Petter Nilsson(SD)

4 av 10 försörjer Sverige!

Nya beräkningar från Svenskt Näringsliv visar att 1,3 miljoner människor i arbetsför ålder (20–64 år) inte är självförsörjande. Det är var fjärde person i den här gruppen. Siffran är egentligen högre, men vi har valt att helt exkludera de cirka 500 000 studenter som uppbär studiestöd.

Beräkningarna visar också att bara fyra miljoner svenskar är helt självförsörjande. Med andra ord står endast fyra av landets tio miljoner invånare för både sin egen och övriga samhällets försörjning. Den andelen är för låg och ett övergripande politiskt mål måste vara att öka graden av självförsörjning. Detta skriver nationalekonomerna Maria Mikkonen och Johan Lidefelt, Svenskt Näringsliv.

Beräkningarna visar också att bara fyra miljoner svenskar är helt självförsörjande. Med andra ord står endast fyra av landets tio miljoner invånare för både sin egen och övriga samhällets försörjning. Den andelen är för låg och ett övergripande politiskt mål måste vara att öka graden av självförsörjning.

Etiketter: ,

7 kommentarer

  1. Maria

    Uppgifterna är alarmerande. Hur kommer framtiden att gestalta sig? Färre kommer att sörja för allt fler…Levnadsstandarden i landet kommer att sänkas för de flesta!

  2. Gunnar F.

    Återvandring!!!
    Höj återvandringsbidraget kraftigt!
    Repatriering!!!
    Domstolarna måste utnyttja lagens potential och utvisa de kriminella med dubbla medborgarskap, det är fullt möjligt utan lagändringar!
    Men även en lagändring måste till, så att kriminella nysvenskar skall kunna utvisas vid brott samt vid put o medborgarskap på falska grunder, och då inte bara den kriminelle utan även hans familj, släkt och klan!
    Då skulle Sverige tjäna oerhörda pengar och som bonus få ett lugnare o stabilare, tryggare samhälle!

  3. Lars

    Lite intressant att titta på forum i TV2 då och då…Det har gjorts massor av olika försök att lösa problemet, utbildningsprojekt och integrationsprojekt mm. Och man försöker utvärdera på olika sätt, och hitta den perfekta lösningen, men inget har egentligen hjälpt, sett över längre tid. Och ändå kommer det fler med liknande behov hela tiden. Då vissa frågeställningar inte får nämnas, pratas det i slutet ofta om utmaningar och flum om eventuella positiva trender mm. Det som jag upplever mest sanna saken jag hört är, att man i USA tror jag det var, hade nått positiva resultat med mycket personlig och intensiv utbildning. Som jag tolkar det, många lärare och få elever så att eleverna i realiteten tvingats delta koncentrerat i utbildningen, dvs ingen möjlighet att koppla av med att prata med någon på annat språk än engelska, och att verkligen delta till 100 % i lektionerna genom en så hög personaltäthet att avsteg genast upptäcktes och kunde hindras (vänligen men bestämt). Kan tänka mig att det funkar, men det konstaterades att det blev väldigt dyrt då det var så personalkrävande! I Sverige verkar man vilja tvinga andra elever som kan svenska och de andra ämnena bra stå för den ökade personaltätheten gratis, men sannolikt på bekostnad av elevernas egen tid till lärande.

  4. Kenth

    Det måste till tvång att arbeta och betala skatt för att få söka asyl
    i sverige…för många både invandrare och svenskar erbjuds sk. sjukbidrag
    så är dom ställd på undantag en bestämd tid utan några krav på sig.

  5. Jan Sjöström

    Hej.

    Svaret kan aldrig vara s k repatriering för den stora helheten. Vi
    måste som land ta vårt ansvar. Oavsett kostnad och konsekvens

    I en demokrati har folkflertalet sin röst. Vi har röstat på de som
    skapat situationen således har vi de ”yttersta ansvariga” att i alla
    delar ro båten i land.

    Det land vi en gång var – saknar i morgon helt betydelse. Vi ville
    detta!

    Att se verklighet är demokratins förutsättning, att obstruera i val-
    resultat ger omöjligen framgång. Frågan berör således Svenskt
    samhälle i dess helhet. Vi kan som land aldrig existera i sann
    demokratisk anda, enär vi ”tillåter oss” styras av sanning marinerad
    i och av ”lögnens dimma”.

    I ett land som helt saknar konsekvenser för de av oss som ser
    anarki och oordning som fruktsam kan utfallet aldrig bli annat. Vi
    måste ”till varje pris” återställa landets funktioner. D v s åter införa
    ansvar för den eller de som ser skäl till vår nuvarande anarki.

    Med vänliga hälsningar / Jan

    • Lars

      Näe, repatriering funkar nog inte så bra. Däremot bör vi ta bort en del s.k. pull-faktorer som ökar vårt lands popularitet som mål för flyktingar, som främst vill ta del av vårt välstånd, som de inte har varit med om att bygga upp. Det finns bland vissa en felaktig bild av att vårt välstånd mest har skapats via råvaror från diverse länder. Välståndet skulle kanske ha varit mindre utan kolonier och arabisk olja mm. Men oljeländerna har ofta bättre ekonomi än vi, även om det i många fall hade varit ännu bättre om vissa länder inte främst hade satsat på det militära och rikedomar till ländernas ledare. Kina och Indien är bra exempel på länder som ökar sitt välstånd trots belastningar av tidigare koloniala krig. Det handlar nog mer om att länderna ska ha bra och stabil ledarstruktur och en lämplig kultur hos folket. Muslimska länder och länder med stark klanstruktur förefaller ha svårare att skapa goda levningsförhållanden och snarare satsa på långvariga strider inom länderna och med andra länder, och individen värderas lägre än staten eller klanen, än vad vi, i väst, är vana vid. Det vi bör göra är att ta bort vansinnigheter som att folk blir svenska medborgare för snabbt och lätt, att folk som säger sig ha flytt från risk att dödas i strid, åker hem på semester nåt halvår senare, och att man inte har samma krav på egen försörjning som vanliga svenskar. ”Arbetslinjen” bör ju gälla alla och bidragsnivåer etc bör ju sänkas till samma nivå för alla, som inte kommer i arbete. Och DNA- check för påstådd släktskap. Och krav på vistelse i Sverige för att få ut svenska bidrag.

  6. Kim

    Det är ändå fler än statistiken i min familj.

    Jag och min fru jobbar. Vi har två barn. Jag har två föräldrar som är pensionärer.
    Bara 33% självförsörjande….

    Härligt med statistik…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.