Petter Nilsson(SD)

Glad midsommar!

Glad midsommar önskar jag er alla.

Hoppas ni alla får ett angenämt firande!

16 kommentarer

  1. brorson

    Försommartorka är typiskt svenskt klimat, som nu tas till intäkt för jordens nära förestående undergång. Klimatångesten har givit högtryck inom barn- och ungdomspsykiatrin. Några spridda skurar i veckan, vilka sannolikt berodde på avdunstningen från sjöar och åar under den stekande solen, var inte tillräckligt för lantbruket. Men någon brist på nederbörd, sett till helår har vi inte. Problemet är att regnet inte kommer när det behövs som mest för att öka tillväxten på åker och äng, när solen står som högst på himlen (vilket ger kortaste väg genom jordatmosfären för solstrålarna) och antal soltimmar per år är som flest. Och möjligheten för omvandling av luftens koldioxid till grönmassa är som bäst.

    I stället för att se möjligheterna med klimatförändringen (om den blir bestående) skrämmer SVT upp befolkningen med att antal sommardagar har ökat och jordens undergång är nära – om vi inte med fler elbilar på svenska vägar lyckas dra på oss en ny fimbulvinter, Men handen på hjärtat: Vore det inte bra med Mälardals-klimat långt upp längs Norrlandskusten och kustklimat även längre inåt land samt nya renbeten på tidigare kalfjäll? Och sydfrukter, må vara nya sorter som tagits fram med växtförälding kan börja odlas i södra Skåne?

    Någon har föreslagit avsaltning av havsvatten längs svenska kuster för att förse det svenska lantbruket med färskvatten. men någon har invänt att det skulle bli för dyrt (enligt uppgift 3 – 6 kr /kbm). Men varför inte ta vara på det regnvatten, som faller under sensommar och hösten för konstbevattning av åkrarna under nästa års försommartorka? Visste du, för resten, att vindkraften, är en uppfinning, som gjordes i Persien (Iran) för 1.500 år sedan för just konstbevattning?

    Resultatet blev dock inte så bra. eftersom vattnet togs ur floderna, som innehåller en mindre mängd salt (så lite att flodvattnet inte smakar salt), men det är dock detta salt, som efter miljoner år har givit världshaven deras salthalt.Saltet från konstbevattningen stannade i matjorden, vilket efter några hundra år förvandlade tidigare åkermark till nya öknar. Finns samma risk med vatten från svenska åar och älvar för konstbevattning av svenska åkrar? I så fall måste regnvattnet, om det ska användas för konstbevattning, samlas ihop och sparas innan berggrunden har eroderats och urlakats längs åarna.

    Sluta med hybrit-fantasierna om att rädda jordens klimat genom svenskt självplågeri, och använd i stället miljarderna till att göra Sveriges självförsörjande med livsmedel. Vad övriga Europa beträffar, är det dags att se sambandet mellan översvämningar och vattenbrist några månader senare. Detta beror ínte på koldioxiden, utan på beslut av EU-byråkratin om att riva dammar- vilket f.ö. har givit brist på kylvatten till den franska kärnkraftverken.

    Bilismen och dess krav på asfalterade vägar och parkeringsplatser samt den moderna stadsplaneringen med dagvattenledningar, som leder regnvattnet direkt till floderna, bidrar också till översvämningarna. De verkliga orsakerna till miljöproblemen undanskyms av rädslan för koldioxiden.

    • Agneta

      Instämmer med det du skrivit i inlägget. Vårt sätt att leva och bygga samhällen bidrar till översvämningar.
      När det gäller redukttionsplikten så är det tveksamt om det gynnar klimatet eftersom behovet av biobränsle att blanda i våra drivmedel leder till skövling av regnskog. Biobränsle kräver mark för odling och konsekvensen blir avskogning.
      Miljöforskaren Stefan Wirsenius har skrivit många intressanta artiklar om detta bl.a i Tidningen Näringslivet.
      Om övriga världen skulle bete sig som Sverige hade det inte funnits någon regnskog kvar.

    • Mique

      Segelbåtar och segelfartyg har använt vindkraft åtminstone sedan 3500-talet f. Kr. I Kina och Japan har väderkvarnar används sedan 2000-talet f. Kr. Kung Hammurabi i det Babyloniska riket (nuvarande Irak) använde vindkraft för sina bevattningprojekt på 1700-talet f. Kr. Källa: Cambridge University Digital Archive.

        • Kim

          Marko – är det inte du som vill spola tillbaka ett antal år? Du gnäller ju titt som tätt om hur allt är förstört och vill påskina att det minsann var bättre förr.

      • Bättre Förr

        Inga argument egentligen, de energimängder som plockades ut av vindarna på den tiden var mikroskopiska jämfört med den energi dagens många jättevindsnurror tar från vindarna. Det som påverkar vindarna mest är bergsmassiv, som både bromsar vindarna och påverkar nederbörden rejält. Jämför nederbörden i fjällen, särskilt på norska sidan, med nederbörden närmare ostkusten. Även Sydsvenska Höglandet anses, trots en relativt ringa höjd, ha en betydande inverkan på nederbörden i närheten. Släng upp ett stort antal av de högsta vindsnurrorna på det, och…Det verkar i mina ögon mest som att MP m.fl. helt enkelt undvikit att själva göra som de vill att andra ska göra, nämligen vara försiktiga och kolla innan man slår på stort och bygger ut med all vindkraft med all kraft. Min analys är att varken industrin eller politiken vill veta eller se några problem med vindkraften.

      • brorson

        Detta motsäger inte det jag skrev, vilket bygger på en muntlig uppgift under ett besök i Spanien, som sa att den typ av väderkvarnar som jag såg där, är en persisk konstruktion från 500-talet och hade kommit till Spanien under den muslimska eran i Spanien.

        • Mique

          Ännu en märklig efterkonstruerad bortförklaring! Ett tips: kontrollera fakta innan du skriver dina haranger av ”massiva murar av text”, och/eller ange källan, så att andra kommentatorer och läsar på Petter Nilssons blogg kan kolla din desinformation!

    • Mique

      Inget av frankrikes femtiosex kärnkraftsreaktorer kyls med vatten från vattenmagasin (vattendammar)! Fem av tjugo kärnkraftsanläggningar kyls med havsvatten, övriga femton kärnkraftsanläggningar tar sitt kylvatten direkt från någon av Frankrikes större floder. Källor: Electricite de France (EDP) och International Energy Agency (IEA).

  2. brorson

    Till övriga bloggläsare: Som ni kanske minns, har jag tidigare påpekat att mina kommentarer inte är några vetenskapliga avhandlingar. Jag har alltså inte gjort något försök att skriva vindkraftens hela historia, utan min poäng var att vindkraften inte är någon ny uppfinning, samt att bevattning av åkrar kan ha sina risker p.g.a salt i det vatten, som används, även om det är så lite, så att vattnet inte smakar salt. Jag har inte påstått att franska kärnkraftverk får kylvatten från vattenmagasin i direkt anslutning till kärnkraftverken. Men det hade kanske behövts?

    • Mique

      Snacka om märkliga efterkontruerade bortförklaringar, vad annat kan förväntas av en inbiten narcissist! ”Jag har inte påstått att franska kärnkraftverk får kylvatten från vattenmagasin i direkt anslutning till kärnkraftverken”. ”Detta beror inte på koldioxiden, utan på beslut av EU-byråkratin om att riva dammar- vilket f.ö. har givit brist på kylvatten till den franska kärnkraftverken”. Inser du inte, att ditt desinformativa svammel inte inger någon som helst trovärdighet. Vet du själv vad du skriver!? Jag förstår mycket väl, att de flesta VK-bloggarna inte vill ta i dina kommentarer ens med tång.

        • Mique

          Jag söker varken debatt eller gräl med dig, jag vet att det är totalt dödfött att ens försöka. Min enda ambition är, att visa övriga läsare och kommentatorer på Petter Nilssons blogg och andra VK-bloggar, hur en narcissist fungerar. Att blåneka, även då sakfrågan finns skrivet i svart på vitt, är narcisstens sista desperata försök till försvar av sitt uppblåsta ego.

          • brorson

            Du ljuger. Du ljög också när du påstod att du är universitetslekor i naturgeografi. Du verklar ju inte ens veta att vattnet i floder transporteras från en plats till en annan plats, till en tredje plats, till en fjärde plats, o.s.v. Alla kan ju se att din enda ambition är att håna och trakassera.

  3. Mique

    Svar till signaturen ”Brorsons” kommentar 29 juni kl. 13:22. På vilket vis ljuger jag angående dina faktafel? ”Universitetslektor i naturgeografi” har jag aldrig påstått mig vara, däremot arbetade jag som lärare i ämnet glacialmorfologi vid några svenska och spanska universitet, innan jag gick i pension. Va, transporteras vattnet i floder!? Att håna och trakassera är ditt gebit, inte mitt. Du målar in dig själv i ett hörn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.