Petter Nilsson(SD)

Asylmigranter slipper krav att visa negativt covid-19test

”STOCKHOLM Från den 6 februari måste utländska medborgare visa upp ett färskt negativt covid-19-test vid inresa till Sverige. Det meddelade statsminister Stefan Löfven på en pressträff under onsdagen. – Utan ett sånt så kommer man inte in i landet, sade Löfven. Men vissa grupper kommer undantas från kravet – bland annat asylsökande migranter.”

Skriver Nyheteridag.

Man blir förundras över hur regeringen riktigt tänker. Tog del av debatten mellan länets Jonas Andersson (SD), och Morgan Johansson(S) där Morgan inte riktigt hängde med i debattskiftena under debatten. Han försökte dock säga att S har kontroll på situationen och migrationen.

Men när man samtidigt ser vilken nivå på kontroll man utövar så blir det uppenbart hur ihåliga S löften är.

3 kommentarer

  1. Sonja

    Sverige skulle infört krav på Covidtest redan när pandemin startade! Då kanske inte utvecklingen just i Sverige blivit så förödande, jämfört med våra grannländer!

  2. Maria

    Diagrammen, som visas över Covids utveckling i Sverige och annorstädes, är synnerligen svårbegripliga! Om meningen är att medborgarna ska förändra sitt förhållningssätt utifrån dessa, skulle förändring till stapeldiagram föreslås. Jag tror inte att folk i gemen kan tolka betydelsen av diagrammen korrekt, vilket i sin tur leder till ökad smittspridning nationellt!

  3. Brorson

    Det är väldigt märkliga beslut. Har regeringen tänkt ta livet av en massa invandrare? Det kan man tro, om de inte ska skyddas bättre. Och detta sedan det framkommit att en enorm överdödlighet bland invandrare jämfört med genomsnittsbefolkningen. Trångboddhet och flergenerationsboende anges som orsaker. De, som har jobb, an inte jobba hemifrån, åker till jobbet, blir smittade och tar med sig smittan hem

    De opinionsbildare som dock finns bland Invandrarna själva klagar på att överdödligheten bland dem inte ens får diskuteras – vilket är nödvändigt för att skydda dem. Censurivrarna skyller på att fördomar om invandrare, att de skulle sprida smitta, inte får spridas bland den infödda befolkningen Och så är det ju med alla problem, som invandringen fört med sig. Får inte diskuteras – ens i syfte att skydda de utrikesfödda själva. Vare sig det handlar om virus eller gängskjutningar.

    Nyamko Sabuni anklagas av rabiata partikamrater (en finns i Umeå) för att vilja ha samröre med ”rasister”, sedan hon sagt att strategin att isolera SD har misslyckats och bör ersättas med ”hård konfrontation” mot SD, men bara i frågor som Liberalerna verkligen är oense med SD om. Tokliberalerna vill att L ska rösta mot sina egna förslag om det finns risk att de stöds av SD.

    Vilka grupper ska undantas från kravet på negativt test vid inresa i Sverige? – Tydligen alla EU-medborgare.
    – Alla som är bosatta i Sverige. Tydligen alla som redan har fått uppehållstillstånd, men har varit på semester i länder som de flytt ifrån. Oavsett smittläget i landet de flytt ifrån. Trots vetskapen att besökare i Iran, som var ett av de mest drabbade länderna i början av pandemin.
    – Asylsökande, som inte tidigare har varit i Sverige. Borde inte de sitta i karantän i någon flyktingförläggning? Nejdå, det är bara att åka direkt till släktingar eller klanmedlemmar i något utanförskapsområde
    – Begravningsgäster – trots vetskapen om spridningen bland de sörjande vid begravningar, särskilt de stora begravningarna bland invandrare.

    Kan man ens ta regeringen på allvar? Och varför har man dröjt över en vecka med den nya lagen? Har inte regeringen fått. fullmakt av riksdagen att ta snabba beslut och styra genom kungörelser? Chanser regeringen fortfarande på att flockimmuniteten ska komma före immuniten genom vaccinet. Black lives matter- tyligen inte för Sveriges regering. Hellre fler asylsökande än att de som fått asyl, får ett längt liv i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.