Petter Nilsson(SD)

Gott Nytt År!

2022 har i många avseenden varit ett fantastiskt år. De många ideella krafter inom vårt parti har gjort ett ordentligt bra jobb under valrörelsen, och det har fått ett bra resultat.
Att SD – det parti man för så länge sedan valde att engagera sig – nu tack vare långsiktigt och idogt arbete fått ta plats ordentligt i svensk politik: det är bra häftigt.

På sätt och vis känns det en aning surrealistiskt. Nivån på retoriken för bara några år sedan inom politiken – även på lokal nivå – var löjlig, men samtidigt ser man hur den väsentligen ändrats över åren.

Idag tycker jag mig se en återgång till en mer rimlig hållning, en mer konservativ hållning. Det är förstås något jag också varmt välkomnar.

Vill rikta ett stort tack till de, våra medlemmar, våra aktiva politiker i Västerbotten.
Också till de politiker på lokal och regional nivå som på riktigt värnar om Västerbottens och kommunernas väl. Politiker, oavsett politisk färg.
Även alla er inom Regionen som engagerar er för en bättre vård, för att lösa problem. Er inom professionen, er tjänstemän och politiker som gör vad ni kan för att hitta lösningar, för att hitta samförstånd.

2023 är inte utan så kallade utmaningar. Det är viktigt att vi tillsammans gör vad vi kan.
Precis som med nyårslöften så kanske det inte är de bombastiska löftena som behövs nu. Det viktiga är att vi hjälps åt.

Ska väl också passa på att tacka mina motdebattörer, och även er som väljer att föra debatt – mer eller mindre sakligt – på bloggen här.

Nåväl.
Till er alla. Ett riktigt Gott Nytt År!

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. brorson

  Några nyårsönskningar:
  Riktat till V:
  1. Att V försöker komma ihåg vad Marx sa om teknisk utveckling (en förutsättning för höjd levnadsstandard för folkflertalet) och bejakar kärnkraften.

  Riktat till SD:
  2. Att SD prioritera upp renskötseln som en del av Sveriges livsmedelsförsörjning och säger nej till nya järngruvor i ren skötselområdet. Där behövs de inte, efter som det finns nedlagdfa gruvor i Bergslagen, som kan återuppta driften, om så skulle behövas .Nya gruvor ökar utbudet av järnmalm, med följd (om inte efterfrågan ökar minst lika mycket)att priset på järnmalm sjunker, med följd att den nya gruvan blir en nationalekonomisk förlust.
  3. Att SD ändrar sig och stöder hemspråksundervisning för flyktingbarn. Om partiet verkligen anser att flyktingar ska åka hem, när skyddsbehovet har upphört.
  4.,Att SD ändrar sig och vill behålla de permanenta uppehållstillstånden, som en läng prövotid innan någon kan bli svensk medborgare, varunder vederbörande kan utvisas p.g.a. brott eller bristande vandel. (Vad som menas med detta begrepp bör dock konkretiseras, så att risken för godtyckliga besömningar undanröjs,)En annan fördel med permanent uppehållstillstånd jämfört med medborgarskap är att PUT kan dras in vid längre utlandsvistelser,
  5, Att SD arbetar hårt för att reduktionsplikten sänks till EU:s nuvarande nivå – och mot alla förslag till höjning av densamma.
  6. Att SD kräver förbud mot ny vindkraft och en plan för avveckling av befintlig.

 2. Marko

  Gud fortsättning!

  Ser att hycklarkungen är igång och skyller resultat av sosseriets totalt havererade samhällsbygge på andra, som vanligt

  Här är en orsak till usel ekonomi och därmed usel välfärd.
  https://www.svd.se/a/8Jp4EG/fattigdomen-i-sverige-utrikesfodda-sticker-ut-sarskilt-mycket

  Det är oxå relatera till orsak som nu förvandlat vårt tidigare trygga land till en ren krigszon.

  Självklart vill han ha mer av detta.

  En annan orsak, både till vår egna energikris och till Putins makt är den komplett vansinniga gröna politik vi bedrivit.
  Självklart vill han ha mer av det oxå

  2023 är inte heller det året då en sosse faktiskt tar ansvar istället för att skylla på någon annan.

 3. brorson

  Jag ska försöka förklara varför jag tycker att SD har fel om nyttan med permanenta uppehållstillstånd (PUT), Jag tror att SD har utgått från en absurd situation, då det var fel att ge PUT, och har hamnat i slutsatsen att PUT alltid är fel. Migrationsverkets rättschef hade bestämt att nyanlända skulle ha PUT eft först ha haft tillfälliga uppehållstillstånd (TUT), bara för att de kom från ett visst land. Visserligen sitter samma diktator fortfarande kvar vid makten, men det kunde ju inte rättschefen veta då. Och nog måste väl situationen i landet ha blivit något bättre, när många flyktingar har åkt hem helt på eget initiativ?

  Varför med lock och pock försöka övertyga dem att inte göra det, när de själva vill? Det är någon konstig idé hos vissa politiker, främst C, attt Sverige skulle vara underbefolkat, att alla svenskar är för gamla, eller i vart fall lata och odugliga och inte vill göra ”skitjobben”, o.s.v. En grov förolämpning mot alla svenskar, som har sådana jobb, Det är dessutom enligt min mening ren kolonial-rasism att vi ska ha en importerad svart underklass, som ska göra de jobb, som inga svenskar vill ha. Sanningen är snarare att dessa politiker, främst inom C., som pratar om ”medmänsklighet” vill öka utbudet av arbetskraft, med ökad arbetslöshet som b i-effekt, för att pressa ner lönerna. För att denna politik ska fungera i det långa loppet, krävs apartheid.

  Jag brukar likna Sverige vid ett hotell, där nya gäster hela tiden flyttar in, men nästan inga flyttar ut. Det håller inte i längden. Det måste vara balans mellan in- och utflyttning. Och mellan in- och utvandring. Det handlar inte bara om att det har kommiit för många under för kort tid, utan också om att vi inte bör bli fler, Sverige var ett bra land, när vi var åtta miljoner. Nu är vi 2 1/2 miljoner fler. Då var vi nära att bli självförsörjande på livsmedel, Nu klarar vi inte av att försörja ens halva folkmängden. Den inhemska livsmedelsproduktionen har sjunkit drastiskt, delvis tii följd av att jordbruksmark används till annat. Sveriges bästa, mest högavkastande jordbruksmark tas i anspråk av de expanderande sstorstäderna. Elbilar, som MP vurmar för, behöver också parkeringsplatser..

  Vi måste bekämpa myten att befolkningstillväxt skulle vara något bra i sig. Problemet är inte att de mest utvecklade länderna har en aningen minskande nativitet hos den infödda befolkningen .Problemet är att de minst utvecklade länderna har en fortsatt folkökning.Den historiska erfarenheten visar att fattigdom och krig ökar ett lands nativitet. Ökad folkmängd i Sverige och ökad livsmedelsimport till Sverige driver upp priserna på matmarknaderna i Afrika ocvh driver på utvandringen därifrån till Europa. Hade det inte varit bättre att de ekonomiska immigranterna kunnat äta samma mat i sina hemländer, men till ett rimligt pris?

  Det behövs en radikal omläggning av migrationspolitiken, så att ingen får PUT utan att först ha haft TUT och så att ingen går diirekt från TUT till svenskt medborgarskap .En person med svenskt medborgarskap kan inte utvisas, ens om han har begått ett allvarligt brott, och kan ej heller fråntas sitt svenska medborgarskap, inte ens om han har bosatt sig varaktigt i sitt förra hemland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.