Petter Nilsson(SD)

Gott Nytt År!

Tror många av oss är överens om att 2020 har vart ett riktigt skitår, vilket gör det kanske viktigare än vanligt att lägga fokus på det positiva.

En samlad Region mot pandemin.
Förutsättningarna var tuffa för vårdpersonal redan innan pandemin, samtidigt har många gjort ett fantastiskt arbete inom Region Västerbotten. Ska inte raljera om budgetprioriteringar mer än att säga att mer medel måste gå till vård och vårdpersonal.

Minns även de många tjänstemän som hjälpte till att producera skyddsmaterial under vårkanten – då, när vi inte hade tillräckligt. Tvingas väl också ge cred till tjänstemän inom vårdperifer verksamhet såsom regional utveckling, även om jag menar att vården måste tilldelas mer medel, och RUN mindre.

Brukar ju vara en vedertagen sanning att tjänstemännen går hem tidigt fredag eftermiddag, men när behovet var akut av skyddsmaterial, såg jag även högre tjänstemän – såsom exempelvis regionens servicedirektör – föredömligt vara med och hjälpa till att producera skyddsmaterial vid fyra-fem på eftermiddagen fredagskvällar.

SD:s politik genomförs i Regionen
Det man ser är att våra förslag formellt behäftas med ett avslags- eller besvarandeyrkande. Sedan går förslagen igenom ändå. Även om det ibland är så pass akut att man prompt vill ha ett bifallsyrkande, så är det ändå positivt att se att våra förslag får gehör.

De digitala träffarna
Många digitala träffar, som i början var allt annat än angenäma. Många ”mjuta micken”, osv. Samtidigt har det vart många trevliga videosamtal, och många upplever nog att träffarna funkar någorlunda, inom regionen, inom kommunfullmäktige – men också för många av våra SD-föreningar. Klart det kan vara frustrerande för många, kanske inte minst för våra föreningar, där man vill ut och träffa presumtiva kandidater, medlemmar och väljare.

Nyårslöfte
Jag kommer aldrig att sluta snusa. Man har hört att man inte talar vidare tydligt med snus inne, men detta må vara. Har emellertid satt sikte på att hålla mig till enbart två koppar kaffe per dag.

Nu står det på bloggen, så jag antar att det bara är att gilla läget.
… Idag blir sista kaffebälgardagen. 😊

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.