Petter Nilsson(SD)

Risk att mobilkommunikation slås ut i Sverige

– I tätort kan man inte räkna med att någon form av mobilkommunikation fungerar efter en timmes strömavbrott, säger Mikael Ejner på Post- och telestyrelsen (Aftonbladet).

Samtidigt noterar jag att diverse opinionsbildare (även från samma Aftonbladet) drivit på snarast för pajkastning, och för att ta valfrågorna väl utanför ämnet att lösa energibristen. Viftat med vindkraft och låtsats som att detta skulle vara den enda lösningen på problemen.

Misstänker att felet snart – helt – kommer ligga på andras axlar än Socialdemokraterna m fl.

25 kommentarer

  1. brorson

    Krav på den nya regeringen: Obligatorisk elmätare i alla bilar, vilken mäter all ström som levereras till bilen utifrån, oavsett hemma eller från laddstolpar längs vägen eller från gratisparkeringar vid stormarknader och arbetsplatser. Låt dessa el-parasiter betala för sig, Personer, som kanske aldrig har ägt en bil och som har sparat el under åratal, ska inte bestraffas med höga elpriser för att grannen kör elbil.

    Med detta förslag kan skatt, motsvarande bensin- och dieselskatten för konventionella bilar, påföras elbilsägarna. Genom högre eltariffer än för vanlig hushållsel.

    Ett annat förslag är automatisk avstängning av alla laddstolpar längs vägarna, när det slutar blåsa. De, som varit förutseende nog, att köpa laddhybridbilar i stället för helelektriska kan lugnt köra vidare med förbränningsmotorn.

    Ett tredje förslag är att kräva återbetalning av subventionen på 70.000 kr från elbilsköpare, som sålt elbilen vidare till köpare i andra länder efter ingen eller bara en kort körsträcka i Sverige. Detta är ett bidragsfusk, som har satts i system av somliga elbilsköpare.

    Det är dags att kräva rättvis beskattning på alla bilar.

    • Marko

      Utmärkta förslag
      Icke privata laddstolpar är enkla att stänga av om vi ska ransonera.
      Vi kan ta steget med ett totalt förbud av elbilar tills elbrist är åtgärdad.
      Dom behövs ej, det finns alternativ.
      Dessutom bättre för klimat att förbränna direkt i bil istället för i kraftverk för att tillverka el till bil.

      • brorson

        Vi måste våga säga sanningen om parasiterna (elbilsägarna) som driver upp elpriserna för oskyldiga hushåll. Vi måste väga kasta tillbaka glåporden på dem som först uttalade dem. De verkliga klimatförnekarna.

        Jag har då aldrig förnekat att vi har ett naturligt klimat, som bara kan påverkas lokalt av människor: Jordaxelns över tid (cykler på drygt 20.000 år)föränderliga lutning, jordens föränderliga avstånd till solen, den över tid föränderliga solaktiviteten samt energi från yttre rymden från stjärnor som slocknade för miljoner ljusår sedan. Solen är en enorm kärnreaktor, i vilken ett grundämne förvandlas till ett annat grundämne (= en växande andel slaggprodukter).

        Att så är fallet förnekas av ”public service”, som styrs av någon handfull stockholms-baserade journalister, som sympatiserar med MP, Jag har aldrig förnekat att vi måste spara på energi och ändliga råvaror, vilket var MP:s budskap när partiet var nytt. Idag står samma parti för både energislöseri och omåttlig naturförstörelse. MP fortsätter att lura folk med sitt rykte om att vara ett bilfientligt parti, när partiet i själva verket gör allt för att öka nybilsförsäljningen med allehanda subventioner till de nya elbilsägarna.

        Vi måste slakta vår världsdels motsvarighet till Indiens heliga kor. De heliga korna i Indien dräller runt lite varstans och äter upp gröda, som var avsett till människoföda, med matbrist och stigande priser på matmarknaderna som följd. Det är precis samma sak med elbilarna och elpriserna.

        Holmlund motsätter sig nu amorteringsfrihet för villa- och lägenhetsägare, som inte kan betala sina elräkningar p.g.a. de stigande elpriserna. På sätt och vis har han rätt. Varför ska bankerna (i praktiken andra bankkunder) betala för de stigande elpriserna? Använd i stället subventionerna på 70.000 kr för köp av elbilar till amorteringarna på huslånen. Amorteringsfrihet under en viss tid, medför ju inte att hus- och lägenhetsägarna får sina skulder nedskrivna, vilket de däremot får genom att fortsätta amortera.

        Elbilsägarna är de verkliga parasiterna, vars dyra konsumtionsvanor andra får betala för. Och elbilarna är vårt lands heliga kor.

        • Mique

          Nästan alla grundämnen tyngre än väte och helium, genereras genom fusion i solens centrum, ämnen som tyngst upp till järn (atomnummer 26). Grundämnen från kobolt (atomnummer 27), upp till uran (atomnummer 92), genereras när större stjärnor kollapsar i supernovor. Dessa ”slaggprodukter” består människan, allt annat levande och alla planeter, månar, småplaneter, meteoriter, asteroider och kometer av.

  2. brorson

    27,3 % av väljarna röstade på något av ”ytterkantspartierna” SD + V. Siffran hade varit ännu högre, om inte övre medelklass-vänstern hade uppmanat V-sympatisörer att rösta på MP för att rädda kvar detta extremt arbetarfientliga parti i riksdagen. En nära anhörig till mig, vilken under sitt drygt 70-åriga liv aldrig har röstat på något annat parti än V är mycket besviken. Att V kom att misslyckas med att locka väljare i industri-orterna kan till stor del förklaras med att V kom att förknippas med MP. V hade ju chansen till ett tvåsiffrigt valresultat.

    Å andra sidan förlorade M minst ett par procentenheter genom att M-sympatisörer taktikröstat på L, för att rädda kvar detta parti i riksdagen. Det hade varit bättre om båda dessa partier hade åkt ur riksdagen. Nu kräver de båda ett i förhållande till deras verkliga stöd hos befolkningen oproportionerligt inflytande. L kräver ministerposter, som hade gått till M utan taktikröstning. Och MP kräver ordförandeposter, som rätteligen borde gå till V. Dessa taktikröstningar är osunda. Valen ska spegla de verkliga partisympatierna inom väljarkåren.

    Såvitt jag förstått pågår hårda förhandlingar i det tysta mellan SD och L , vilka kommer att leda fram till att L får sina ministerposter i utbyte mot att SD får igenom för både partiet och landet viktiga krav. Gott så. Men ofrånkomligen blir det en mer eller mindre urholkad kompromiss, med fortsatt – men aningen minskad – massinvandring av s.k. flyktingar utan asylskäl. L kommer att sabotera nödvändiga åtgärder för att inom ett par år få stopp på den allt värre brottsligheten. Frivillig återvandring är nödvändig, Asyl ska vara ett tillfälligt skydd mot förföljelse, så länge man behöver skydd. När det behovet har upphört ska man åka hem.

    Jag bortser inte alls från att de på det individuella planet kan finnas anledningar till att man vill bosätta sig permanent i Sverige. Med en ordnad invandring och återvandring för dem, som föredrar hemlandet, dess kultur och seder och bruk, hade det varit lättare att bevilja alla önskvärda individuella undantag. Utan en fungerande frivillig återvandring kommer krav att resas från de idag mest oväntade håll om tvångsdeportationer. Det var ju Magdalena Andersson och inte Jimmie Åkesson, som lovade att det inte ska finnas några ”somalitowns” i det framtida Sverige.

    Själv hade jag faktiskt kunnat tänka mig att rösta på L, om Nyamko hade fått fortsätta som partiledare. Men när det parti, som framställer sig självt som det mest feministiska och antirasistiska partier inte klarade av att ha en svart böna som partiledare, fick jag nog av hyckleriet, Med runt en tredjedel av partimedlemmarna, till stor del ledarskribenter i den liberala pressen, som aktivt motarbetat det egna partiet för att partiledaren hade fel kön och hudfärg. tycker jag inte att L är moget för ministeruppdrag.

    Eftervalsdebatten måste handla om taktikröstandet och hur man ska få stopp på detta ofog. Ska fyraprocent- spärren avskaffas helt eller sänkas till två procent? Det är lätt att säga att M och V förlorade vardera 2 – 3 procentenheter på taktikröstandet, Men valresultatet kunde ha blivit ett helt annat om L och MP hade åkt ur riksdagen. Vi vet inte om Uffe eller Magda i så fall hade stått som vinnare. Hade – i det ena fallet – SD fått ministerposter och – i det andra fallet – V fått ministerröster? Eller hade vi fått en blocköverskridande majoritetsregering (S + M)?

  3. Kenth

    När elbilar börjar kosta lika mycket som drivmedelsdrivna bilar försvinner nog
    leendet på dem som har en sådan och begagnat marknaden kommer översvämmas
    av ointressanta elbilar att äga.

  4. Jonsson

    Igår på dagen låg elpriset på cirka 14 euro (MW) i samtliga svenska elområden.
    SE2 (mellersta Norrland) hade hela tiden minst halverad elförbrukning.
    SE3 (Svealand) hade hela dagen hög och även högst elförbrukning.
    Gårdagens sparande i SE2 innebar inte något lägre pris där, utan istället hög överföring söderut och därmed export till grannländer.
    Billigare el genom sparåtgärder är en myt.
    Tack regeringen/ Svenska Kraftnät för elbristen och svajig mobiltäckning.
    Felen med elen kommer inte att kunna åtgärdas förrän om 10 år, sägs det. Inget fel har dock begåtts, enligt klimaträddarna S/Mp.
    Har Sverige otur, så får vi tillbaka S/ Mp via nyval.

    • Jonsson

      Svenska Kraftnät har ännu inte lyckats rätta till sina felaktiga grafer och tabeller i Kontrollrummet. Förbrukningen i elområdena går därför inte att lita på just nu, och då stämmer inte heller uppgifterna om exporten..
      Dyrt är det iallafall att använda el.

      Intressant oxå att närmare ett 40-tal anmälningar om misstänkt prismanipulation kommit in. Uniper ville inte besvara frågor om det.(Kalla Fakta).

      Mique, hur menar du nu?

    • Kim

      Är det s/mp som har hela ansvaret för att elen säljs utomlands? Jag som trodde det även hade att göra med avreglering, EU, krig i Ukraina, Tysk nedstängning av kärnkraft mm mm mm? Där ser man. Skönt att kunna ha en enkel förklaring och någon att skylla på.

      • Jonsson

        Jaha Kim, det känns bra att du har så många andra att beskylla än just den regering vi haft i 8 år? S/ Mp är alltså bara viljelösa marionetter inför _ _ _ (fyll i valfri organisation, makthavare).
        Är du så naiv?
        Elen är Sveriges senaste exportvara, och du betalar. Grattis!

        • Kim

          Du undviker frågan samt det centrala i mitt inlägg. Talande. Din fråga bör således även ställas till din spegelbild.

          • Jonsson

            Japp, det är regeringen S/ Mp (och Centerpartiets fel). De förra har haft makten i Sverige i 8 år.
            Din Putinpropaganda är tröttsam.

  5. Leif

    i vanliga fall brukar vår egen kraftproduktion vara otillräcklig under 36 timmar per år, men hittills har aldrig några elkunder behövt kopplas bort.

    Nu, när kärnkraftverket Ringhals 4 har fått ett förlängt stopp, så ökar beroendet av import. Skulle Ringhals 4 vara bortkopplad hela vintern kan det bli cirka 150 timmar då vi måste importera elen

    Känns om högern, ganska kraftigt, underskattat vindkraften. Hade ni i högern, på kommunal nivå, byggt ut all vindkraft ni nekat till, då hade det med andra ord inte varit några problem.

  6. brorson

    Och vilka partier har drivit igenom nedläggning av fullt fungerande kärnkraftverk, samtidigt som de drivit upp efterfrågan på el genom att snart sagt allting ska elektrifieras? Vilka partier har gjort allt de kunnat för att ta ifrån godstågen deras konkurrensfördelar i form av energisnål eldrift och driver projekt för elektrifiering av långtradartrafiken, som med sina gummihjul på asfaltvägar kommer att vara långtifrån energisnål? Och vilka partier har i regeringsställning misskött järnvägen, så att transportköpare inte kan lita på att godstågen kommer fram i tid?

  7. brorson

    Mats Nilsson (f.d. ledarskribent i liberala Norran), som kallat Liberalernas förra partiledare Nyamko Sabuni för ”det svartbruna träsket” har idag 10 /10 undervisat att alla människor tillhör samma ras (Homo Sapiens) och bor i samma land. Hur kan det vara möjligt, när det inte ens finns plats för alla svenskar i Stockholms innerstad? När många vill bo på samma plats – eller i samma land – finns inte plats för alla som vill det.

    Nyamko föll i onåd hos dessa utopi-liberaler, sedan hon råkat avslöja att afrikanska kvinnor förtrycks av vissa afrikanska män, vilket då var en statshemlighet i Sverige, med sin ”generösa” invandringspolitik. Nyamko stack hål på den utopin (alla svarta män är offer för rasismen – alla vita än är rasister) sedan den islamistiska terror-rörelsen Boko Haram hade kidnappat och mördat negerianska skolflickor.

    Asyl och återvandring måste vara asylrättens A och O. Därför behövs en fungerande frivillig återvandring för personer, som föredrar hemlandet, dess kultur, seder och bruk framför Sveriges kultur, seder och bruk, Asyl ska vara ett tillfälligt skydd mot förföljelse, för dem som behöver skydd och så länge de behöver skydd. Om och när skyddsbehovet har upphört ska de återvända hem, vilket torde vara en självklar önskan hos de flesta verkliga flyktingar. Detta ska vara en huvudregel. Det kan finnas många skäl till att flyktingar – efter en tid i Sverige – vill bosätta sig permanent i Sverige.

    Men får de, som har lovats skydd mot förföljelse i Sverige verkligen skydd, med den principlösa invandringspolitik som har förts, när asyl har givits både till förföljda och förföjare? När det inte har gjorts seriösa prövningar av de påstådda asylskälen? Vid alla stora flyktingvågor har personer, som inte alls är flyktingar, blandat sig med flyktingarna och ljugit att de har asylskäl. Sedan fortsätter de att ljuga. Detta försvårar de prövningar som måste göras, både av asylskälen och ansökningarna om permanent uppehållstillstånd eller medborgarskap.

    Men detta handlar inte bara om flyktingar, utan även om personer som kommit med någon form av tidsbegränsade uppehållstillstånd, såsom arbetstillstånd och studietillstånd. En del av dem vill också bosätta sig permanent i Sverige, Vilket inte är konstigare än att svenskar vill bosätta sig permanent i andra länder, Även i de fallen har den principlösa och slappa invandringspolitiken ställt till problem, när man kunnat få uppehållstillstånd genom rent fusk. Studenter, som hoppar av studierna efter bara en termin, sedan de sökt och fått arbetstillstånd, Meningen med gäststudent-systemet är väl ändå att de kunskaper, som de fått i Sverige, ska vara till nytta för dem själva och hemlandet, sedan de har återvänt dit?

    Dessa verklighetsfrånvända utopi-liberaler anklagar ständigt oss, som är kritiska mot den förda, slappa invandringspolitiken för att ha rasistiska fördomar om att alla invandrare är kriminella. Men vi vet mycket väl att hederliga och laglydiga invandrare, som jobbar eller lever enbart på de magra bidrag de får som arbetslösa, är de mest brottsutsatta invånarna i vårt samhälle. De mest utsatta för de kriminella utlänningarnas brott – de kriminella som i många fall inte ens har rätt att vistas i Sverige. Försörjer sig genom sin brottsliga verksamhet eller som ”svart” arbetskraft, som gör det än svårare för dem, som vistas här legalt, att få jobb.

    Varför talar vi bara om ”utlandsfödda” som saknar egen försörjning, och inte om alla etniska svenskar som också saknar egen försörjning? Detta tjatar utopi-liberalerna ständigt om. Men jag är inte rädd för att tala om hur den slappa invandringspolitiken drabbar både infödda och utlandsfödda.

    • Mique

      Modern vetenskap har påvisat att det numera endast finns en art av människa, i form av Homo sapiens, kvar på jorden och att begreppet ras ur ett taxonomiskt perspektiv inte har någon som helst relevans. Inom antropologin råder total konsensus om att det inte finns människoraser, och man anser att alla försök till identifiering av rasskillnader mellan människor (”essens”) är rent ovetenskapligt trams. Den moderna människan utvecklades i Afrika, spred sig därifrån ganska snabbt och befolkade stora delar av Asien, Europa, ända bort till Kina, Indonesien och Australien. Mats Nilsson försvarar enbart alla människors lika värde, absolut ingenting annat.

  8. Marko

    Även Greta vill ha kärnkraft nu.
    Bara vissa sossebloggare, troll och Putin som fortfarande vill att Europa ska ställa om till ”grön” energi nu.

    • Mique

      Greta Thunberg har inte med ett enda ord, överhuvudtaget nämnt någonting, om att hon är för kärnkraft. Däremot har Greta Thunberg sagt att ”det är en väldigt dålig ide’ att fokusera på kol när kärnkraft redan finns, om vi redan har kärnkraft i drift så känner jag att det vore ett misstag att stänga dem för att fokusera på kol”.

      • Jonsson

        Förklara gärna vad som finns att förstå om firman Thunbergs omsvängning.
        De torde kunna tänka sig andra alternativ än kärnkraftens bevarande. Som att spara el. Det vore en lämpligare klimatkampanj. Parkera famlljens elbil i garaget, åk kollektivt, använd trampcykeln i huvudstaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.