Petter Nilsson(SD)

Könsdysforidebatten i riksdagen!

Könstillhörighetslagen debatteras friskt i riksdagen för stunden.

Debatten är tydligt SD och KD mot rest.
Inte bara Liberalerna, utan även Moderaterna tycks ha anammat vänsterideologin.

Har själv skrivit om detta under lång tid, har ingen ny uppfattning i frågan. Däremot ett par perspektiv som jag upplever saknas i debatten:

1. Könsdysforiutredningar.
I Västerbotten är övriga partier överens om att pyssla med könsdysforiutredningar för hela landets räkning.
Det är märkligt, inte minst då vetenskapen är tydlig med att många som har könsdysforiproblematik, ofta har en underliggande NPF-diagnos.
Att inte lägga resurser på bättre förutsättningar för NPF-diagnosticering, eller barn- och ungdomspsykiatrin blir ytterst märkligt.

2. Munchausen by proxy(brukar även kallas för Barnmisshandel genom sjukvårdsinsatser (BMSI).

Det förekommer att föräldrar (absolut främst förekommande hos kvinnor, ytterst ovanligt hos män) låtsas att barnet är sjukt, och söker behandling för sitt barn.
Münchhausen by proxy innebär att den sjuke personen i fråga inte själv utger sig för att vara sjuk, utan i stället spelar rollen som ombud och räddare för en annan person, som sägs vara sjuk/gjorts sjuk. Det är vanligen en förälder som använder ett eget barn som sjukdomsbärare och som ofta tillfogar barnet den skada som behövs för att det ska fortsätta att vara sjukt (och behöva räddas).

Etiketter: , , , , ,

27 kommentarer

 1. brorson

  Uffe med underlivet tycker det räcker med samtycke från en förälder, som sannolikt själv har lurat i sin tonåring att denne är en vilsen själ som har fötts i fel kropp för att denne ska byta kön. Och alltså inte någon sakkunnig utomstående. Detta är en regeringskris.

 2. Mique

  Politiker ska inte lägga sig i hur människor vill definiera sig och speciellt inte du och andra företrädare för sverigedemokraterna!

  • Drutten

   Kan bara instämma med dig Mique. Detta ska politikerna hålla sina fingrar ifrån. Och sen…vad som står i bibeln och koranen m m ska man inte dra in i denna fråga.

    • Mique

     Du förekom mig din jäkel! Jag var på väg att svara Torbjörn Jonasson med ett liknade svar som ditt. Det här med demokrati och yttrandefrihet, har tydligen många på Petter Nilssons blogg, stora problem med!

  • Marko

   Det är det dom gör hela tiden med massa olika lagstiftningar för att styra befolkning.
   Och man tror att fritidsgårdar långsiktigt har påverkan men man tror inte att göra detta enklare tillgängligt och från tidigare ålder har påverkan?
   Barn med problem inom detta område växer astronomiskt.
   Och jag svarar mig själv självklart inser man att detta också har påverkan
   Så det är raka motsats till godhet det är ren ondska för personliga PK poäng.

 3. Basic Rules

  Ur dagens NyD är detta klipp hämtat.
  ”Jovanna Dahlgren, professor i pediatrisk endokrinologi, anser att riksdagen bör rösta nej till det nya lagförslaget om att sänka åldersgränsen och göra det enklare för svenska medborgare att byta juridiskt kön.

  – Jag hoppas man bordlägger förslaget tills man har mer fakta på bordet, säger hon, och pekar på att många som söker vård för könsdysfori, i själva verket lider av autism eller identitetskriser.”

  Sätt stopp för dessa woke ideas en gång för alla !

 4. brorson

  Sverige är inte längre en demokrati. Om Putin gör så här, som Kristersson, kallas han ”diktatorn”. Dem ryska konstitutionen kallas semipresidentialism. Är Kristersson president? Nej, men han uppför sig som om han vore en. Hur kan man som regeringschef lägga fram ett lagförslag, som inte hela regeringen står bakom? Om det nödvändigt, kunde det ha gjorts som ett utskottsinitativ. Men i så fall hade kanske fler riksdagsledamöter röstat mot. Kommer vi framöver att få se fler exempel på presidentstyre från den lille mannens (kvinnans?) sida?

  Det finns för resten fler likheter mellan Kristersson och Putin: längden. De småvästa männen verkar ha ett stort självhävdelsebehov. Napoleon var visst också kort i rocken.

 5. brorson

  En märklig inställning att man måste stödja hednisk vidskepelse mot vetenskapen för att Bibeln eller Koranen stödjer vetenskapen i någon avgörande fråga. Om vi bortser från frågan om det var Gud eller Slumpen eller Något annat, som har gjort till hane eller hona och människorna till man eller kvinna och det inte står i mänsklig makt att ändra det kön som man fötts med. Och är inte tron på att de avlidnas själar som irrar omkring och letar efter fortfarande ”obesjälade” nyfödda barn en religion? Tron på själens preextens är ingen vetenskap. Men det har Sveriges riksdag bestämt idag. Vad som är vetenskap. Det är samma sak med klimatet. Nyhedendom.

  En kvinnlig själ hittar en manlig kropp, som måste penisamputeras för att det biolohidks könet sks överensstämma med det upplevda könet. Men går det verkligen att byta kön genom kirurgi och hormonbehandling? Dragplåstret på Stockholm Pride 2010 var en manlig barnaföderska. Men han visade sig vara en kvinna, som gjort ett uppehpåll i hormoinbehandlingen. Stackars barn.-

  • Mique

   Herre Jesus, vilket fjolligt fjanteri i en salig röra av ren nonsens! Be din uppdragsgivare att kontakta sverigedemokraternas propagadamaskineri, så att de kan justera inställningarna av dina algoritmer! Dina digitala fotavtryck på internet är lätta att spåra med hjälp av Kali NetHunters vertygslåda, naturligtvis helt lagligt och endast genom öppna källor. Vad äter du för flingor/musli till frukost ”Systerson”?

 6. Jonsson

  Det kan bli problematiskt med statistik (från SCB exv.) när människor ändrar juridiskt kön.
  I förlängningen negativt för kvinnors jämställdhet, enligt kvinnoorganisationer.
  Men tydligen är det flickor/ kvinnor som på allvar lider mest av könsdysfori?
  Dock är det transmän som dominerar mediabilden: lucior, sagotanter, dragqueens i mello. Ska man uppfatta det som att det är främst förlegade osunda könsstereotyper som dessa män skojar med?
  Andelen juridiska män kommer att öka i Sverige?
  Hur blir ickebinära människor hjälpta av lex Kristersson? Det blir antagligen nästa steg, en till lag. Fast då är nog UK inte boss i Sverige längre, efter 2026 alltså.

 7. Marko

  Ulf och hans toppstyrda moderater klubbade igenom vad ingen valt dom för och majoriteten är emot.
  Vårt demokratiska system fungerar inte.
  Dumma manliga penisar är fortfarande inte tillåtna i tjejers omklädningsrum men snälla kvinnliga penisar är.

  • Mique

   Tjena Yxskaftet! Vad vet du om varför någon röstar på Moderaterna, Liberalerna, Centern, Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet? Vilken majoritet syftar du på, lagen klubbades med ett mycket brett stöd av Riksdagens samtliga partier, förutom Kristdemokraterna och deras systerparti sverigedemokraterna?! Är du en dum manlig penis som ständigt gör dig svensk?

   • Marko

    En majoritet av dom som röstade för var emot.
    Ät lite mer goda yxskaft och fundera på vad det innebär för konceptet representativ demokrati.

   • Marko

    Kan tillägga att om man tar sig ut från sina tvångstankar till verkligheten så görs där undersökningar.
    6% av tidöväljarna är för.
    Yxskaftdemokrati?

    • Mique

     Tjena Yxskaftet, varför länkar du inte till undersökningen, annars är du nitisk med att länka till sidor som du är duktig på att misstolka? Finns undersökningen i verkligheten!? Finns du, internettrollet, i verkligheten eller enbart i en filterbubbla? Vad äter du för flingor/musli till frukost?

     • Marko

      Du pratar om dig själv.
      Blir man schizofren av för mycket yxskaft?
      Det enda du visar är att du inte läser media öht då detta stått i allihopa.
      Undersökningar från Demoskop/aftonbladet
      Var det någon annan hade jag länkat men dig ödslar jag inte tid på.
      Rikta yxskaft mot Google och hamra på.

    • Mique

     Tjena igen Yxskaftet! Du tycks inte ha en susning om vad begreppet ”representativ demokrati” innebär, läs på innan du överhuvudtaget yttrar dig om någonting! Vad äter du för flingor/musli till frukost?

 8. brorson

  En person som tror att han är en orm har naturligtvis rätt att få armar och ben amputerade hos den skattefinansierade sjukvården. Var går gränsen? Moddsen har tappat ansiktet som seriöst skattesänkarparti, Höjer hela tiden de offentliga utgifterna, men ska ändå sänka skatterna. Nu senast genom anstormning av ”patienter” med självdiagnosticerade pseudosjukdomar.

   • brorson

    Varför? Är ämnet så obehagligt för dig, så att du vill begränsa yttrandefriheten, i detta fall rätten att kritisera regeringschefen för totalitära tendenser, det sin Victor Orban brukar kritiseras för? Det finns många fler exempel på att ”patienter” har tilltvingat sig falska diagnoser och onödiga behandlingar, som i sämsta fall har orsakat dem stort lidande och i bästa fall bara har orsakat samhället stora kostnader för behandlingar och sjukskrivningar.

    Inte sällan ligger läkemedelsindustrin eller kvällspressen bakom. Läkemedelsindustrin har lika rutten moral so krigsmaterielindustrin. De behöver fler sjukdomar respektive fler krig för att sälja. Kvällspressen säljer tidningar genom att skrämma upp folk. Man citerar ur de psykiatriska diagnoshandböckerna utan att nämna kontraindikationerna och lurar därigenom en massa läsare att de har allvarliga sjukdomar. Därtill kommer förstås sjukdomsvinsten för den enskilde ,exempelvis att bli extra ompyssland.

    Med sin övertro på marknadsekonomins välsignelser ser inte Kristersson nackdelarna med densamma, utan försöker hejda den galopperande kostnaderna för sjukskrivningarna genom att slå till mot de verkligt sjuka och tror att de plötsligt blir friska genom att utförsäkras och tvingas till ett liv i misär. Om vad som helst kan vara sjukdomar, vilket Kristersson verkar tro. är han själv sjuk i huvet.

  • Kim

   brorson –
   Finns det någon gång då m regerat då man inte skapat långsiktiga underskott? Det mest skrämmande nu är väl att Tidölaget faktiskt skjuter mycket av utgifterna framför sig att städa för framtida regeringar – oavsett vilken färg de får.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.