Petter Nilsson(SD)

Grattis på nationaldagen!

Grattis på nationaldagen vänner, bekanta, politiska motståndare och andra följare!

Etiketter: , ,

15 kommentarer

  1. Håkan

    Har du inte lärt dig än,att vi SVENSKAR vi finns i princip inte.Det är vad man får lära sig om man lyssnar på makten och media.Det är bara andra ”högstående”kulturer från söder om Medelhavet som finns.

  2. Jonsson

    Nationaldagen är en röd dag, instiftad av sossarna 2005. Så jag firar inte sossarnas dag.
    Idag är det annandag pingst, en fin tid och högtid att fira.
    Flaggan är ståtlig. Funkar alla dagar!
    I synnerhet i samband årets bästa högtid: Midsommar.

    • Mique

      Midsommardagen är en icke ”svensk” importerad högtid! Alla ”svenska” högtidsdagar är importerade, även Första Maj och Nationaldagen. Svenska flaggans dag, var däremot ett helsvenskt påfund, om ej röd helgdag. Lustigt att inte alla nationalister älskar ”sitt” land.

  3. Mique

    Grattis, Petter, på Sveriges Nationaldag! Det är en ynnest, att få leva i ett så välartat land som Sverige!

  4. Marko

    Nationaldagen
    Dagen då vi firar vår historia?
    Dagen då vi firar våra medborgare?
    Nej, Sverige har ingen historia och ingen och alla är svenskar.
    Dagen då vi firar hur många nya vi har givit full tillgång till välfärden och rätten att rösta vänster.
    Detta trots att tom statsminister stod i debatt och sa att vi redan tagit in fler än vi kan integrera

  5. Marko

    Svarade hycklarkungens censur, propaganda och fake news blogg


    All in fake news idag, otippat.
    I USA har förtroende för deras demokratiska system aldrig varit lägre än under demente Joe enligt färska undersökningar.
    Så, fake news.
    Allt annat är i botten oxå och demente Joe har sämre siffror än Trump trots hela propaganda media på sin sida.

    Och här i sosseriets korrupta land så betalar vi kommunistkurder via bulvaner och har statliga påverkansoperationer utomlands för att säkra makten.
    Allt för att sätta landers säkerhet på spel för att rädda inkompetente Morgan.
    Det är att ta ansvar enligt sosseriet.
    Och sen går ni til val på att ”vi kan bättre”

    • Mique

      Trikolor-grabben, varför så negativ, till allt och alla? Om man vantrivs i Sverige, så ofantligt mycket, så borde man flytta till ett annat land.

      • Marko

        Om man inte kan gå och handla med sin familj utan att var dag utsättas för rasism kanske man ska flytta ifrån jordens mest rasistiska land?

        • Mique

          Jag och min familj, trivs alldeles utmärkt i Sverige, men det tycks inte du göra. Trikolor-grabbar och äldre lågutbildade män utan hyfs, kunskap, sunt förnuft och medvetenhet är däremot en styggelse för de flesta i Sverige.

          • Marko

            Tror du beskriver hela sosseriets riksdagsgrupp där.
            Förmodligen dig själv oxå.
            I vanlig ordning inga argument utan bara nedvärdering utan grund.
            Vänsterblivnas bästa och enda gren.
            Sen är det lite magstarkt att invandra och be invånarna lämna landet.

  6. brorson

    Låt oss inte förvanska historien kring våra svenska traditioner. Firandet av vintersolståndet (när solen vänder åter) och midsommar (årets kortaste natt) är urgamla svenska traditioner sedan hednatiden, vilka har överlevt både kristnandet och avkristnandet av Sverige. De kristna missionärerna, som kom till Sverige för 1000 år sedan befarade att svenskarna skulle fortsätta att fira de gamla gudarna, om man införde nya kristna helgdagar, varför man flyttade de kristna helgdagarna till de hedniska dagarna. Det hade man gjort i andra länder också. Jesus föddes inte den 24 december utan möjligen den 6 januari, men även det är osäkert.

    Lucia var ett italienskt helgon, som var de blindas skyddshelgon, och firades därför som ljusdrottningen i den gamla kyrkan .Men hur blev hon en nordisk (svensk) ljusdrottning? Jag har i en tidigare kommentar skrivit om ”kalenderfelet”, som Kopernikus fick påvens uppdrag att rätta till, vilket .ledde till den nya kosmologin, som säger att jorden snurrar runt solen i stället för tvärtom. Kalenderfelet bestod i att den gamla kalendern kom alltmer i otakt med astronomin, så att vintersolståndet kom att infalla den 13 december, enligt den gamla kalendern. När den nya kalendern infördes i Sverige, var svenskarna så vana att fira solens återkomst den 13 december, så att det blev en ny firardag, Luciadagen. Sverige torde därmed vara första icke-katolska land som firar ett katolskt helgon. Men detta firande har alltså sina rötter i hednatiden.

    Gustav Vasa kröntes till kung den 6 juni 1523, varför 6 juni, då Gustav har namnsdag, rätteligen bör firas som den svenska monarkins dag. Men segern i befrielsekriget mot Danmark hade fullbordats med den svenska härens erövring av Stockholm vid midsommartid ett par år tidigare, varför jag anser att midsommarhelgen hade passat bättre som nationaldag. Detta även eftersom midsommarfirandet är mindre påverkat av utländska traditioner än några andra helgdgar, Midsommarnatten, årets kortase natt mellan den 20:e och 21:a juni omges än idag av mystik, som är ett bevarat arv från den svenska hednatiden.

    När jag för några år sedan skrev mycket på S-bloggar, det var innan jag givit upp hoppet om socialdemokratin, försökte jag lansera den 22 juni, ”annandag midsommar” som en ny helgdag och tillika ny nationaldag. Omgörningen av Svenska flaggans dag den 6 juni till nationaldag är ursprungligen ett påhitt av den dåvarande moderatledaren Carl Bildt för att dölja vissa konsekvenser av EU-medlemskapet, Budskapet från hans sida var ”Sverige finns ju fortfarande”. Dessförinnan hade Sverige varit ett av de få länder i världen, som inte haft någon nationaldag. Alla sossar gillade inte Bildts påhitt .LO gjorde det inte. Minst en socialdemokratisk riksdagsledamot stödde öppet mitt förslag.

    Jag tror inte att 6 juni blir en stor firardag bland etniska svenskar, knappast heller bland invandrarna, om den inte kommer att firas bland dem som ”svenskblivardagen”, dagen då de blev svenskar och ´hade både rösträtt till riskdagen och rätt att kandidera till riskdagen. Skulle inte förvåna mig om islam proklameras dom ny statsreligion i Sverige just den 6 juni om några årtionden. Den historiska händelse, förutom den svenska monarkins födelse, som man försökt knyta till nationaldagen, är ju att den då nya, men numera avskaffade grundlagen antogs av riksdagen den 6 juni 1809,

    Den svenska nationaldagen är i högsta grad importerad. För att Sverige skulle bli som andra ”EU-regioner”, flaggviftande utan egentlig innebörd.

    • Mique

      Det är okänt om midsommarfirandet förekom under förkristen tid, varför alla förkristna kopplingar är spekulativa. Uppgifter om förekomsten av midsommarblot under järnåldern är sporadiska och tveksamma och ska, om det existerade, ha ägt rum i mitten eller slutet av juli månad enligt isländska källor och skandinaviska runstavar. På flera språk heter midsommarhelgen Johannesdagen eller Sankt Hans. Att midsommarfirandet skulle vara en ”svensk” företeelse från ”hednatiden” är ett försök att skriva om historien. Det påminner, förövrigt, mycket om nazisternas försök, att införa asatro som en alternativ religion. Ett annat tidigare försök av dig, att skriva om historien, är din föreläsning över begreppet ”storsvensk”, som du menar är en gammal svensk benämning, som syftar på Sveriges ”ursprungsbefolkning”. Storsvenskhet är beteckningen på manifestationer av storsvenskar, som på olika sätt vill hävda Sveriges intressen, såväl politiska som militäriska, och framhäva Sverige som ledande nation i Norden och världen. Beteckningen ”storsvensk” härrör främst från artonhundratalets unionsfejd mellan Sverige och Norge. Bjørnstjerne Bjørnson menade att storsvensk var alla de som önskar en svensk överhet över Norge och hade en mycket överdriven nationalstolthet. Storsvensk i Jämtland och Härjedalen syftar idag skämtsamt på Sverige och svenskar som gammal kolonialmakt i dessa landskap.

  7. brorson

    Jag har ö.h.t. inte hänvisat till isländska sagor. De handlar ju inte ens om det forntida Sverige. Island koloniserades av norska, inte av svenska vikingar. Slaget vid Fyrisvallarna har inte ägt rum i Sverige, Och det Stocksund, som nämn i samma saga är inte det Stocksund, som ligger strax norr om Stockholm. Lokaliseringen är osäker, men sagans Stocksund kan ha legat vid Roskildefjorden i Danmark. Fyrisån, som rinner genom Uppsala, hette tidigare Fullån. Jmfr ortnamnet Fullerö norr om Uppsala.

    Det finns många förvanskningar av svensk, liksom av andra länders historia. Det är bra att man rensar ut de mest uppenbara förvanskningarna, men illavarslande när man också ger sig på äkta svensk historia och förnekar att det ö.h.t har funnits någon svensk kultur och några svenska traditioner. Som jag skrev i min förra kommentar, förlade de kristna missionärerna de kristna helgdagarna till gamla hedniska offerdagar för att inte hednagudarna skulle firas jämsides med de kristna helgonen.

    Midsommarhelgen är inget undantag. Enligt Bibeln föddes Johannes döparen sex månader före Jesus, vars födelsedag firas 24 december. Således firas Johannes döparen enligt den katolska helgonkalendern de 24 juni, alltså strax efter den astronomiska midsommardagen. Som i Norge kallas Sankt Hans, som är en kortform för Johannes .Som jag också skrev i min förra kommentar har det svenska midsommarfirandet behållit mer av sin forntida, hedniska prägel, än andra helgdagar. Syftar b.la. på traditionen att unga ogifta kvinnor, skulle lägga blommor under kudden under midsommarnatten för att de skulle drömma om sin framtida friare, Det vore väl ganska märkligt annars,. med tanke på den stora skillnaden mellan sommarsolståndet och vintersolståndet i de nordiska länderna jämfört med de sydligare länderna.

    Således har traditionellt svenskt midsommarfirande bevarat mer av sin forntida, hedniska prägel jämfört med andra länder, även Norge, som kristnades före Sverige. Jag undanber mig oförskämdheter om att detta påstående skulle ha något att göra med de tyska nazisternas försök att skapa en ny religion med rötter i den tyska germanismen under 1800-talet och dess grova förvanskningar av den forntida germanska religionen. Rena fyllefantasier (heroinberusning) hos de tyska nazi-ledarna

    De isländska sagorna kan ge en viss inblick i den forntida, gemensamma nordiska kulturen, sedd med kristna prästers ögon. För det var de, som skrev ner sagorna, som de hört från sina församlingsbor.

    • Mique

      Jag har inte påstått, att du har hänvisat till isländska källor, däremot hänvisar jag till forskning angående det ”svenska” midsommarfirandet! Att Island koloniserades av norska vikingar, känner jag mycket väl till. Som vanligt, börjar du plötsligt, att svammla om ovidkommande ting, såsom i din senaste kommentar, Fyrisvallarna, Stocksund, Roskildefjorden och Fyrisån. Du borde uppdatera dina kunskaper gällande den nordiska historien och genuint ”svenska” traditioner, flera SD-politiker tror att ”Små grodorna” är en traditionell svensk folkvisa, mycket har hänt inom historieforskningen sedan trettio- och fyrtiotalet. Svea rike, vikingatiden och de nordiska statsbildningarna, är begrepp som på senare tid har omprövats inom historiforskningen. Jag känner mycket väl till kristendomens historia och dess patriarkaliska traditioner, som en sann antiteist håller jag mig uppdaterad, då det gäller olika religioner. Nutidens traditionella ”svenska” midsommarfirande, har absolut ingenting med ”hednatiden” att göra, ”hednatiden, är ett begrepp, som inom modern historieforskning är förlegat. Jag noterar att du inte har någon kommentar, angående begreppet ”storsvensk”, jag tolkar det som ett erkännande, att jag har rätt och att du har fel. Dina kommentarer, på Petter Nilssons blogg, mynnar alltid ut i en djupt rotad, förlegad värdegrund gällande kvinnor, hbtq-personer, islam, med mera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.