Petter Nilsson(SD)

Vikten av munskydd

När jag går utomhus är jag noga att bära munskydd. Främst av respekt för andra.
Sverige – inte minst Norrland – har ingen anrik tradition att bära munskydd. Samtidigt handlar det om en respekt, att visa att man tar andras hälsa och välmående på allvar.

Bekymret är att ytterst få i rådande pandemitid bär munskydd. Det gör att det kan vara svårt för människor att våga sticka ut.

Noterar artiklar med missvisande rubriker, såsom DN:s ”Dansk studie: Begränsad nytta att bära munskydd”, där man inte tagit hänsyn till i vilken omfattning det begränsar risken för att föra vidare smitta till andra, men ändå har sett att de som burit munskydd i lägre utsträckning smittats än de som inte burit munskydd.

Bär munskydd du också och hjälp till att normalisera användandet.

 

En kommentar

  1. Maria

    Kungliga Vetenskapsakademien, Nov 2020: ”Kungliga Vetenskapsakademien, som är en av Sveriges högsta instanser för vetenskap och forskning, går nu ut med pressmeddelandet att de rekommenderar ”god ventilation liksom användning av munskydd” vid trånga utrymmen som exempelvis inomhusmiljöer och framförallt inom kollektivtrafiken”.
    Anledningen till att det inte finns några bevis för att munskydd minskar risken för smittspridning beror på att en sådan utredning och experiment blir och är oetisk att genomföra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.