Petter Nilsson(SD)

Lägg ned FoD-beredningarna!

Mycket bra av Petter Bergner att problematisera att medel slösas bort på politisk verksamhet inom FoD-beredningarna i Regionens försorg.

Symboliskt sticker det förstås i ögonen på Regionens medarbetare att vi har politiker inom beredningar som får häftiga arvoden utan att egentligen ha en reell funktion. Särskilt som beredningarna kostar miljontals skattekronor som rimligen gjort bättre nytta i vården.

Förstår att det kan ta emot att göra besparingar inom en verksamhet där ens kollegor har befattningar – men kära politiker i sjuklövern – jag vill tro att i vart fall en del av er valt att träda in i den politiska banan för att göra reella förbättringar inom den politiska nivå ni valt att kandidera inom. Visa det. Säkra att ytterligare resurser tillkommer vård och vårdpersonal.

En kommentar

  1. NN

    Bra att hantering av skattemedel i regionen lyfts! Byråkrati och bristande insyn uppstår när styrelsen gav regiondirektören i uppdrag att utarbeta riktlinjer för medborgardialog. Enligt Petter Bergner var detta ett beslut som i någon mening underminerade retoriken med vilken beredningarna hade motiverats och som dessutom gjorde det svårare att helt avfärda SD:s uppfattning att beredningarnas jobb kunde skötas på förvaltningsnivå. På samma vis tycktes den samordning som skett mellan beredningarna och de stora överlappningarna i rapporteringen, utmana uppfattningen att tre separata beredningar skulle vara en nödvändighet.
    Politik ska inte endast vara födkrok för politiker!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.