Petter Nilsson(SD)

SD går som tåget!

Såg Omnis artikel med rubriken att väljarstödet nu halveras för MP sedan efter valet.
Vill minnas från späd ålder att mattelärarn varnade mig för att dividera 0 med något, så självkart förtjänade artikeln ett klick.

Åja. SD plockar då lite opinion. 19,8%(+2,2 enligt den undersökningen. Med det också den största vinnaren. Klart positivt. 🙂

Etiketter: , , , ,

7 kommentarer

  • brorson

   Socialdemokratiska regeringar har lagt ner över 1 / 4-del av Sveriges ursprungliga järnvägsnät samt tusentals järnvägsstationer vid de kvarvarande järnvägarna.. Det blev stopp först efter regeringsskiftet 1991, sedan kommunikationsminister Georg Andersson, S, från Lycksele försökt lägga ner Inlandsbanan. Och nu senast har SMP-regeringen ivrat för att ersätta godstrafik på järnväg med elektrifierad långtradartrafik på landsväg. Vad har SD med det att göra? Du borde skämmas.

 1. brorson

  Mharrem Demirok tänker inte sitta i någon regering, som är beroende av SD, d.v.s. i ingen regering alls. Det tänker inte jag heller göra. Så nu vet ni det.-Men till skillnad mot Muharrem tänker jag inte lura väljarna på konfekten genom att kandidera till riksdagen men vägra ta regeringsansvar. För det är ju de svenska väljarna, och inte president Erdogan, som avgör om något av blocket kan bilda regering utan stöd av näst största partiet. Är Muharrem turkisk medborgare?

  För enligt turkisk medborgarskapslag gäller väl – precis som enligt svensk lag – att barn ärver sina föräldrars medborgarskap, men med skillnaden att man inte kan frånsäga sig sitt turkiska medborgarskap? Det var ett väldigt rabalder härom året i Tyskland, när Turkiet bestämde att alla turkiska medborgare i Tyskland skulle lyda sin president, bl.a. vilket parti de skulle rösta på i de tyska valen. Turkiet har hittills inte varit lika öppna med det beträffande Sverige som beträffande Tyskland. Turkiska medborgare, som enligt turkisk lag varit skyldiga att lyda den turkiska presidenten, har suttit som ministrar i svenska regeringar. Finns nu risk för ännu en minister med dubbla medborgarskap i en svensk regering?

  Vi får kanske hoppas att Muharrem håller sitt löfte att inte sitta i någon svensk regering. Men man kan ju undra vad förhandlingarna mellan Sverige och Turkiet egentligen handlar om, speciellt som Kristersson har sagt att Turkiet har begärt saker, ”som vi inte kan ge dem”. Handlar det om mer än att lämna ut politiska flyktingar (vilket vore illa nog) i utbyte mot ett svenskt Natö-medlemskap? Jag kan givetvis inte tala för SD. Men såvitt jag vet, har även SD ställt upp på att värna asylrätten – för verkliga flyktingar.

  Kommer Muharrem att göra det, om han mot förmodan skulle bli minister i en regering, som inte stöds av SD? Eller kommer han att göra undantag för flyktingar från hans föräldrars hemland, och skicka tillbaka dem?_

 2. Marko

  MP sjunker när folk inser den katastrofala vidden av vad dom har åstadkommit.
  Daglig propaganda och samordnad desinformation, bla från vissa bloggar här, kan inte lura lika många längre.

  Att SD vävar undrar man varför.
  Det är knäpptyst därifrån tycker jag.

 3. Robin

  Den vanliga leken med siffror…
  Jämför med valresultatet. Är SD nöjda? Hur ser man generellt på utvecklingen efter valet?

  ”Går som tåget” kanske iofs syftar till referensen hur tågen numera fungerar …

  Att mp krymper är inte alls märkligt. De verkar själva inte förstå kopplingen.
  Vad Muharrem lovar och inte torde sakna betydelse då c är på väg att marginalisera sig själva på samma sätt som mp (och L) genom att vara tondöva.

 4. Kenth

  Inlandsbanan borde användas mer än den gör.
  Norrbottniabanan borde göras 2-spårig.
  Folk som överklagar borde betänka sig för innan
  de överklagar…
  Svensken är ett gnälligt folk och vill inte ha förändringar
  för då kanske den bekväma livsstil de anammat kommer att
  ruckas på.

 5. brorson

  Den avgående C-ledaren Anni Lööf är barnbarn till en bonde och har enligt egen utsago lärt sig politikens realititer genom att äka på hölass under sommarloven. Och Muharrem var, som alla vet ett populärt namn bland svenska bönder under 1980-talet, när han föddes. Och Vårby gård, där han växte upp, var ju då fortfarande en bondgård. Som blivande C-ledare ska Muarrem särskilt värna om landsbygden,Men nu har medierna börjat avslöja Muharrems ”skelett i garderoben”, bl.a. två domar för misshandel under tiden som student. Fortfarande inget svar på frågan om han är turkisk medborgare med skyllighet, enligt turkisk lag, att lyda sin president. Han har under senare tid visat tydliga ambitioner att begränsa svensk yttrandefrihet.

  Ungomsförb undets ordförande Reka Tolnai (har hon också lärt sig politik på holass?) tillstyrke rvalet av Muharrem som ny partiledare (och blivande minister?), men säger nej till den föreslagne nye partildaren med det numera osvenska namnet Danuel Bäckström¨, som enligt henne är hbtq-fientlig. Har det någotatt göra med pedofilskandalen kring den tidigare vice partilearen, som lät en dömd pedofil bo hos sig på sin gård i Dalarna? Nåväl. Grundaren av partiet Nyan,. Mikail Yuksel, som gör anspråk på att företräda alla invandrare, och helt klart är turkisk medborgare och medlem i det turkiska regeringspartgiet AKP, har också fått sin skolning i just Cemterpartiet, oklart om på ett hölass.

  Ävem Nehmet Kaplan, som tvingades avgå som bostadsminister ur Stefan Löfveéns regering, sedan han festat ihop med det turkiska fascistpartiet Grå varjgarna och deltagit i ett möte med det turkiska regeringspariet AKP i Istanbul, torde vara turkisk medborgare. Även Ibrahim Baylan, som varit socialdemokraisk minister, torde vara turkisk medborgare, men torde – om han har något att föra med turkisk politik – tillhöra oppositionen mot president Erdogan. Stå rhan i tur att bli nästa person, som begärs utlämnad till Turkiet.

  Jag anklagar alltså inte Baylan för att lyda president Erdogan, men vill ändå ställa frågan om inte de dubbla medborgarskapen är en säkerhetsrisk, i synnerhet när invandrare till Sverige från vissa länder (bl.a. Turkiet) inte får frånsäga sig sitt icke-svenska medborgarskap. Och vart är Centern på väg?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.