Petter Nilsson(SD)

VK:s besynnerliga rapportering av regionpolitiken.

Vår investeringsplan som ställdes mot majoritetens(den senare med ändringsyrkande av moderaterna) nämndes inte i VK:s rapportering av investeringsplanerna som hanterade i styrelsen.

Har även skrivit citat, samt skickat vår investeringsplan till VK:s redaktion, tillika artikelförfattaren Anders Wynne. Inga korrigeringar har skett.

Märkte av att moderaterna fått relativt stort medialt utrymme för deras märkliga ändringsyrkande, att dra ned mängden utsmyckning av lokaler till 0,5 % av totala nyinvesteringarna (Sverigedemokraterna sänker till 0,25% i vår investeringsplan.).

Idag så ligger nämligen kulturinvesteringarna ungefär på 0,5%. Så någon egentlig besparing blir det ju inte.

Enligt VK:s rapportering vill vidare moderaterna låna till regionens drift(låna pengar till en ekonomisk reserv), istället för att sänka belåningen för de medel man inte kan tillgodoräkna sig.

Det finns förstås många frågor för en journalist att ställa moderaterna. Men rimligtvis bör man även redogöra för det ordentliga oppositionsförslaget. Alltså vår alternativa investeringsplan.

Att M sedan säger att de vill prioritera vård är ju en märklig läpparnas bekännelse när man i allt väsentligt instämmer i majoritetens investeringsbudget istället för att stötta vår (eller inkomma med en egen).

Min fromma förhoppning är att majoriteten också nogsamt överväger våra förslag, och främst att avyttra vårdperifer fastighet och avsluta förhyrningen av gamla kommunförbundet Region Västerbottens lokal i centrala Umeå.

Jag hoppas att VK justerar artikel och belyser oppositionspolitiken i rekorderlig omfattning framgent.

2 kommentarer

  1. Sonja

    Nej VK är inte ärliga i rapportering från regionen! Alliansen, som opposition, är helt död! Förhoppningsvis inser VK var kompetensen finns..Alltså hos SD i region Västerbotten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.