Petter Nilsson(SD)

Varför SD:s satsning på vård och vårdpersonal behövs!

Har länge sagt att ordentliga satsningar på vård och vårdpersonal behövs. Men under pandemin så blir vissa arbetsplatser särskilt belastade.

Vi behandlade en tilläggsbudget i regionfullmäktige för ungefär två veckor sedan. En tilläggsbudget tillåter inte att man satsar hur mycket som helst – tyvärr – eftersom man inte kan ändra skattesats, och inte kan göra omfattande besparingar för innevarande år.

Sverigedemokraterna föreslog emellertid särskilt en personalsatsning och en satsning på strukturellt belastade arbetsplatser inom vården.

Det finns många personalgrupper som är häftigt belastade inom vården.

Många inom professionen har också signalerat (Exempelvis läkare, sjuksköterskor).

Och det är precis som professionen har signalerat från olika håll. Ska personalen orka, och dessutom fortsätta arbeta inom vården så kräver det att politikerna prioriterar vård och vårdpersonal.

Bekymret är att övriga partier fortsätter hålla sig vid sina floskler, där man inte bortprioriterar något – och därmed inte kan lägga mer pengar till vård eller vårdpersonal.
Precis som ens egna hushållsbudget så måste man rimligen ta bort vissa kostnader från den om man inte har råd med det väsentliga. Det duger inte att bara säga att man ska sätta nya visioner eller mål.

Majoritetens svar, där man pekar på att alliansen vill spara 60 miljoner kronor ytterligare inom vården, noterar jag att man inte väljer att kommentera Sverigedemokraternas förslag, att faktiskt satsa mer på vård och vårdpersonal.

Jag hoppas innerligt att övriga partier tar sitt förnuft till fånga och på riktigt vågar prioritera verksamheterna. Det går inte att rättfärdiga deras återkommande vurmande för kultur under en pandemi. Eller för den delen champagneträffar med andra politiker/tjänstemän/osv.

En kommentar

  1. Björn

    Bra skrivet Petter. Din liknelse med hushållsbudgeten borde dem flesta förstå kan man tycka, alltid en fråga om att prioritera rätt saker, och nu under pandemin så är det givetvis vårdpersonalen som ska ha en större del av kakan.
    Högre lön,bättre arbetstider och fler kollegor är ett måste om du frågar mig. (gratis)? kaffe betalar inga räkningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.