Petter Nilsson(SD)

0 av 11 mord i Stockholm uppklarade sen i juli i år.

Välfärden bygger på att den grundläggande tryggheten i samhället fungerar. Att medborgare har ett skydd för sin kropp och sin egendom.

Noterar en artikel i DN där man konstaterat att inga av de 11 morden är uppklarade. Ingen har gripits.

– Jag är oroad över att den uppklaringsprocenten är låg. Men det är också ett resultat av att att det är väldigt svåra ärenden. Inte sällan sker de här morden i organiserad form, där man använder en gärningsman som är ung och inte så välkänd av polisen och sen ordnar fram vapen, bilar och lägenheter, säger tillförordnad biträdande regionpolismästare i Stockholm, Robert Karlsson till DN.

Detta sker i Sveriges huvudstad. Förhållandevis stora resurser går till polisen i Stockholm. Bekymret är att vi ser en annorlunda typ av brottslighet som kräver en uppsjö messyrer som behövts införas sedan länge.

Även om Sverigedemokraternas politiska förslag uppmärksammas idag, och i viss mån tas i munnen av vissa partier så ser inte samtliga övriga partier det förestående behovet av att ordentligt satsa på rättsväsendet.

Det duger inte att rättfärdiga senfärdighet med ursäktande naivitetsförklaringar i efterhand.

4 kommentarer

  1. NN

    Om, jag säger om, uppklarning av mord, skottlossning, bombdåd ökar, kränvs också att rättsväsendet kan möta upp förövare i rimlig tid! Det innebär stora ekonomiska satsningar på både polis- och rättssystemet, medel som inte finns för ändamålet idag då internationella insatser för att upprätthålla Sveriges rykte och ge förtur till politikers karriärer innebär höga kostnader för skattebetalarna, som inte tillfrågas om prioriteringar!

  2. Ulf Parde

    Det bör gå längre tid och ställas större krav innan man får bli svensk medborgare.
    Utvisning av grova brottslingar bör ske utan ”verkställighetshinder”.

  3. Brorson

    I min kommentar till förra inlägget skrev jag att flyktingar, som utlovats skydd i Sverige inte får skydd på grund av vår närmast helt okontrollerade invandring, vilka som kommer och vilka som de facto vistas i Sverige. Detta förhållande kan inte nog kritiseras. Vår mycket dyra flyktingpolitik är ju meningslös, när de som skulle skyddas utsätts för samma faror i Sverige som i läder de flytt från.

    Ett land, som tar emot flyktingar, har skyldigheter både mot flyktingarna och mot landets ursprungsbefolkning, som tvingas till en mängd uppoffringar och avståenden. Men ursprungsbefolkningen tystas av sina egna politiker, som många av dem dem har röstat på, med grova och vanligtvis grundlösa anklagelser om rasism, av hatiska tillmälen och påhopp om att vara en sämre sorts människor, ett slags undre underklass. Inte minst SD-väljarna, men även andra som är kritiska mot den förda politiken, utsätts för dessa glåpord.

    De styrande politikerna uppfyller inte alls sina skyldigheter mot landets ursprungsbefolkning. Men hur är det med flyktingarna, de som skulle få skydd? Inte heller mot dem uppfyller de styrande politikerna sina skyldigheter. Acceptansen av de kriminella gängens självtagna roll som en parallell statsmakt med egna domstolar och exekutionsmyndigheter demonstreras av Lennart Holmlund på dennes blogg idag.

    Det gäller den syrianske invandraren Roger Halef, som anklagar polisen för att utsätta honom och hans familj för livsfara genom att han har antecknats i ett sekretessbelagt register över personer med anknytning till kriminella nätverk. somhar läckts ut till Aftonbladet. Att man är antecknad i ett sådant register bevisar inte att man själv är kriminell. Man kan ha en släkting eller annan bekant som är det.

    Halef är rädd för att han eller hans familj ska attackeras av konkurrerande kriminella nätverk. ”Jag fattar inte varför han blivit måltavla för konkurrerande kriminella gäng om han är helt oskyldig”, har Holmlund skrivit. Denne f.d. sosse-politiker litar alltså blind på att de kriminella gängens rättsskipning upprätthåller en rättssäkerhet av absolut toppklass, så att inga misstag begås.

    Han verkar inte se några som helst problem med att detta förekommer i Sverige. Han anklagar indirekt Halef för att vara kriminell. Inspirationen till detta kommer tydligen från en socialdemokratisk sajt, som Holmlund ofta citerar. Det har nu gått så långt så att regeringens hejaklack anklagar offren bland invandrarna för de kriminella gängens framfart för att vara de egentliga skurkarna.

    Och det är ju klart att med den närmast okontrollerade invandring, ät det inte lått att veta vilka invandrare som är hederliga flyktingar, och vilka som har åkt snålskjuts på flyktingvågen för att komma hit – under falsk identitet – och uppdiktade historier om förföljelse i hemlandet – för att begå brott. Denna brist på kontroll drabbar alla invandrare. Som inte bara riskerar att utsättas för brott, utan även riskerar att bli misstänkta och felaktigt utpekade.

  4. Basic Rules

    Detta är helt i linje med omorganisationen/nedmontering av Polisen för några år sen. Ett verk av politruken Dan Eliasson – säkert med gediget stöd av justitieminister Morgan J (S).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.