröringspunkter, i båda fallenexperiment som lett till för tidig och plågsam död. Och hur man försökt tysta ner kritiken.

    • Brorson

      Även svensk straffrätt är ett verklighetfrånvänt experiment, som orsakat lidande och död, som kunnat undvikas med en mer konventionell straffrätt. Varifrån kommer denna övertro på möjligheten – under en ganska kort strafftid, dessutom – att ”omskola” grovt kriminella personer till laglydiga medborgare? Vi som är gamla nog minns de skrämmande reportagen i bl.a. den svenska utgåvan av den amerikanska tidskriften Det bästa om amerikanska soldater som blivit ”hjärntvättade” i kommunistisk fångenskap under Koreakriget 1950 – 1953.

      Det framställdes så, att deras hjärnor hade tvättats rena från alla tidigare minnen och åsikter och blivit som oskrivna blad. Detta var naturligtvis inte sant. De hade bara fått höra en berättelse, som de aldrig hört förut, att USA hade fel och bedrev ett angreppskrig i Korea. Och förmodligen under hot tvingats hålla med om detta för att komma ifråga för en kommande fångutväxling. De kan naturligtvis också – genom att väga den nya berättelsen mot den då fått med sig hemifrån- ha kommit fram till att deras fångvaktare hade rätt om kriget.

      Samma slags omskolningsläger för tillfångatagna USA-soldater användes också under Vietnamkriget, men lovordades som föredömen och human behandling av krigsfångar. Opinionen hade vänt. Som svensk FNL-aktivist med tillgång till svåråtkomlig litteratur från Hanoi, som berättade sanningen om kriget, kände jag väl till saken. Även rättfärdiga krig (vilket jag fortfarande anser att kriget mot USA i Vietnam var) har sina mörka sidor. Men till dem hörde inte behandlingen av de amerikanska krigsfångarna.

      Jag har även läst en bok av en av krigsfångarna om fångenskapen och omskolningen. Visst var det svåra umbäranden, men de var ännu värre för fångvaktarna än för fångarna. Som exempel fick fångarna bättre mat än fångvaktarna. Men lyckades omskolningen? Nej. inte alls. Amerikanerna hade lärt sig sedan Koreakriget att det är bäst att låtsas hålla med, även om man inte gör det. Det utvecklades bland krigsfångarna ett tyst hat, som stärkte dem i övertygelsen att USA hade rätt:

      En ganska naturlig reaktion hos människor i fångenskap- som dessutom dagarna i ända tvingas lyssna till oändliga tirader hur fel den egna sidan har. Efter kriget kom samma typ av omskolningsläger att användas för civila vietnameser, som hade stött USA: Som – eftersom de inte hade något annat val – pluggade kommunistisk ideologi av hjärtats lust, klarade förhören galant, gjorde avbön och blev partimedlemmar och fick höga poster i kommunistpartiet.

      De förmenta enorma framgångarna med kommunistisk ”hjärntvätt” kom att påverka svens kriminalvårdsdebatt under resten av 1900-talet mer än man kan ana, om man inte som jag ar hela bilden klar för sig. Fängelsetiden skulle utnyttjas effektivt med ”påverkansprogram” stod det i en skrift av KD;s rättspolitiska talesperson i slutet av 1900-talet. Skriften väckte våldsam intern kritik. Men sedan anhängarna lyckats rekrytera fängelsemotståndaren och advokaten Peter Althin till partiet, lades en blytung våt filt över partiets rättspolitik.

      Althin lämnade partiet 2015 i protest mot valet av Ebba Busch till ny partiledare. KD tror inte längre på hjärntvätt i våra fängelser, och beskylls av nostalgivänstern för att tillhöra ett ”högerblock” tillsammans med M och SD. Jag räknar mig fortfarande till vänstern, men jäklar inte till nostalgivänstern. Vänster och höger har bytt plats i nutida svensk politisk debatt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.