Petter Nilsson(SD)

Svenska medborgare aktiva för IS återkomst!

Morgonens livesändning:

Det är en missuppfattning att IS försvagades bara för att kalifatet krympte enligt Michael Krona, som under Center mot våldsbejakande extremisms konferens i tisdags vidare förklarade att de tvärtom har använt pandemin för att gå under radarn och mobilisera sin kraft för en återkomst.

– Michael Krona, expert på IS-propaganda, universitetslektor i medie- och kommunikationsvetenskap vid Malmö Universitet.

Vidare lyfte han att vi ibland glömmer att svenska medborgare ända sedan 2014 varit väldigt aktiva – inte bara i egenproducerad propaganda – utan också utgör en stor del av IS officiella propaganda.
Han poängterar också att IS dels långsiktigt försöker rekrytera medlemmar, men också att budskap blir mer intensiva när det gäller att inspirera ensamagerande gärningsmän (exempelvis dådet på drottninggatan).
Han säger att ”Det är också detaljerat och handlar inte bara om instruktioner om hur man stjäl och skadar med en lastbil, utan till exempel hur man använder en kniv för att skada en människa så mycket som möjligt”.

Samtidigt så har vi en myndighet för psykologiskt försvar som varnar för katt-memes.

Samtidigt som jihadistmiljön är förhållandevis stor i Sverige sker få attentat, något som ibland kallas den svenska paradoxen, skriver DN. En teori är att jihadisterna får stort svängrum i Sverige och åtnjuter en frihet som de värnar om.
– Vi har en aktiv jihadistmiljö både digitalt och fysiskt. Titta till exempel på den salafistiska moskémiljön, där man får mycket utlopp för sina idéer. Kanske minskar det paradoxalt nog antalet attacker, än om man inte skulle få något utlopp för det alls, säger Michael Krona.

Etiketter: , , , , , , , , ,

13 kommentarer

 1. Marko

  Dagens konspiration.
  S och MP spenderar 500 miljoner på 2 dagar konferens Stockholm+50.
  Inget ska beslutas, redan färdiga rapporter från FN ska läsas.
  Så om du undrar vad du får för dina skattepengar så går dom till sådant.

  • Mique

   Apropå fakta. Var har du hittat uppgiften, att Stockholm+50 kostar oss skattebetalare ”femhundra miljoner”, eller har du, som vanligt, tagit ”fakta” direkt ur luften!?

  • Mique

   Apropå fakta. Sveriges Regering har i samband med att Sverige, under första veckan i juni, står som värd för Världsmiljödagen och FN-mötet Stockholm+50, förstärkt stödet till ideella miljöorganisationer med fem miljoner kronor, jämfört med 2021. I år är det trettiotre ideella miljöorganisationer som delar på tjugofem miljoner kronor. FN kan inte fatta några större avgörande beslut, bara ge rekommendationer och föra diskussioner i olika frågor som berör FN:s område. FN kan dock besluta om sin budget, enas om tolkning av och utveckla internationella lagar, och stadfästa program för ekonomisk, kulturell och social utveckling och för de mänskliga rättigheterna. Generalförsamlingen fungerar som ett viktigt debattforum för medlemsstaterna. Då det gäller årets två FN-möte i Sverige, så står varje representerat land för sina kostnader.

 2. Håkan

  Att det dräller av hippokrater hos makten (S),det är ingen nyhet.Men Statsminister Andersson tar priset i sin senaste reklamjinglar.Hon pratar som att S fick makten i morse.Skrämmande människa.

  • Marko

   Makten i 85 av 100 år.
   Makt nästan 1 decennium nu.
   Även när dom inte har regeringsmakten så har dom politiserat alla myndigheter och har makten ändå.
   Men allt är alltid någon annans fel.

    • Mique

     Helt rätt Anders! Tack vare socialdemokrater och liberaler, har Sverige allmän rösträtt för både kvinnor och män. Även om moderaterna (högerpartiet), vid några tillfällen, har försökt skriva om historien, så var dåvarande högerpartiet mot allmän rösträtt för kvinnor och män!

 3. Marko

  Dagens konspiration
  I sosseSverige är förskolor numera stängda emellanåt för att blodet från nattens dödsskjutna måste spolas bort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.