Petter Nilsson(SD)

”Sverige har aldrig varit tryggare!”

”Sverige har aldrig varit tryggare än vad det är nu.
jag repeterar
Sverige har aldrig varit tryggare än vad det är nu.”
Magnus Betner

Många politiker har synts uttrycka sig i kraftiga ordalag kring gårdagens händelser.
Samtidigt befinner vi oss i ett låst parlamentariskt läge, där politisk prestige och godhetssignalering fortsätter vara viktigare för vissa partier än att faktiskt lösa de omfattande problem Sverige idag står inför.

Har förståelse för att folk är rädda att förlora anseende, att människor anser sig vara moraliskt överlägsna.

Jag har själv sett filmen på den skottskadade polismannen, och hört dennes kollegas desperation. Det var en fruktansvärd film att se. Tyvärr skildrar filmen verkligheten.

Det politiska låtsasspelet måste få ett slut. Det politiska spelet är seriöst absurt. Övriga partier får lov att förlika sig med att SD har haft rätt i frågan. Istället för att försiktigt närma sig SD:s hållning, långsamt, och utan att samtala med SD måste partier förlika sig med tanken att börja diskutera med oss.

11 kommentarer

  1. Leif

    450 dödade arbetare sista åren. När ska ni stå upp för oss? Jävla kappvändare som går näringslivets ärenden!

    • Brorson

      Det var inga storkapitalister, som polisen hade till uppgift att skydda i Biskopsgården. En ”jävla kappvändare” kan du vara själv, när du tydligen tycker att polisen gör fel, som skyddar vanliga hyresgäster, därav många invandrare, mot de kriminella ligorna. Poliser drabbas också av vanliga arbetsplatsolyckor, men de räknas inte med i antal poliser som har dödats (blivit mördade) i tjänsten.

      Som exempel kan nämnas två poliser, som omkom under en biljakt norr om Örnsköldsvik, när polisbilen sladdade av vägen. Tjuvarnas uppsåt var emellertid att köra ifrån polisen, inte att poliserna skulle dö.

      Du råkade också glömma att kriminella beväpnade med automatvapen härom året hade upprättat vägspärrar på tillfarterna till samma stadsdel i Göteborg. precis som vid de IS-kontrollerade områdena i Syrien och Irak. Personal, som bodde i andra stadsdelar men jobbade i Biskopsgården blev stoppade och tvingade att visa legitimation. Vi vet fortfarande inte säkert om kulorna var avsedda för den dödade polisen, men om så var fallet var budskapet tydligt; ”Här upprätthåller vi lag och ordning, och du har ingen rätt att vara här. Därför ska du dö, som en varningssignal till andra obehöriga”.

    • arbetare

      De flesta människor förstår skillnaden mellan en tragisk dödsolycka och ett brutalt mord .
      Tyvärr verkar flera på vänsterkanten ha svårt med förståelsen…….

  2. Brorson

    Sossarna kräver inte lite av Vänsterpartiet. De kräver att V ska installera mikrofoner i väggarna hos alla sverigedemokrater, och inte minst hos deras riksdagsledamöter, för att få veta har SD tänker agera i olika frågor, för att själva agera tvärtemot. Men så hände det ofattbara: V struntade i SD, och gjorde som de själva hade tänkt göra från början.

    Just frånvaron at SD-styrning av V har fått Lennart Holmlund att fantisera om att V har lierat sig med SD och samarbetar med SD. Och rentav tar order från SD.

    Holmlund lever kvar i gamla tider, när ”kamraterna” i Moskva gav order till de svenska kommunisterna att aldrig fälla en ”arbetarregering”. När det aldrig fördes formella förhandlingar med det svenska kommunistpartiet. Nej, för att det inte behövdes, eftersom sossarnas egna känselspröt var riktade direkt mot Moskva.

    Vad som nu upprör Löfvén är att V har – trettio är efter öststatskommunismens fall – äntligen har frigjort sig från sina gamla kommunistiska lojaliteter. Men likväl förväntar sig sossarna att V ska göra som össtyska Stasi – montera mikrofoner i väggarna hos sina politiska motståndare.

    Det är dags att vakna upp ur de kommunistiska drömmarna, Löfvén! Inte nog med att du förväntar dig att V ska agera som ett gammaldags kommunistparti. Du försöker själv göra Sverige till en kommunistisk enpartistat – eller för att vara mer exakt: till en flerpartistat av östtysk modell. För i Östtyskland var ju de övriga tillåtna partierna underställda kommunistpartiets ledning, enligt landets grundlag.

    Sossarna har också fräckheten att anklaga V för att inte ha enats med den överiga oppositionen om en gemensam efterträdare till Löfvén. Men har V – eller den övriga oppositionen – hindrat Löfvén för att utlysa nyval?

  3. Jonsson

    S/Mp har en livsfarlig kriminalpolitik, och snart är de tillbaka. Blir intressant att få veta hur många (L)iberaler, som bidrar till att återställa vanstyret.

  4. Brorson

    Uppgiften om 450 döda i arbetsplatsolyckor kommer från den antisemitiska (och därmed rasistiska) organisationen Socialdemokrater för tro och solidaritet, som har ett bestämmande inflytande i Svenska kyrkan och har nominerat Ulla Löfvén till årets kyrkoval. Denna organisation bagatelliserar alltså mordet på en polis, som hade till uppgift att skydda hederliga och laglydiga invandrare mot kriminella sådana. Det är tydligt vilken sida Tro och solidaritet står på i kampen mot mördarna.

    Organisationens första ordförande efter namnbytet, Peter Weiderud, blev häromåret utsparkad ur Egyptenför misstänkt samröre med extremister som vill ha en ny förintelse av judar. Näste ordförande, Ulf Bjereld, var medlem i det stalinistiska Kommunistiska Partiet t(grundat 1970)och nu medlem i Socialdemokraternas verkställande utskott. Numera är en muslim ordförande i denna f.d. kristna organisation. Socialdemokrater, som vägrar medlemskap i denna nazi-influerade organisation, får inte kandidera i årets kyrkoval.

    Det nazistiska idéarvet, synen på judarna som ett folkslag som inte har rätt att finnas någonstans på jorden, fördes in i den då fortfarande kristna organisationen av professorerna i teologi vid Uppsala universitet Jan Bergman och Sigbert Axelsson under 1970-talet, vilken även var aktiv i försvaret av Ahmed Rami för var åtalad för hets mot folkgrupp i sin radiokanal Radio islam.

    Som jag skrev i anslutning till ett tidigare inlägg, blåljög Stefan Löfvén i sitt tal, i vilket han annonserade sin ”avgång” som statsminister, genom att säga att ett eventuellt extraval kan hållas tidigaste EFTER tre månader. I grundlagen står att extraval ska hålla INOM tre månader. En annan lögnhals är Märta Stenevi, MP, som har motsatt sig extraval med motiveringen att ”vi som är valda”, måste lösa regeringskrisen. I själva verket är inte Stenevi vald av en enda väljare till vare sig riksdagen eller regeringen. Hon är handblockad (utnämnd) av Stefan Löfvén. Trots att hela regeringen ska avgå vid misstroendeförklaring mot statsministern, sitter hon kvar.

    Det finns alltså betydande rester kvar av det kungliga enväldet i början av 1800-talet i den nuvarande svenska grundlagen, som antogs av riksdagen 1974. Men nu har det kungliga enväldet delats mellan talmannen, som föreslår statsminister och statsministern, som utnämner (inte föreslår) övriga statsråd. Kung Stefan ett. Lennart Holmlund tycks mena på fullt allvar att Sverige ska styras av en regering, som inte har stöd av en majoritet av riksdagens ledamöter. I likhet med Donald Trump menar han att alla röster inte ska räknas. Det är lätt att räkna ut att det inte går att få ihop en majoritet utan stöd av vare sig SD eller V. Och regeringen motsätter sig hårdnackat ett extraval, som möjligen skulle kunna låsa upp den låsta situationen.

    För övrigt ingår inte vårdpersonal, som har smittats av patienter i statistiken över antalet omkomna i arbetsplatsolyckor. Så skyddas alltså regeringen, som givit Carlsson och Tenell fria händer att experimentera med flockimmunitet mm, vilket i dagslägen har orsakat nästa 14.000 onödiga dödsfall i Sverige. Hur Löfvén har frånhänt sig ansvaret framgår av en SvD-artikel, ”Löfvéns misstag från 2014 måste rättas till”, den 4 maj 2021 av den tidigare L-riksdagsmannen Hans Lindblad. Som tidigare gjort sig känd för att ha slagit larm om Sveriges urusla militära beredskap. Då handlade det om vapen, som hade ”försvunnit” från mobiliseringsförråden.

    Därefter slog Lindblad larm om ett då för de flesta otänkbart framtidsscenario med orden ”Anta att Sverige och grannländer drabbas av en epidemi med tusentals döda och ingen vet hur det fortsätter”. Detta fick till följd att regeringen Reinfeldt inrättade något slags krisberedskap i regeringskansliet, som avskaffades av Löfvén bland det första han gjorde.

  5. Kenth

    Okunskap gör att även den starkaste blir rädd för det okända
    utan att kolla upp vad det är,och pratar då dumt om detta.

  6. Brorson

    Lennart Holmlund hyllar Centerpartiet som ett parti som står upp mot främlingsfientlighet, rasism och nazism. Han vet förmodligen inte att en nazist, Per-Olof Sundman, var riksdagsman för C under hela tio år, men dolde sina nazistiska sympatier väl, tills de avslöjades efter hans död, under 1990-talet.

    Som uppburen författare, invald i Svenska akademin och ledamot av Radionämnden och kompis med ledande C-politiker, torde Sundman haft ett stort inflytande på Centerpartiets människosyn och idealbildning. Strax efter avslöjandet av Sundmans nazistiska böjelser införskaffade jag en av hans böcker, som jag läste inledningsvis med stor fascination men allt värre obehagskänslor sida för sida.

    Det var en berättelse om en arisk övermänniska i fornnordisk sagastil förlagd till nutid, med samma konstnärliga grepp som Leni Riefenstahls filmer, som heroniserade det tyska nazistpartiet, ett övermänniskoideal. Inte undra på att tyskarna, plågade av nederlaget i första världskriget och de enorma kritsskadestånden samt nedtrykta av de ekonomiska depressionerna lät sig förföras. Förfinad salongsnazism av yppersta konstnärlig kvalitet utmärker såväl Riefenstahls filmer som Sundmans författarskap.

    Litteraturvetare har beskrivit Sundmans författarskap som någonting mörkt och fördolt, som gör skillnad mellan ”vi och dom” föraktar ”främlingen” och de icke-europeiska folkslagen. Det är tydligt att Wikipedia försöker tona ner Sundmans nazistiska böjelser som en ungdomssynd. Det är inte som jag minns bilden av honom under 1990-talets pressdebatt.

    Centerpartiets positiva inställning till massinvandringen bör ses mot den bakgrunden, till den roll som invandraren enligt C skall tilldelas i det svenska samhället, som en lågbetald underkass utan rättigheter, på gränsen till slaveri. Den tidigare ombudsmannen i Svenska byggnadsarbetareförbundet, föredrar att bortse från lönekonkurrensen med svenska arbetare. Holmlund vet kanske inte att i alla diskussioner om detta har jag inräknat tidigare hitkomna invandrare i begreppet ”svenska arbetare”. Nu vänder Holmlund ryggen till sina forna arbetskamrater i Byggnads, och stämplar dem som rasister för att de försvarar sina löner och arbetsvillkor.

    Annie Lööf har lånat drag av Sundmans romanfigurer, tror på sig själv som en ubermench, som klarar allt. Apropå att beskylla andra för nazism, borde nog både Lööf och Holmlund tänka på ordspråket att man ska inte kasta sten i glashus. Framgångarna, deras politiska karriär, verkar ha gått dem åt huvudet.

  7. Maria

    Brorson; Även S har diskutabla rötter…Socialdemokraterna verkade för transportering av tyskar under andra världskriget, sterilisering av ”sekundära” individer, föreslog koncentrationsläger i Sverige…Vi får aldrig glömma!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.