Petter Nilsson(SD)

Glad Nationaldag!

Skriver inget längre inlägg. Vill emellertid önska er alla en glad nationaldag.
Meningsmotsåndare som meningsfrände.

11 kommentarer

  1. brorson

    Om du med meningsmotståndare menar motståndare till nationaldagsfirande 6 juni, anmäler jag. Det är en myt att Sverige befriades den 6 juni 1523. Det hade skett vid midsommartid några år tidigare, varför jag i tidigare debatter har föreslagit 22 juni som ny nationaldag. Att göra 6 juni till nationaldag var ett påhitt av EU-anhängare för att dölja att Sverige sålt ut sin frihet till Bryssel. Vad hände egentligen den 6 juni 1523? Det var väl då som den ärftliga och enväldiga monarkin i det redan befriade Sverige infördes? Ska detta dimridå-firande fortsätta även om Sverige någon gång i framtiden blir republik? Faktum är att något entusiastiskt nationaldagsfirande, jämfört med andra länders nationaldagsfirande, knappat förekommer i Sverige. Det är mest invandrare, som firar, för att visa att de är integrerade svenskar.- Läs hur Villy Hansen och en annan person, som påstår sig vara invandrare, formligen exploderar i nationalistisk yra, med ”Små grodorna” och allting annat som de uppfattar som ”svenskt”.

    6 juni har sedan unionsupplösningen Sverige / Norge firats som Svenska flaggans dag, efter beslutet samma datum efter unionsupplösningen att återställa de ”rena” svenska flaggan. Tycker vi så illa om norrmän, så att det är värt att fira att vi blev av med dem? Motsvarande beslut (att ta bort de svenska färgerna från norska flaggan) firas inte ens i Norge.

    För att återgå till svensk folkrörelsehistoria så uteslöts de revolutionära unghinkarna ur det socialdemokratgiska Arbetarpartiet redan 1908. Hinke själv avtjänade ett kortare fängelsestraff för att ha informerat om var man kunde köpa preventivmedel. Riksdagen hade nämligen förbjudit reklam för preventivmedel, men inte själva försäljningen, eftersom ett sådant förbud ansågs strida mot näringsfriheten. Det var den tidens terroristlag. De flesta som straffades med fängelse som farliga terrorister var nykterhetskämpar, som stått vakt utanför krogar och hindrat alkoholister att komma in.

    Vid den stora partisprängningen 1917 mellan socialdemokrater och kommunister, gick Hinke med i kommunisterna och vid partisprängningen av det senare partiet 1929 i kommunister och socialister, som kallade sig ”frihetlig vänster”, gick han med i det senare partiet, vars syn på laglydnad har stora likheter med dagens MP-svans (klimataktivister m.fl.) .

  2. brorson

    Nationaldagsfirande är ingen svensk tradition. Och det är ju mest invandrare, som tagit med sig denna sedvänja från sina hemländer, men har bytt dag, Om de inte firar båda dagarna, hemlandets nationaldag och 6 juni, som bör kallas EU-dagen (och kanske snart Nato-dagen?), efersom syftet med den s.k. nationaldagen var att dölja avståendet av svensk självbestämmanderätt till utländska stormakter. Läste för resten att SD i EU-parlamentet har röstat nej till nästan sju av tio klimatförslag. Det räcker inte. Skärpning, SD. Ställ upp som mål: minst åtta av tio.

    För att lura på svenskarna denna falska nationalism beslöt dåvarande regering att slopa annandag pingst, som varit en gammal svensk tradition, som kristet land. Rena dumheter att offra en långhelg för att skapa nya klämdagar, som det blir varje gderas ång 6 juni är mitt i veckan. Vilka kan ta ledigt under klämdagarna? Inte undersköterskorna, men deras chefer, som nu har haft ledigt under minsf fyra dagar. Återställ annandag pingst, och gör 22 juni (annandag midsommar) till ny nationaldag, om vi ö.h.t ska ha en sådan.

    Detta förutsätter förstås att årets kortaste natt, som infaller mellan den 20 och 21 juni (mellan 19 och 20 juni under skottår) som den kalendariska midsommarnatten. Nuvarande ordning infördes under 1950-talet, då lördag fortfarande var en arbetsdag, för att få ledigt under ett helt veckoslut. Varför har man inte flyttat julafton till första lördagen efter 24 december? Och varför inte flytta långfredagen till lördagen i påskveckan och slopa annandag påsk?

    Och varför inte införa Eid al fitr (slutet på ramadan) som röd helgdag i den svenska almanackan, om vi nu ska ta efter allting utländskt? Att man (jaså -inte muslimer?) får supa sig full igen efter fastan. är värt att fira?

    Avslutningsvis vill jag anmäla att Villy Hansen inte anser att det pågår något folkutbyte eftersom den svenska ursprungsbefolkningen inte flyttas bort–

  3. Mique

    Hur Villy Hansen, jag eller någon annan person identifierar oss, har du eller någon annan brunskjorta inte ett dyft med att göra! Jag noterar, att du är totalt oförmögen att svara på signaturen ”Kims” enkla frågor som han ställer till dig. Däremot är ditt ”gubbtugg” i dina oändliga ”massiva väggar av text”, fyllda med sådant som gemene man kan finna på Wikipedia och då utan dina faktafel, insinuationer och personangrepp. Nu är väl inte Wikipedia den bästa webbaserade encyklopedin, men för den lågutbildade gemene mannen duger den gott. Själv använder jag aldrig Wikipedia, eftersom sverigedemokraterna vid ett flertal tillfällen har redigerat artiklar, för att manipulera sin direkta koppling till nazismen i trettio- och fyrtiotalets Tyskland.

  4. brorson

    ”Kommunstyret döljer sanningen med budgetsiffror – bakom ”satsningar” på skola, omsorg och tekniska döljer sig nedskärningar!” Detta har Jan Hägglund, AP. skrivit på sin blogg idag, 8 juni. Jag har inga som helst invändningar, mot det som JH har skrivit detta inlägg, utan tror att han har helt rätt, som så många gånger förr. Han hade helt rätt också i frågan om pandemin,. Jag anser däremot att han hade fel, när han menade att en troende muslim inte bör ha politiska uppdrag för MP. Han verkade ju dessutom då vara mer negativ mot personen ifråga än mot partiet, Jag är av motsatt åsikt både beträffande personen och partiet.

    Jag anser också att JH har fel, om han menar att AP har något slags ensamrätt att kritisera Socialdemokraterna. Man kan få intrtycket att han menar det, när man hör och läser hans angrepp mot SD. Jämför med Mariam Salems anförande, när hon yrkade avslag på SD:s motion om Jämställdhetsutskottet, utan att säga ett enda negativt ord om SD. För den delen inte heller något positivt ord.- Vilket är ett bra sätt att framföra vad man tycker. Utan att gå till överdrift. Att företrädare för AP, som är ett parti på vänsterkanten kritiserar SD är inte alls fel. SD bör kritiseras mer än vad som sker, men kritiken ska vara saklig, både till form och innehåll.

    Nu skriver ju Hägglund att Umeå måste prioritera de lagstadgade verksamheterna. och till dem hör inte Jämställdhetsutskottet.. Men är då inte AP och SD överens om den prioriteringen? Skillnaden är att SD går ett steg längre och talar om vilka verksamheter som ska bort, Och inte bara ”prioriteras ner”, som JH skriver och även det utan att nämna vilka. Som f.d. kollektivansluten socialdemokrat, som fortfarande vågar stå för de åsikter som LO hade under Olof Palmes tid som partiordförande och statsminister, tycker jag också att det behövs ett nytt arbetarparti även till vänster på den politiska skalan. Därför tycker jag inte illa om AP, trots enstaka klavertramp.

    Klavertramp förekommer ju också hos SD, som trots allt har vuxit som stödparti till regeringen. Nog finns det väl verkliga skillnader mellan AP och SD utan att man på ömse sidor behöver grotta ner sig i varandras klavertramp och förhistoria? Jag hoppas fortfarande att AP ska utvecklas till ett nytt riksdagsparti. Men det är kanske viktigare att göra rätt än att göra fort? Anledningen till attjag skriver så mycket på Petters blogg är tvåfaldigt 1.) att jag når många fler än med en egen blogg, 2) att jag hoppas kunna påverka SD i rätt riktning. Jag ska nu nämna några saker, som jag tycker SD har fel:

    1. Jag anser att förbud mot böneutrop strider mot religionsfriheten, oavsett om det handlar om ett nationellt förud, eller om ett kommunalt förbud, som omfattar en het kommun.
    2. Jag anser att permanent uppehållstillstånd ska behållas som rättsinstitutoch fungera som enl lång prövotid innan man kan bli svensk medborgare men också som ett alternativ för den, som hoppas att någon gång,. senare i livet, kunna återvända till sitt hemland,
    3, SD har visserligen mildrat kravet på assimilering jämfört med mitten 1990-talet, men är fortfarande kritisk. Den historiska erfarenheten från många länder (även norra Sverige) visar att tvångsassimilering leder till att minoriten överdriver sin särart .Och det vill vi väl inte?Lika mycket är jag emot ingration, om man med dtta menar ömsesidig anpassning: Till vilken av de minst 150 olika etniska grupper, som numera bor i Sverige, ska vi svenskar anpassa oss till?

    Jag minns mycket väl diskussionerna under 1970-talet, när invandrarna skulle ”integreras” och de chilenska flyktingarna protesterade: ”Vi vill inte bli svenskar. Vi vill återvända hem, när diktaturen har fallit.”

  5. Basic Rules

    Nej tack, det nya Sverige är inget att fira, vår självständighet är förlorad i och med EU s mer och mer globalistiska och woke kommunist influerade styre. Det Nya Sovjetunionen!

    • brorson

      När du skriver ”woke” kommunist influerade styre, förmodar jag att du menar medvetet i det fördolda. Håller EU på att bli det nya Sovjetunionen? Det kan tyckas långsökt, men frågan är intressant, speciellt med den tolkning av ordet ”woke” (ett amerikanskt slang-uttryck) som jag gör. Innan Sverige gick med i EU såg en nästan enig svensk vänster dåvarande EG (nuv. EU) som en kapitalistisk gemenskap, som Sverige borde stå utanför. Tre svenska kommunister, bland dem Ylva Johansson (numera socialdemokratisk EU-kommissionär) bröt emellertid mot dåvarande Vpk:s partilinje och såg EG / EU som en med tiden mogen frukt, som i sinom tid skulle falla i kommunisternas händer, varigenom visionerna om en socialistisk världsstat skulle förverkligas.

      Eftersom motståndet mot ett svenskt EU-motstånd var starkt även inom Socialdemokraternas vänsterflyge l(som jag själv hade tillhört), hälsades hon välkommen som ny medlem i S. och belönades så gott som omedelbart med en ministerpost inom S-regeringen. Vp(k) som under tiden hade slopat k:et i partinamnet och helt tagit avstånd från kommunismen, har ännu idag uteslutits som regeringsparti i en S-ledd regering. I stället har MP, som påpassligt vänt kappan efter vinden, fått delta i regeringssamarbetet. S har lagt sig platt för MP. Om man ser till hur EU styrs av klimatextremister i en globalistisk och ”woke-kommunistisk” riktning råder knappast något tvivel om att EU håller på att bli ett slasg kapitalistiskt Sovjetunionen som f.ö. strävar efter att lägga under sig gamla sovjetrepubliker, bla. genom stöd till ukrainska krigsförbrytare. (Sådana finns också.)

      Närmast som en paradox har USA:s och EU: marionetregim i Kiev startat ett slags krig mot numera USA-ägda chokladfabrihen Marabou i Sverige, eftersom det amerikanska moderbolaget fortfarande har en del verksamhet kvar i Ryssland. Biden verkar inte ha alla sina hästar hemma i stallet. Mig veterligt tillverkas alla Marabous chokladkakor i Upplands Väsby av råvaror som inte har importerats från Ryssland. Enligt Marabous svenska VD är det amerikanska moderföretagets verksamhet i Ryssland ringa i jämförelse med andra USA- och EU-ägda livsmedelsföretag, som Zelenkij inte har utlyst boljkott mot, trots försäljning även i Sverige. Så varför just Marabou?

      Kan det ha att göra med att kriget i östra Ukraina, som har pågått sedan 2014, startades av Zelenskijs företrädare på -presidentposten i Ukraina , Petro Porosjenko, var och är en oligark (sådana finns i Ukraina också), vars företag hade monopol på all import av kakao till Ukraina (och Ryssland?) De flesta oligarkerna är f.d. direktörer för de största f.d. statliga företagen i Sovjetunionen vilka har privatiserats. Man skulle kunna tala om stöld av statlig egendom, trots formell laglighet i länder som inte hunnit stifta nödvändiga lagar för en kapitalistisk ekonomi. Zelenskij lancerades f.ö. som presidentkandidat av en annan oligark, ägaren av Ukrainas största medieföretag.

      Den kommunistiska synen på privat egendom har fortfarande så djupa rötter i den ukrainska politiken. så att man redan av den orsaken inte kan kalla Ukraina demokratiskt, bla. godtyckliga konfiskationer av politiska motståndares egendom. Hur kan denna korrupta regim stödjas av västeuropeiska (och svenska) borgerliga politiker, som ser respekten för privategendom som en hörnsten för demokratin? Själv tänker jag fr. o. m. nu stödköpa USA-ägda Marabous produkter. Fiendens fiende…

    • Kim

      Jämställer man Sverige med Sovjetunionen har man verkligen absolut noll koll på samhällsfrågor och historia.

      • brorson

        Jag förmodar ””att Basic Rules syftar på på EU och inte Sverige, när han / hon skriver om ”Det Nya Sovjetunionen”. Men för all del,. om EU blir en ny sovjetunion, blir väl Sverige en ny sovjetrepublik. Det jag skrev om, var de svenska ex-kommunisternaf förhoppningar i början av 1990 om framtiden för EU. Det är en gammal tanke hos socialister, redan under 1920-talet att den utvecklade kapåitalismen skulle bli ett förstadium till socialismen. Därför stödde de svenska Socialdemokraterna länge monopol- eller oligopolbildningen och uppköpen eller nedläggningen av småföretagen. Man kan inte blunda för att en del multinationella storkapitalister gillar tanken på en form av kapitalistisk socialism och planhushållning (jämför Kina) och att aningslösa (?) klimat-extremister försöker driva EU i de riktningen. Om det kommer att bli så. är en annan fråga.

        • Basic Rules

          Bra du klargjorde för Kim hur det förhåller sig.
          Det nya Sovjetunionen syftar dels på den alltmer totalitära hållning och att inga andra värderingar accepteras än EU’s, nationalstaten blir och är ett hot mot EU, då den i själva verket är förutsättning för demokratin.
          Det andra är wokeismen, som är en del av gammal
          Kommunistisk galenskap att bygga eller forma en ny människa. Detta misstag har vi gjort och då refererar jag till Putins varning till väst för nått år sen, att inte göra om detta misstag ’ vi vet hur det gick’.
          Nu förväntar jag mig anklagelser om Putinism, men
          Det kan jag bara skratta 🤭 åt.

  6. brorson

    Nu ryter även historieprofessorn Henrik Ågren I Uppsala ifrån om det talska nationaldagsfrirandet Sverige 500 år den 6 juni 2023, Historieförfalskning säger professorn. Ja, man tar sig för pannan. Varför firade Sveriges riksdag 500 år 1935, om det inte fanns någon svensk stat redan då? Och hur kund Karl Knutsson vara svensk kung hela tre gånger senare under 1400-talet om det inte fanns någon svensk stat redan då,

    Professorn medger – för att inte stöta sig med den överdrivna nationaldagsyran? – att valet av Gustav Vasa nog kan vara värt att firas. Ja, men befrielsen av Sverige fullbordades vid midsommartid 1521 och inte nästan två år senare. Men det är ändå intressant, det som professorn skriver, nämligen att den svenska staten gradvis växte fram mellan åren 1000 och 1300. För 50 år sedan var jag ensam om den åsikten, som jag skrev om i en tidningsartikel Den akademiska forskningen höll fortfarande fast vid att Sverige grundades långt tidigare, nämligen under 500-talet e. Kr – också den historieförfalskning.

    Under 1960-talet framträdde den s.k Våstgötaskolan, som bestod av amatörforskare, som svalt den falska historieskrivningen med hull och hår., men placerade det gamla ”kungasätet” I Västergörland. I stället för i Uppland Min ståndpunkt – i strid med både (de dåtida) akademikerna och Västgötaskolan – var och är att Sverige grundades av den östgötska Bjälbo-ätten, som lade under sig bit för bit av det, som till slut skulle bli Sverige. Den svenska staten kan enligt min mening anses färdig-grundad i och med slaget vid Sparrsätra 1247, då den dittills fria uppländska allmogen besegrades av den framväxande svenska staten .

    Bröderna Lindström bok ”Svitjods undergång och Sveriges födelse” överensstämmer delvis men inte helt med min 50 år tidigare skrivna tidningsartikel. Svitjod är en gammal benämning på det forntida svenska folket, som ännu inte löd under någon statsmakt .Jag kan förstås inte veta om bröderna Lindström, som båda varit forskare vid Uppsala universitet har inspirerats av min tidningsartikel. Men hur som helst är deras bok det hittills mest genomarbetade, faktafyllda och vederhäftiga bidraget till det svenska rikets tillkomsthistoria.

    En förklaring till de våldsamma förfalskningarna av just Sveriges tillkomsthistoria, kan vara att många dokument förstördes under det långa befrielsekriget. Det kan dock finnas fortfarande olästa dokument i arkiven. Det var f.ö mitt huvudargument mot de dåtida akademikerna vid mitten av 1900-talet att en stat kan inte existera utan en statsmakt, som har territoriell kontroll över ett landområde. Vilket alltså verkar vara den nutida akademiska forskningens ståndpunkt. Bra! När det gäller nationaldagen och dess firande bör vi fråga oss om det ska vara folkets eller statsmaktens (monarkins) nationaldag..

  7. brorson

    Marabou är nästan en svensk nationalsymbol, som mandelpotatis, surströmming, Falu rödfärg och kinesägda Volvo. Jag kan slå vad om att fler har ätit Marabou chokladkakor än de som har ätit surströmming. Om vi ska bojkotta Marabou för att det amerikanska moderbolaget har verksamhet i Ryssland, som betaslar skatt till ryska staten. ska väl alla Volvp-ägare skämmas för sina bilar, för att Kina stödköper olja och naturgas från Ryssland? Dessutom tycker jag att det är en politisk fråga. som ska hanteras av amerikanska politiker enligt amerikansk lag, vad amerikanska företag får eller inte får göra.

    Som jag skrev i förra kommentaren om denna fråga, verkar krigsanstiftaren Joe Biden, som är fullt upptagen med skenrättegångarna mot sin företrädare på presidentposten, inte ha alla hästarhemma i stallet. Eventuella åtgärder mot Marabous amerikanska ägare är en inrikespolitisk fråga i USA,. vilken vi svenskar ö.h.t. inget har att göra med. Om vi svenskar av någon anledning ogillar Marabous amerianska ägare, finns bara en sak att göra, nämligen nationalisering av Marabou, så att detta från början norska men sedan dess under lång tid helsvenska bolag åter för en svensk ägare

    .Varumärket Marabou får under inga villkor försvinna från den svenska marknaden .Därför uppmanar jag alla Sverige-vänner att stödja Marabou genom att köpa företagets jättegoda chokladkakor. Och detta oavsett vad ni tycker om Ryssland och kriget i Ukraina. Det finns ingen risk, att de pengar ni betalar, hamnar i Ryssland. Marabou säljer ingen till till och köper ingenting från Ryssland Bolaget startade 1916, som ett dotterbolag till den norska chokladtillverkaren Freja, som hade en marabou-stork (en jättestor afrikansk fågel) som varumärke.

    Två små afrikanska länder, med en sammanlagd yta något större än Sveriges yta, stor tillsammans för över 50 % av världens produktion av kakao, som är en viktigaste råvaran i choklad. Den tredje största producenten är Indonesien, som tillsammans med det två afrikanska länderna står för över 2 / 3-delar av världsproduktionen. De femton största producentländerna, som alla ligger inom den tropiska zonen, står tillsammans för över 96 % av världsproduktionen .Såvitt jag vet procuderas ingen kakao i Ryssland eller någon annan f.d. sovjetrepublik. Pm kakao produceras i något annat kommunistiskt land (Kina, Nordkorea, Vietnam och Cuba) så är det ytterst marginellt. Men jag skulle gärna se försök med odling i växthus, som värms av kylvatten från svenska kärnkraftverk.

    Mondelez, som är Marabous amerikanska moderbolag, är ett multinationellt livsmedelsbolag, vars inkomster i Ryssland kommer från ryska konsumenter. Om Mondelez skulle lägga ner sin verksamhet i Ryssland, så kommer de ryska konsumenterna inte sluta att äta, utan skulle köpa sina livsmedel från andra – troligen ryska – företag.

    Slutligen. Bojkott av Marabou är ren symbolpolitik, som inte har minsta påverkan på kriget i Ukraina, men gynnar andra chokladtillverkare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.